Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Αγωγή ένα εκατ. ευρώ για το θάνατο του αστυνομικού στου Ρέντη

Η οικογένεια του άτυχου ειδικού φρουρού, Γ. Ευαγγελινέλη, ο οποίος έπεσε την ώρα του καθήκοντος, κατέφυγε στην ελληνική δικαιοσύνη ζητώντας 1.000.000 ευρώ ως αποζημίωση για ψυχική οδύνη

Αγωγή 1.000.000 ευρώ κατά του Ελληνικού Δημοσίου κατέθεσε η οικογένεια του Γιάννη Ευαγγελινέλη, ενός εκ των ειδικών φρουρών οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στην φονική ενέδρα στου Ρέντη, καταλογίζοντας παράλληλα σοβαρές παραλείψεις στην Ελληνική Αστυνομία.

Η οικογένεια του άτυχου ειδικού φρουρού ο οποίος έπεσε την ώρα του καθήκοντος, κατέφυγε στην ελληνική δικαιοσύνη ζητώντας 1.000.000 ευρώ ως αποζημίωση για ψυχική οδύνη, με τη μητέρα του ειδικού φρουρού να ζητά 400.000 ευρώ ως αποζημίωση για ψυχική οδύνη, ενώ οι δύο αδελφές του θα μοιραστούν 600.000 ευρώ, αναφέρει η «Espresso».

Στην αγωγή που κατατέθηκε, γίνεται λόγος για «πόλεμο» με τους εγκληματίες στον οποίο στάλθηκαν «γυμνοί» οι άτυχοι νεαροί, ενώ παράλληλα κατηγορείται η ΕΛ.ΑΣ, πως έστειλε ως «πρόβατα επί σφαγή» τους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, με ελλειπή εξοπλισμό και ανεπαρκή εκπαίδευση.

Στην αγωγή η οικογένεια κάνει λόγο για σωρεία λαθών στη διάρκεια της επιχείρησης.

Η έλλειψη συντονισμού, η παρουσία περιπολικών της Άμεσης Δράσης με αναμμένους φάρους πρόδωσαν την παρακολούθηση των υπόπτων οι διαρροές που έγιναν στα μέσα ενημέρωσης ήταν μερικές από τις παραλείψεις που στέρησαν από την επιχείρηση το στοιχείο του αιφνιδιασμού.

«Έλαχε να είναι ο δικός μας Γιάννης ο πρώτος κληρωθείς του δώρου αυτού που μας προσέφεραν απλόχερα η σωρεία λαθών και παραλείψεων της ΕΛ.ΑΣ», σημειώνει η οικογένεια.

Η φονική ενέδρα

Οι δύο αστυνομικοί, Ιωάννης Ευαγγελινέλης 23 ετών και Γιώργος Σκυλογιάννης 22 ετών, έπεσαν νεκροί από πυρά ατόμων που επέβαιναν σε αυτοκίνητο, σε ενέδρα που τους έστησαν στην περιοχή της Λαχαναγοράς του Ρέντη, την 1η Μαρτίου 2011.

Οι δράστες είχαν σταματήσει το αυτοκίνητο σε σκοτεινό σημείο και όταν πλησίασαν οι μοτοσυκλέτες της ομάδας ΔΙΑΣ, βγήκαν από το όχημα και άρχισαν να πυροβολούν με καλάσνικοφ και ένα πιστόλι. Είχε προηγηθεί καταδίωξη μετά από ληστεία σε περίπτερο στο Μενίδι.

Ο 23χρονος Ιωάννης Ευαγγελινέλης μεταφέρθηκε νεκρός από σφαίρα στο κεφάλι στο Γενικό Κρατικό Νικαίας, όπου λίγο αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή και ο 22χρονος Γεώργιος Σκυλογιάννης με ανάλογο τραύμα.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...