Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Έκρυβε τον δολοφονημένο στο χαλί...!

Επι 1,5 χρόνο έκρυβε τον γέροντα που δολοφόνησε στο κλιμακοστάσιο του διαμερίσματός του τυλιγμένο σε χαλί.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής εξιχνιάσθηκε η ανθρωποκτονία 79χρονου ημεδαπού, η εξαφάνιση του οποίου είχε δηλωθεί την 28-4-2009, στο Α΄Α.Τ. Αιγάλεω.

Πρωινές ώρες χθες βρέθηκε από τη σύζυγό του, το πτώμα του 79χρονου εξαφανισθέντα, συνταξιούχο της ΕΘΕΛ περιτυλιγμένο σε χαλί, σε κατάσταση προχωρημένης σήψης, κάτω από το κλιμακοστάσιο αποθήκης οικίας, επί της οδού Μαρκίδη 14 στο Αιγάλεω, της οποίαςτο θύμα ήταν ιδιοκτήτης, εν ζωή.

Δράστης της ανθρωποκτονίας είναι 39χρονος ημεδαπός, ενοικιαστής της οικίας, ο οποίος συνελήφθη σήμερα (29-11-2010) από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και ομολόγησε ανεπιφύλακτα τη πράξη του.

Την 27-4-2009 το θύμα είχε μεταβεί στην επί της οδού Μαρκίδη 14, οικία που ενοικίαζε στον 39χρονο, προκειμένου να εισπράξει το ποσό των 2.000 ευρώ το οποίο αντιστοιχούσε σε οφειλόμενα ενοίκια.

Ο 39χρονος – πρώην υπάλληλος εταιρείας σεκιούριτι- αρνήθηκε να του καταβάλει το ποσό αλλά και προηγούμενα ενοίκια τα οποία χρωστούσε, με αποτέλεσμα οι δύο άνδρες να διαπληκτιστούν. Πάνω στον καβγά, ο δράστης άρπαξε το θύμα από το λαιμό και το στραγγάλισε.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, ο 39χρονος διέμενε εντός της οικίας για 10 περίπου μήνες έχοντας κρυμμένο το πτώμα του ηλικιωμένου.
http://crimesonair.blogspot.com/

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Στο εδώλιο γνωστό μοντέλο για ναρκωτικά

«Ήμουν πλήρως εξαρτημένη και χαμένη στον κόσμο των ναρκωτικών» υποστήριξε στην απολογία της ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, το γνωστό μοντέλο, που συνελήφθη πέρυσι τον Οκτώβριο για εμπορία και κατοχή ναρκωτικών ουσιών. 

Σύμφωνα με τη απολογία της, την ημέρα της σύλληψής της, όταν οι αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι εκείνη κοιμόταν. 

«’Ακουσα φωνές, σηκώθηκα και είδα να έχουν ρίξει το φίλο μου στο πάτωμα, προσπάθησαν να εξαφανίσω μια σακούλα με ναρκωτικά (2 κιλά κοκαΐνη) η οποία δεν ήταν δική μου».

Από την πλευρά του, το μοντέλο και σύντροφος της, υποστήριξε ότι ξεκίνησε τα σκληρά ναρκωτικά κι πως έχει ξοδέψει μια περιουσία γι’ αυτά.

Νωρίτερα κατέθεσαν μάρτυρες υπεράσπισης, οι οποίοι υποστήριξαν ότι το 33χρονο μοντέλο έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα απεξάρτησης μέσα στη φυλακή και καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να μην ξανακυλήσει . Πηγή: newsbomb.gr

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Τραυματισμός αστυνομικού από χειροβομβίδα κρότου λάμψης

Αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά στην κοιλιακή χώρα, τα ξημερώματα, όταν, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, εξερράγη στην ζώνη του, χειροβομβίδα κρότου λάμψης.

Ο άτυχος αστυνομικός ήταν μέλος της διμοιρίας των Υπηρεσίας Αποκατάστασης Τάξης που εκτελούσε υπηρεσία στην οδό Μπουμπουλίνας και Τοσίτσα.

Το περιστατικό συνέβη στις 4 το πρωί και ο αστυνομικός μεταφέρθηκε αμέσως στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, όπου χειρουργήθηκε.

Η κατάστασή του, σύμφωνα με την Αστυνομία, παραμένει κρίσιμη.
www.kathimerini.gr

Αλλοδαποί λήστεψαν και σκότωσαν Σομαλό...

Ένας 19χρονος Σομαλός έχασε τη ζωή του, έπειτα από επίθεση που δέχτηκε στο κέντρο της Αθήνας, με στόχο τη ληστεία, σύμφωνα με την αστυνομία. 

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, στις 07:30 το πρωί της Παρασκευής, στη διασταύρωση Κοδριγκτώνος και Αριστοτέλους κοντά στην πλατεία Βικτωρίας, τρεις αλλοδαποί επιτέθηκαν σε 19χρονο Σομαλό.

Αφού του έκλεψαν το κινητό του τηλέφωνο, τον μαχαίρωσαν στην πλάτη και εξαφανίστηκαν.
Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σωτηρία, όπου και εξέπνευσε.

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Λήστεψαν το ξενοδοχείο που "έδρασε" η... Τζούλια !

Οι διαρρήκτες δεν... συγκινήθηκαν από την Τζούλια...
Οι αστυνομικοί τους έπιασαν την ώρα που έβγαιναν από ξενοδοχείο που είχαν “χτυπήσει” στο Ελληνικό.

Όπως ομολόγησαν οι νεαροί ήταν αυτοί που λήστεψαν το ξενοδοχείο όπου ... ξεδίπλωσε το ταλέντο της η ...γνωστή Τζούλια

Τουλάχιστον δεκατέσσερις ληστείες σε βάρος υπαλλήλων ξενοδοχείων, πρατηριούχων και πεζών στην Αττική είχαν διαπράξει δύο Αλβανοί, ηλικίας 23 και 21 ετών που συνελήφθησαν στην περιοχή του Ελληνικού.


Από την έρευνα και προανάκριση προέκυψε ότι διέπραξαν:

  • Επτά ληστείες στη Κυψέλη σε πρατήρια υγρών καυσίμων, ξενοδοχεία, πεζούς.
  • Τρείς ληστείες στα Πατήσια σε πρατήρια υγρών καυσίμων και κατάστημα ΠΡΟ-ΠΟ.
  • Δύο ληστείες στη Καλλιθέα σε οίκο ανοχής και σε βάρος πεζού ατόμου.
  • Μια ληστεία στη Ν. Ερυθραία σε ξενοδοχείο.
  • Μια ληστεία στη Κηφισιά σε ξενοδοχείο.
Στη κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
  • Τρία κινητά τηλέφωνα.
  • Μία κάρτα SΙΜ κινητής τηλεφωνίας.
  • Κοσμήματα.
Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
  • Τρία πιστόλια REPLICA
  • Ένα πτυσσόμενο μαχαίρι
  • Δύο κινητά τηλέφωνα
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Οι Πυρήνες πίσω από τα παγιδευμένα πακέτα

Η τρομοκρατική οργάνωση "Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς" ανέλαβε την ευθύνη για την αποστολή των 14 παγιδευμένων δεμάτων σε οκτώ πρεσβείες, τη γερμανίδα καγκελάριο, τον γάλλο πρόεδρο, τον ιταλό πρωθυπουργό και αλλά ευρωπαϊκά κτίρια, με προκήρυξη σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Στην προκήρυξη ο συντάκτης αναφέρεται στις συλλήψεις μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης, ενώ δηλώνει ότι παρότι η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη και άλλων μελών, κανείς δεν μπορεί να σταματήσει την εξελικτική πορεία της δράσης τους.

Βρέθηκαν τα λεφτά στα σπίτια των φονιάδων του Ζουγανέλη

Εντοπίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, από την πολωνική αστυνομία ένα μεγάλο ποσό των κλοπιμαίων από το σπίτι του μυκονιάτη επιχειρηματία, Μίμη Ζουγανέλη.

Πρόκειται για περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ που βρέθηκε στα σπίτια των δύο εκ των τριών συλληφθέντων.

Υπενθυμίζεται ότι ως βασικοί ύποπτοι για την αποτρόπαια δολοφονία του Ζουγανέλη θεωρούνται μία 28χρονη Πολωνή χορεύτρια, με την οποία το θύμα διατηρούσε σχέσεις και δύο ομοεθνείς της.

Η 28άχρονη είχε καλέσει τους δυο ομοεθνείς της, οι οποίοι ήρθαν από την Πολωνία με ΙΧ αυτοκίνητο στην Ελλάδα, πήγαν στην Μύκονο, και αφού σκότωσαν τον 73 χρόνο άρπαξαν το χρηματοκιβώτιο που είχε κρυμμένο σε αποθήκη με άγνωστο περιεχόμενο και έφυγαν την ίδια μέρα και οι τρεις για την πατρίδα τους.

Από τις ελληνικές αρχές έχει κινηθεί η διαδικασία για την έκδοση των τριών συλληφθέντων στην Ελλάδα, προκειμένου να δικαστούν.

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Τους έπιασαν με τις μολότοφ στα χέρια...

Aπό Αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ συνελήφθησαν στην περιοχή του Περιστερίου, δύο νεαροί, ηλικίας είκοσι πέντε (25) και είκοσι έξι (26) ετών, γιατί επιβαίνοντες σε δίκυκλη μοτοσικλέτα ιδιοκτησίας του ενός, η οποία δεν έφερε πινακίδα κυκλοφορίας, κατείχαν  υλικά προοριζόμενα για την κατασκευή τουλάχιστον τριών αυτοσχέδιων βομβών μολότοφ, με σκοπό, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, να προβούν σε εμπρηστική ενέργεια στο κέντρο της Αθήνας.

Ειδικότερα κατείχαν ένα (1) μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό, τρία (3) άδεια μπουκάλια μπύρας και στουπιά. Σε κατ΄ οίκον έρευνες που διενεργήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία μεταλλική σιδερογροθιά και ένα μπιτόνι, χωρητικότητας -20- λίτρων, που περιείχε ποσότητα βενζίνης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

4 Δόκιμοι Αστυφύλακες πουλούσαν προϊόντα - μαϊμού που είχαν... κατασχεθεί!

Τέσσερις Δόκιμοι Αστυφύλακες πουλούσαν προϊόντα - μαϊμού που είχαν... κατασχεθεί!

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων σχηματίσθηκε δικογραφία, αυτόφωρης διαδικασίας, σε βάρος τεσσάρων (4) Δοκίμων Αστυφυλάκων (ηλικίας 19, 20, 20 και 21χρονών) και ενός (1) 38χρονου ημεδαπού ιδιώτη - αυτοκινητιστή, για παραβάσεις που αφορούν τις διατάξεις των άρθρων «παραβίαση κατάσχεσης, παραβίαση φύλαξης της αρχής και κλοπή».

Ειδικότερα, σε προληπτικό αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (23.11.10) στο κέντρο της Αθήνας, από Αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής / Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) στην καμπίνα και στον χώρο αποσκευών διερχόμενου οχήματος ΤΑΞΙ, βρέθηκαν εβδομήντα οχτώ (78) ρολόγια απομιμήσεις αντίστοιχων από επώνυμους οίκους, καθώς και επτά (7) μπουφάν, δύο (2) πουκάμισα, δύο (2) σκούφοι, κλπ.

Στο ελεγχόμενο ταξί επέβαιναν δύο (2) Δόκιμοι Αστυφύλακες, οι οποίοι, ανακρινόμενοι, γνωστοποίησαν ότι τα παραπάνω αντικείμενα - απομιμήσεις προέρχονται από κατασχεθείσες ποσότητες αποθήκης με απομιμητικά προϊόντα που είχε σφραγισθεί πρόσφατα, επί της οδού Κολωνού 16 στην Αθήνα, και φυλασσόταν – το ίδιο βράδυ - από άλλους δύο (2) Δόκιμους Αστυφύλακες. Οι τελευταίοι, όπως προέκυψε στη συνέχεια, διευκόλυναν τους δύο (2) προαναφερθέντες Δοκίμους να αφαιρέσουν τα προϊόντα απομίμησης από την αποθήκη το ίδιο βράδυ, σε προγενέστερο του αστυνομικού ελέγχου χρόνο.

Ο αυτοκινητιστής, που διατηρούσε φιλική σχέση με τους δύο (2) δόκιμους, όπως επίσης προέκυψε από την προανάκριση, γνώριζε και συμμετείχε στη υπόθεση.

Στην έρευνα που επακολούθησε στις κατοικίες τους βρέθηκαν και άλλα προϊόντα απομίμησης διαφόρων επώνυμων οίκων . Συγκεκριμένα, στις κατοικίες δύο (2) Δοκίμων, βρέθηκαν: (52) ρολόγια, (34) δακτυλίδια, (23) αλυσίδες χειρός, (16) δερμάτινες ζώνες, (28) μπλουζάκια, (12) σετ γραβάτες με ένα ζεύγος μανικετόκουμπα, (11) γραβάτες, (21) ζεύγη γυαλιών ηλίου, (25) πουκάμισα, (8) γυναικείες τσάντες, (8) αντρικά εσώρουχα, (81) ζευγάρια κάλτσες, (18) φανέλες, (6) γυναικεία πορτοφόλια, (5) εσάρπες, (9) μπουφάν αντρικά, (2) μπουφάν γυναικεία, (4) βαλίτσες αεροδρομίου με ροδάκια.

Στην κατοικία του ιδιώτη - αυτοκινητιστή, βρέθηκαν αντίστοιχα: (4) ρολόγια, (2) σετ γραβάτες - μανικετόκουμπα, (4) γραβάτες και (1) πορτοφόλι, που αποτελούν απομιμήσεις διαφόρων επωνύμων οίκων.

Οι συλληφθέντες δόκιμοι Αστυφύλακες, καθώς και ο ημεδαπός αυτοκινητιστής οδηγήθηκαν σήμερα το απόγευμα στον Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε να δικασθούν αύριο το πρωί με την αυτόφωρη διαδικασία.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι τέσσερις (4) δόκιμοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Αστυνομικός έχασε περίστροφο και "ελευθέρας" για το Μαξίμου...

Ξέχασε στο κάθισμα της μηχανής της τσαντάκι που περιείχε το υπηρεσιακό της περίστροφο και ειδικό πάσο για την ελεύθερη είσοδο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο λόγος για γυναίκα αστυνομικό που μέχρι πρότινος υπηρετούσε στην ασφάλεια του Πρωθυπουργού και απομακρύνθηκε μετά το "ατυχές" όπως χαρακτηρίζεται περιστατικό της 5ης Νοεμβρίου.

Σε βάρος της μάλιστα διετάχθη και εκκρεμεί η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρχιφύλακας κατέβηκε από τη μηχανή της και άφησε στο κάθισμα την τσάντα με το όπλο και την ταυτότητα.

Κάτω από περίεργες συνθήκες, η τσάντα βρέθηκε στα χέρια δύο νεαρών που περνούσαν από το σημείο, οι οποίοι όμως μόλις είδαν το περιεχόμενο πανικοβλήθηκαν και αποφάσισαν να παραδώσουν την τσάντα στο Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου.

Για την υπόθεση ενημερώθηκαν άμεσα οι επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφάλειας Προέδρου της Κυβέρνησης, οι οποίοι αποφάσισαν την απομάκρυνση της γυναίκας αστυνομικού από την υπηρεσία.

Απέτυχε η Frontex στην Ελλάδα



Συνεχής και αδιάκοπη είναι η είσοδος μεταναστών στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας, παρά την παρέμβαση της ευρωπαϊκής δύναμης Frontex. Αυτές τις μέρες σημειώνεται ρεκόρ όσον αφορά στον αριθμό των μεταναστών που πέρασαν τα σύνορα, που είναι ο μεγαλύτερος των τελευταίων είκοσι χρόνων.

Υπολογίζεται ότι καθημερινά περνούν τα σύνορα 400 άτομα κατά μέσον όρο. Κάθε χρόνο στην Ελλάδα προστίθεται μια καινούργια πόλη της τάξης των 150 χιλιάδων ανθρώπων, από τους οποίους το 95% είναι μουσουλμάνοι, προερχόμενοι από ασιατικές χώρες.

Ο ποταμός  Έβρος, στα σύνορα της Ελλάδας και της Τουρκίας, είναι η τελευταία ανοιχτή θύρα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μια επικίνδυνη οδός, που έχει προκαλέσει δεκάδες δυστυχήματα και θύματα. Αλλά Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ενωση δεν καταφέρνουν να απεγκλωβιστούν από την λογική της μόνιμης κρίσης. 

Σύμφωνα με στοιχεία του ΓΕΕΘΑ εδώ και τρεις ημέρες καταγράφεται η μεγαλύτερη παράνομη είσοδος αλλοδαπών στην Ελλάδα στην τελευταία 20ετία. Μόνο το Σάββατο και την Κυριακή εισήλθαν από το ποτάμι του Έβρου, 643 άνθρωποι. Την προηγούμενη Δευτέρα, λόγω της γιορτής του Μπαϊραμιού, μπήκαν 270.

Τελικά καταγράφεται πλήρης αποτυχία για το ειδικό τμήμα της FRONTEX στο νομό Έβρου, που εννοείται ότι είχε σταλεί εκεί για να μειώσει την είσοδο των μεταναστών.
http://letteradaatene.blogspot.com
Enhanced by Zemanta

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

1.222.000 πακέτα λαθραία τσιγάρα κατασχέθηκαν στον Ασπρόπυργο

f6 are famous for their short filtersImage via Wikipedia
Σημαντικό πλήγμα στο λαθρεμπόριο τσιγάρων επέφερε το Λιμενικό .

Αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες, εντόπισε αποθήκη στην οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, 2.444 χαρτοκιβώτια με λαθραία τσιγάρα (1.222.000 πακέτα), διάφορων επωνυμιών, από τα οποία οι διαφυγόντες δασμοί ανέρχονται σε 4.026.425,95 ευρώ .

Στην αποθήκη υπήρχαν παλέτες με χαρτοκιβώτια λαθραίων τσιγάρων και δύο οχήματα διεθνών μεταφορών, με Ολλανδικές πινακίδες, φορτωμένα επίσης με λαθραία τσιγάρα

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, συνελήφθη ο 28χρονος αλλοδαπός, φύλακας της αποθήκης, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα και τα λαθραία τσιγάρα, ενώ αναζητείται ο 34χρονος εκμισθωτής της αποθήκης.
www.kathimerini.gr
Enhanced by Zemanta

Είχαν γεμίσει τα στομάχια τους με κοκαϊνη !

Βραδινές ώρες της 16/11/2010, από Αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών εντοπίστηκαν στον χώρο αφίξεων του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», δύο  αλλοδαποί, υπήκοοι Ρουμανίας, ένας άνδρας και μία γυναίκα, ηλικίας 23 και 20 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι είχαν μόλις αφιχθεί αεροπορικώς από το SAO PA Ο LO Βραζιλίας, μέσω Μονάχου (TRANSIT ) και κρίθηκαν ύποπτοι για την μεταφορά ναρκωτικών με την μέθοδο της καταπόσεως.

Σε έλεγχο που έγινε βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα, εντός της τσάντας χειρός της γυναίκας, δέκα εννέα (19) αυτοσχέδιες νάιλον κυλινδρικές συσκευασίες με ΚΟΚΑΪΝΗ συνολικού βάρους –162- γραμμ

Στη συνεχεία με την ρητή συναίνεσή τους οδηγήθηκαν σε εφημερεύον νοσοκομείο, όπου κατά την διάρκεια της νοσηλείας τους και μέχρι τις πρωινές ώρες της 19/11/2010 απέβαλαν σταδιακά, η μεν γυναίκα δέκα τέσσερις (14) ο δε άνδρας είκοσι τρεις (23) αυτοσχέδιες ανισοβαρείς κυλινδρικές συσκευασίες με ΚΟΚΑΪΝΗ συνολικού βάρους -354- γραμμ .
Συνολικά κατασχέθηκαν:
  • ΚΟΚΑΪΝΗ βάρους -516- γραμμ.
  • Το χρηματικό ποσό των 100 δολαρίων Η.Π.Α.
  • Δύο (2) κινητά τηλέφωνα
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν την 19/11/2010 στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.-

Με 500 ακόμη αστυνομικούς ενισχύεται η ομάδα ΔΙΑΣ

Με 500 νέους αστυνομικούς ενισχύεται η ομάδα ΔΙΑΣ της Αστυνομίας. Το έργο των ανδρών και των γυναικών της ομάδας εκτιμήθηκε από την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ως «εξαιρετική» και για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε η ενίσχυσή της με 500 αστυνομικούς, οι περισσότεροι από τους οποίους θα προέρχονται από τους ειδικούς φρουρούς.


Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα», σχεδιάζεται η αγορά και νέων μοτοσυκλετών μεγάλου και μεσαίου κυβισμού  για τους νέους αστυνομικούς της ομάδας που αριθμητικά πλέον ξεπερνούν τους 2.500.

Σύμφωνα με το νέο σχέδιο του Αρχηγείου της Αστυνομίας οι περισσότεροι αστυνομικοί της ομάδας θα δραστηριοποιούνται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, όπου η δύναμη της ομάδας στις δύο αυτές πόλεις υπολογίζεται ότι θα είναι περίπου 2.000 άνδρες και γυναίκες.

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Απόρριψη ενστάσεων των κατηγορουμένων στο «συνδικάτο του εγκλήματος»

Απορριπτική ήταν η πρόταση του Εισαγγελέα Έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τις περισσότερες ενστάσεις που υπέβαλε η υπεράσπιση των κατηγορουμένων για την υπόθεση του «συνδικάτου του εγκλήματος».

Ο Εισαγγελέας ζήτησε από το δικαστήριο να απορρίψει τις ενστάσεις της υπεράσπισης αναφερόμενος ειδικότερα στην πλέον βασική που αφορούσε «ακυρότητα» του κατηγορητηρίου λόγω της άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου των κατηγορούμενων.

Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό η παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνομιλιών έγινε «σύννομα» και για λόγους «εθνικής ασφάλειας». Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Απόρριψη ενστάσεων των κατηγορουμένων στο «συνδικάτο του εγκλήματος»

Απορριπτική ήταν η πρόταση του Εισαγγελέα Έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τις περισσότερες ενστάσεις που υπέβαλε η υπεράσπιση των κατηγορουμένων για την υπόθεση του «συνδικάτου του εγκλήματος».

Ο Εισαγγελέας ζήτησε από το δικαστήριο να απορρίψει τις ενστάσεις της υπεράσπισης αναφερόμενος ειδικότερα στην πλέον βασική που αφορούσε «ακυρότητα» του κατηγορητηρίου λόγω της άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου των κατηγορούμενων. Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό η παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνομιλιών έγινε «σύννομα» και για λόγους «εθνικής ασφάλειας».

Η τοποθέτηση αυτή του Εισαγγελέα προκάλεσε την αντίδραση των συνηγόρων υπεράσπισης που μεταξύ άλλων ανέφεραν ότι η εισαγγελική πρόταση «άθελά της εντάσσεται σε πλαίσιο σκοπιμότητας και όχι νομιμότητας» ενώ επανέλαβαν ότι με την άρση απορρήτου όχι μόνο παραβιάστηκαν τα δικαιώματα των κατηγορουμένων αλλά εν συνεχεία αλλοιώθηκε και το αποδεικτικό υλικό. Το δικαστήριο αναμένεται να αποφασίσει για τις ενστάσεις την Πέμπτη.
www.kathimerini.gr

Μία τραυματίας κατά τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

Τραυματισμένη βρέθηκε μια κοπέλα στην οδό Πατησίων μετά την πορεία και τα επεισόδια που ακολούθησαν στο κέντρο της Αθήνας το βράδυ της Δευτέρας.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, τα επεισόδια ξεκίνησαν στην οδό Πανεπιστημίου, όταν ομάδα νεαρών που ήταν στο τέλος της πορείας πέταξε πέτρες εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ στη διασταύρωση Πανεπιστημίου και Βουκουρεστίου και στη συνέχεια έβαλε φωτιές σε κάδους απορριμμάτων κατευθυνόμενοι προς τα Προπύλαια.

Στο σημείο αυτό, η ομάδα χωρίστηκε και ένα μέρος κατευθύνθηκε προς τα Εξάρχεια, ενώ οι υπόλοιποι ακολούθησαν τον κύριο όγκο της πορείας που κατευθυνόταν προς το Πολυτεχνείο.

Οι νεαροί έσπασαν με πέτρες τα τζάμια του ΙΚΑ στην οδό Πατησίων και προξένησαν φθορές σε δύο αυτοκίνητα στην οδό Χαλκοκονδύλη, ενώ τους καταδίωκαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων οι αστυνομικοί στο Κέντρο Επιχειρήσεων και ο εισαγγελέας που επόπτευε τα μέτρα, είδαν ένα ασθενοφόρο να παραλαμβάνει μία κοπέλα από το πεζοδρόμιο μπροστά στο θέατρο ΑΛΦΑ. Αμέσως, ο εισαγγελέας ζήτησε να διευκρινιστεί τι ακριβώς συνέβη και έδωσε εντολή να γίνει προκαταρκτική εξέταση για τη διευκρίνιση των αιτίων του τραυματισμού.

Η κοπέλα διακομίστηκε στον Ερυθρό Σταυρό με τραύμα το δεξιό κρόταφο. Στο νοσοκομείο μετέβη και ο εισαγγελέας, ο οποίος διέταξε να εξεταστεί από ιατροδικαστή και παράλληλα παρακολουθεί την προανάκριση για το περιστατικό.

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Έβαλαν βόμβα στο «Εργαστήρι Δημοσιογραφίας»

Εμπρηστική επίθεση έγινε στο «Εργαστήρι Δημοσιογραφίας»

Οι δράστες τοποθέτησαν έναν ισχυρό μηχανισμό στην είσοδο της σχολής που βρίσκεται στη διασταύρωση Καπλάνων 8 και Σίνα στην Αθήνα και από την έκρηξη σημειώθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές.

Ο μηχανισμός, ο οποίος εξερράγη λίγο μετά τις 2:30 τα ξημερώματα, αποτελούνταν από 27 γκαζάκια, πλαστικά μπουκάλια με οινόπνευμα και ένα μπιτόνι με βενζίνη.

Από την έκρηξη και την πυρκαγιά που ακολούθησε έσπασαν όλα τα τζάμια του πενταόροφου κτιρίου στο ισόγειο, τον πρώτο και το δεύτερο όροφο, ενώ μαύρισαν από τη φωτιά και τους καπνούς οι τοίχοι του ισογείου.

Εισαγγελέας για την «απόδραση» του Φ. Γιουνγκ

Τη διενέργεια κατεπείγουσας εισαγγελικής έρευνας προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες διέφυγε στο εξωτερικό παρά την απαγόρευση εξόδου που είχε επιβληθεί στον πρώην πρόεδρο της Siemens Ελλάδος και μέλος του κεντρικού δ.σ. της Siemens AG μέχρι το 2003, Φόλκερ Γιουνγκ, ο οποίος κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για το σκάνδαλο Siemens, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθήνας. 

Η έρευνα έχει δύο σκέλη. Το ένα αφορά στον τρόπο με τον οποίο κατάφερε να διαφύγει στο εξωτερικό το πρώην μεγαλοστέλεχος της Siemens και το άλλο στις ευθύνες των αρμόδιων αρχών.

Μέρος των ερευνών εστιάζονται στα αστυνομικά όργανα της Πάρου, όπου ο κ. Γιουνγκ κατοικούσε, καθώς ο κατηγορούμενος για το σκάνδαλο της Siemens δεν παρουσιάστηκε, όπως όφειλε σύμφωνα με τα περιοριστικά μέτρα που του είχαν επιβληθεί, το πρώτο πενθήμερο του Νοεμβρίου.

Οι αστυνομικοί της Πάρου ενημέρωσαν την Εισαγγελία μόλις το Σάββατο το βράδυ στις 13 του μήνα και αφού η διαφυγή τού κατηγορούμενου είχε ήδη γίνει γνωστή όπως είχε δημοσιεύσει και η "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ".
Enhanced by Zemanta

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Απόδραση κρατουμένων από τις φυλακές Τίρυνθας

Έντονη είναι η κινητοποίηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό τριών κρατουμένων των αγροτικών φυλακών Τίρυνθας, οι οποίοι απέδρασαν τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Οι τρεις αλλοδαποί, αλβανικής καταγωγής, κρατούνταν στο ανοικτό τμήμα της φυλακής, για εργασία με μικρές ποινές φυλάκισης.

Οι αλλοδαποί άνοιξαν τρύπα στην οροφή του κελιού, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, πέρασαν στην στέγη του κτιρίου και κατόρθωσαν να διαφύγουν. Εκεί τους εντόπισε ο φύλακας και σήμανε συναγερμός, με αποτέλεσμα να αποτραπεί η απόδραση κι άλλων κρατουμένων, καθώς στο ίδιο κελί κρατούνταν πάνω από 20 άτομα.

Ο ένας δραπέτης ήταν στην φυλακή πέντε μήνες, ο δεύτερος δυόμισι μήνες και ο τρίτος δώδεκα ημέρες. Μάλιστα, ο ένας ήταν κρατούμενος και στο παρελθόν, ενώ ο άλλος είχε υποβάλει αίτημα αποφυλάκισης. Όμως και οι τρεις, σύμφωνα με τις πληροφορίες, επρόκειτο να απελαθούν.

Έχουν εκδοθεί αναζητήσεις και βρίσκεται σε εξέλιξη κινητοποίηση των αστυνομικών και των δικαστικών αρχών, χωρίς τον εντοπισμό τους, μέχρι αυτή τη στιγμή.

Να σημειωθεί επίσης, ότι έχει διαταχθεί και βρίσκεται σε εξέλιξη ΕΔΕ. 
TA NEA

Τον έσφαξαν, τον εκοψαν 28 κομμάτια και τον πέταξαν στα σκουπίδια στην Καλλιθέα !

Συνελήφθησαν οι δράστες της δολοφονίας 40χρονου αλλοδαπού, το πτώμα του οποίου είχε βρεθεί τεμαχισμένο σε 28 κομμάτια, σε κάδο απορριμάτων στην Καλλιθέα.

Πρόκειται για τέσσερις αλλοδαπούς, δύο Παλαιστινίους, έναν Αλγερινό και ένας υπήκοο Ιράκ. Από την έρευνα του τμήματος Ανθρωποκτονιών, κίνητρο της δολοφονίας ήταν οικονομικές διαφορές του 35χρονου Αλγερινού με το θύμα, καθώς ο δολοφονηθείς είχε αναλάβει εργολαβία ηλεκτρολογικών εργασιών σε οικοδομή, την οποία ήθελε να αναλάβει ο Αλγερινός δράστης.

Ο Αλγερινός προκειμένου να εκδικηθεί το θύμα και να πάρει αυτός τη δουλειά στην οικοδομή, έπεισε τον έναν από τους Παλαιστινίους, που διατηρούσε φιλικές σχέσεις με το θύμα να κανονίσει να συναντηθούν στο σπίτι του.

Η συνάντηση έγινε το πρωί της 11ης Μαϊου στο διαμέρισμα του Παλαιστίνιου, στην οδό Σκρά 82 στην Καλλιθέα, όπου και τον δολοφόνησαν.

Στη συνέχεια για να εξαφανίσουν το πτώμα, το τεμάχισαν στην μπανιέρα του διαμερίσματος, το συσκεύασαν και το μετέφεραν στο σημείο που βρέθηκε.

Τρείς δράστες συνελήφθησαν και ένας εξ αυτών ομολόγησε την πράξη του με κάθε λεπτομέρεια ενώ ο τέταρτος (υπήκοος Ιράκ) διέφυγε στο εξωτερικό αμέσως μετά την δολοφονία.

Το πτώμα του 40χρονου Αιγυπτίου βρέθηκε την 11η Μαϊου τεμαχισμένο σε 28 κομμάτια στην οδό Σαπφούς 44 στην Καλλιθέα, μέσα σε ταξιδιωτικό σάκο, δίπλα σε κάδο απορριμμάτων.

Κυκλοφοριακό χάος στην Αθήνα

Κυκλοφοριακό χάος στην Αθήνα από την καταιγίδα και τα φανάρια που δεν λειτουργούν στο κέντρο της Αθήνας. 

Η έντονη βροχόπτωση έχε προκαλέσει πολλά προβλήματα στην Αττική Οδό, την παραλιακή Λ. Ποσειδώνος, τη Λ. Συγγρού αλλά και σε κεντρικούς δρόμους που δεν λειτουργούν τα φανάρια.!

Τα σοβαρά προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων παρατηρούνται από τα ξημερώματα σήμερα σε κεντρικούς άξονες της Αθήνας, καθώς εκτός λειτουργίας έχουν βγει περίπου 300 φωτεινοί σηματοδότες.

Το σοβαρότερο πρόβλημα εντοπίζεται σε 23 κεντρικές διασταυρώσεις δρόμων, όπως στη Μεσογείων, την Παπαδιαμαντοπούλου, τη Βασ. Σοφίας, την Βασ. Όλγας, την Βασ. Κωνσταντίνου, την Καβάλας, την γέφυρα Μοσχάτου στην Πειραιώς στην Κηφσίας στο ύψος της Εθνικής Αντιστάσεως.

Από νωρίς το πρωί, την κίνηση ρυθμίζουν οι άνδρες της τροχαίας, ωστόσο, το βράδυ οι διασταυρώσεις κλείνουν με κώνους ή ταινίες για το φόβο τροχαίων ατυχημάτων.

Η τροχαία συνιστά στους οδηγούς προσοχή και χαμηλές ταχύτητες.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόβλημα με τα φανάρια κλιμακώνεται τις τελευταίες ημέρες και σύμφωνα με εκτιμήσεις δεν αποκλείεται σε λίγες ημέρες να είναι πολύ σοβαρότερο.
Οι φωτεινοί σηματοδότες έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας, ελλείψει ανταλλακτικών, αφού εκκρεμεί η υπογραφή σύμβασης με την εταιρεία που θα αναλάβει τη συντήρησή τους.

Μέχρι το καλοκαίρι, οπότε έληξε η προηγούμενη σύμβαση, το έργο της συντήρησης ανήκε στη Siemens.

Όπως δήλωσε χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5 ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης, νέος διαγωνισμός βρίσκεται σε εξέλιξη, ώστε το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί μέσα στον επόμενο μήνα.

tovima.gr

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Ελεύθεροι δύο κατηγορούμενοι για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα»

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν η σύζυγος του Κ. Γουρνά και ο κουμπάρος του, στους οποίους αποδόθηκε κατηγορία για συμμετοχή τους στον «Επαναστατικό Αγώνα».
Οι απολογίες τους ήταν σύντομες και οι δύο αρνήθηκαν πως έχουν οποιαδήποτε σχέση με τον "Επαναστατικό Αγώνα".
Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών επιβλήθηκε και στους δύο απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ενώ επιπλέον για τη σύζυγο του Κ. Γουρνά επιβλήθηκε και η υποχρέωση να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα μία φορά το μήνα.

Έπιασαν τους φονιάδες του "Άρχοντα της Μυκόνου"

Στην Πολωνία συνελήφθησαν οι τρείς δολοφόνοι του "Άρχοντα της Μυκόνου",  Δημήτρη Ζουγανέλη, που είχε γίνει στο σπίτι του στην Μύκονο, στις 6 Οκτωβρίου. Ανάμεσά τους και η φίλη του θύματος που είχε οργανώσει το φόνο για να αρπάξει το χρηματοκιβώτιο με τα λεφτά που είχε σπίτι του ο Ζουγανέλης.

Μετά από διεθνές ένταλμα που εκδόθηκε από τον εισαγγελέα Σύρου, συνελήφθησαν χθες και σήμερα στην Πολωνία, η Πολωνή φίλη του θύματος, 28 ετών, η οποία αναζητείτο από την πρώτη στιγμή ως ηθικός αυτουργός της ανθρωποκτονίας με κίνητρο την ληστεία, και δύο ομοεθνείς της 31 και 27 ετών που κατηγορούνται ως φυσικού αυτουργοί.

Η 28άχρονη είχε καλέσει τους δυο ομοεθνείς της, οι οποίοι ήρθαν από την Πολωνία με ΙΧ αυτοκίνητο στην Ελλάδα, πήγαν στην Μύκονο, και αφού σκότωσαν τον 73 χρόνο άρπαξαν το χρηματοκιβώτιο που είχε κρυμμένο σε αποθήκη με άγνωστο περιεχόμενο και έφυγαν την ίδια μέρα και οι τρεις για την πατρίδα τους.

Από τις ελληνικές αρχές έχει κινηθεί η διαδικασία για την έκδοση των τριών συλληφθέντων στην Ελλάδα, προκειμένου να δικαστούν.

Έπιασαν τους δουλέμπορους που είχαν στη... κατάψυξη 143 μετανάστες !

Κύκλωμα διακίνησης  παράνομων μεταναστών από την Ελλάδα προς τις ευρωπαϊκές χώρες εξάρθρωσε σήμερα Πέμπτη η διεύθυνση αλλοδαπών Αττικής, σύμφωνα με ανακοίνωση του ταξίαρχου Μανώλη Κατριαδάκη.

Κλιμάκιο της διεύθυνσης αλλοδαπών εντόπισε το βράδυ της Τετάρτης, στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ύψος της Κινέτας, φορτηγό ψυγείο που κατευθυνόταν προς την Πάτρα. 

Έπειτα από έλεγχο των αστυνομικών, ανακαλύφθηκε στο φορτηγό ειδική κρύπτη, όπου βρίσκονταν 143 μετανάστες ασιατικής καταγωγής. Ο Έλληνας οδηγός του φορτηγού συνελήφθη. Του φορτηγού προπορευόταν ΙΧ αυτοκίνητο με πέντε επιβάτες συριακής υπηκοότητας, μέλη του κυκλώματος.

Οι αλλοδαποί επιχείρησαν να διαφύγουν αναπτύσσοντας ταχύτητα, αλλά κατόπιν καταδίωξης συνελήφθησαν στο Ξυλόκαστρο.

Το κύκλωμα ζητούσε αμοιβή 2.500 ως 3.300 ευρώ για τη μεταφορά λαθρομεταναστών, κυρίως από την Πάτρα στην Ιταλία, σύμφωνα με την αστυνομία.

Κατασχέθηκαν το φορτηγό, δύο ΙΧ αυτοκίνητα, οκτώ κινητά τηλέφωνα, 3.000 ευρώ και επτά πλαστές ταυτότητες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα Πέμπτη στον εισαγγελέα.

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Παραπέμπονται 13 κατηγορούμενοι για τους «Πυρήνες»

Την παραπομπή 13 προσώπων από τους 17 κατηγορούμενους για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, αποφάσισε με βούλευμα του το Συμβούλιο Εφετών.

Οι Εφέτες έκαναν δεκτή την πρόταση της Εισαγγελέως Εφετών Ξένιας Δημητρίου, προσθέτοντας ωστόσο στον κατάλογο των παραπεμπόμενων και έναν επιπλέον κατηγορούμενο, αδελφό κατηγορουμένου που κρίθηκε πριν λίγες ημέρες προφυλακιστέος για τα «δέματα-βόμβες» σε πρεσβείες.

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών σε δίκη παραπέμπονται τέσσερις προσωρινά κρατούμενοι και τρεις κατηγορούμενοι ελεύθεροι υπό περιοριστικούς όρους. Επιπλέον παραπέμπονται και οι έξι καταζητούμενοι σε βάρος των οποίων έχουν εδώ και μήνες εκδώσει εντάλματα σύλληψης οι ανακριτές της υπόθεσης.

Οι κατηγορίες που καλούνται να λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη οι 13 νεαροί αφορούν την συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, προμήθεια, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, καθώς και τρεις εκρήξεις στο γραφείο της Λ.Κατσέλη, στο σπίτι του πρώην υφυπουργού Εσωτερικών Π.Χηνοφώτη και στα γραφεία του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης.

Εξιτήριο από το νοσοκομείο πήρε ο Θανάσης Βέγγος

Εξιτήριο πήρε το απόγευμα της Τρίτης από το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας ο Θανάσης Βέγγος, έπειτα τη σημαντική βελτίωση που παρουσίασε η κατάσταση της υγείας του, όπως ανέφερε ο διοικητής της νοσηλευτικής μονάδας.

Ο Θανάσης Βέγγος είχε εισαχθεί στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο πριν από περίπου 25 ημέρες, όπου υποβλήθηκε σε προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση, αλλά κατά την διάρκεια της νοσηλείας του παρουσίασε πρόβλημα στο αναπνευστικό.

Έτσι χρειάστηκε να εισαχθεί για λίγες ημέρες στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Όταν η κατάσταση της υγείας βελτιώθηκε, συνέχισε να νοσηλεύεται σε κλινική του νοσοκομείου.

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Πάτρα: Εκτροχιασμός τρένου από ένα...δέντρο

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Βαγόνι της αμαξοστοιχίας 1352, που εκτελούσε το δρομολόγιο Πάτρα-Καλαμάτα, εκτροχιάστηκε, περί τις 14:20 στην περιοχή Λάππα, εξαιτίας δένδρου, που είχε πέσει στις γραμμές, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Aπό τον εκτροχιασμό του τρένου δεν τραυματίστηκε κανένας από τους επιβάτες, ή από το προσωπικό της αμαξοστοιχίας.

Η κίνηση στο σημείο διακόπηκε και η εξυπηρέτηση των επιβατών γίνεται με λεωφορεία του ΟΣΕ.

Τρεις οι δράστες στη δολοφονία του Ζουγανέλη

Σε τρεις δράστες, μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα, καταλήγει η έρευνα των αστυνομικών για την άγρια δολοφονία του Μάκη Ζουγανέλη, αλλά ο εισαγγελέας δεν εκδίδει εντάλματα σύλληψης γιατί το αιματοβαμμένο αποτύπωμα που βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος δεν ταυτοποιήθηκε.

Η αστυνομία πριν από δέκα ημέρες έκλεισε τον φάκελο της δικογραφίας, τον οποίο διαβίβασε στην αρμόδια εισαγγελέα Σύρου και έκτοτε οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση αναμένουν μέρα με τη μέρα την έκδοση των ενταλμάτων σύλληψης. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», στο διαβιβαστικό περιγράφονται ως βασικοί ύποπτοι τρία άτομα: δύο άντρες και μία γυναίκα. Ομως τα εις βάρος τους ενοχοποιητικά στοιχεία που προσκομίζονται εκλαμβάνονται από την εισαγγελέα ως «ασθενικά», με συνέπεια να προβληματίζεται έντονα για το αν θα πρέπει να εκδώσει τα εντάλματα σύλληψης ή αν είναι ακόμα πρόωρο κάτι τέτοιο.

Η παράταση της αναμονής, ωστόσο, «καίει» τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Σύρου και Μυκόνου που έχουν αναλάβει την υπόθεση, καθώς εκφράζονται φόβοι μήπως οι ύποπτοι για να αποφύγουν τη σύλληψη εξαφανιστούν. Καλά ενημερωμένες πηγές προσθέτουν στο μεταξύ ότι οι δύο από τους τρεις ύποπτους εξακολουθούν να παραμένουν στο νησί.

Οι ενδοιασμοί της εισαγγελέως, πάντως, δεν είναι καθόλου αστήριχτοι, δεδομένου ότι εξακολουθεί να παραμένει αταυτοποίητο το πιο ισχυρό στοιχείο που τεκμηριώνει με αδιάψευστο τρόπο τη φυσική παρουσία του δράστη στη σκηνή του εγκλήματος. Πρόκειται για το αιματηρό αποτύπωμα που, όπως αποκάλυψε η «Espresso», βρέθηκε κοντά στον εσωτερικό χώρο του σπιτιού στο οποίο μεταφέρθηκε από τον περίβολο και αφέθηκε -νεκρός πια- ο Ζουγανέλης.

Το συγκεκριμένο αιματοβαμμένο εύρημα δεν μπόρεσε να ταυτοποιηθεί εκατό τοις εκατό με κάποιον από τους τρεις βασικούς υπόπτους, γιατί για να γίνει κάτι τέτοιο απαιτείται η διασταύρωσή του με τουλάχιστον οκτώ υπό συγκριτική παραβολή σημεία. Κι αυτό δεν συνέβη στην περίπτωση Ζουγανέλη. Ο αριθμός των κοινών στοιχείων είναι κάτω του οκτώ.

Στο μεταξύ, οι αστυνομικοί που εξέτασαν την κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών και τις διαχειριστικές συνήθειες του Ζουγανέλη είδαν ότι αρκετές φορές τα χρήματα που «σήκωνε» τον τελευταίο καιρό από τις τράπεζες δεν κατέληγαν στο σπίτι του, αλλά σε άλλο λογαριασμό, ενός ατόμου στο οποίο είχε απεριόριστη εμπιστοσύνη. Το ίδιο άτομο διαπιστώνεται ότι έχει κάνει αρκετά ταξίδια, από τα οποία τα περισσότερα στο εξωτερικό, όμως προκύπτουν αρκετές αναντιστοιχίες στις ημερομηνίες των εισιτηρίων τα οποία προσκομίστηκαν με τις εισόδους - εξόδους του που προκύπτουν από τις λίστες επιβατών των αεροπορικών εταιρειών.

Το πιο βασικό επιβαρυντικό δεδομένο που προκύπτει αφορά τη χρονική περίοδο διάπραξης του εγκλήματος. Ενώ τα εισιτήρια δείχνουν να βρίσκεται εκτός συνόρων, οι λίστες επιβατών τον… φέρνουν εντός της χώρας!
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΪΒΑΖ ESPRESO 

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Νύχτα εμπρησμών

The first version of the MAVA-Renault Farma. A...Image via WikipediaΣε μπαράζ εμπρησμών κατά οχημάτων του ΟΤΕ προχώρησαν άγνωστοι δράστες τα ξημερώματα του Σαββάτου στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής.

Συγκεκριμένα, άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε αυτοκίνητα του ΟΤΕ, που ήταν σταθμευμένα μπροστά στο κτίριο του οργανισμού με αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοσχερώς επτά και ένα να υποστεί υλικές ζημιές.

Την ίδια στιγμή, στου Ζωγράφου άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε βαν της UPS με γκαζάκια, ενώ στη συνέχεια περιέλουσαν το όχημα με εύφλεκτο υγρό. Να σημειωθεί ότι η εταιρεία είναι εκείνη στην οποία εστάλησαν τα τρομοδέματα.

Η αστυνομία φοβάται μπαράζ τέτοιων ενεργειών, εμπρησμών και εκρήξεων, στον απόηχο των συλλήψεων για την αποστολή παγιδευμένων δεμάτων σε ξένες πρεσβείες και ηγέτες ευρωπαϊκών κρατών από την Ελλάδα.
Enhanced by Zemanta

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Νέα κινητοποίηση για ύποπτα πακέτα

Ύποπτο δέμα εντοπίστηκε στα γραφεία της εταιρίας Ταχυμεταμεταφορών ACS, στην οδό Καλλιρόης στην Καλλιθέα.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μέσα σε βιβλίο με τα «Άπαντα του Σουρή» και ως αποστολέας φέρεται ότι ήταν ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος, και παραλήπτης η Γαλλική πρεσβεία.

Το πακέτο φάνηκε ύποπτο από τους υπαλλήλους της εταιρίας οι οποίοι ειδοποίησαν πυροτεχνουργούς του ΤΕΕΜ, (Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών) που με τη σειρά τους προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη.

Ταυτόχρονα, η αστυνομία ενημερώθηκε για άλλα πέντε δέματα με προορισμό πρεσβείες, από την εταιρία Ταχυμεταφορών UPS, στη λεωφόρο Παιανίας, στο Μαρκόπουλο.

Άνδρες του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών βρίσκονται στη Βουλή και ελέγχουν ύποπτο δέμα.

Άνδρες του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών βρίσκονται στη Βουλή και ελέγχουν ύποπτο δέμα.

Προφυλακιστέοι οι δύο νεαροί

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την τυπική απολογία που έδωσαν στην δεύτερη ειδική ανακρίτρια οι δύο νεαροί που συνελήφθησαν για την αποστολή παγιδευμένων με εκρηκτικά φακέλων σε πρεσβείες.

Ο 22χρονος Παναγιώτης Αργυρού και ο 24χρονος Γεράσιμος Τσάκαλος, που μεταφέρθηκαν με δρακόντεια μέτρα στην Ευελπίδων, αρνήθηκαν να απολογηθούν δηλώνοντας στην ανακρίτρια ότι δεν επιθυμούν να συμμετέχουν σε αυτή την διαδικασία.

Οι δύο νεαροί κατηγορούνται για τέσσερα κακουργήματα και τέσσερα πλημμελήματα. Τα κακουργήματα αφορούν τα αδικήματα των τρομοκρατικών πράξεων από κοινού, της τρομοκρατικής οργάνωσης, της προμήθειας κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών και βομβών από κοινού και κατά συρροή και της έκρηξης από κοινού και κατά συρροή.

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Βομβο-ταχυδρομείο διαρκείας

Ο δέκατος τέταρτος φάκελος-βόμβα, έχει σταλεί στην πρεσβεία της Αργεντινής  και ήδη σπεύδουν εκεί , αυτή την στιγμή, αστυνομικές βόμβες, Ο 13ος φάκελος που προοριζόταν για τον Σ. Μπερλουσκόνι, εξερράγη λίγο πριν από τις 3 το πρωί στο αεροδρόμιο της Μπολόνια, μετά την αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους που έφυγε από την Αθήνα. 

Ανάλογοι φάκελοι είχαν σταλεί στον Σαρκοζί και τη Μέρκελ. Στην Αθήνα, χθες, συνεχίστηκε η ανακάλυψη φακέλων-βομβών με αποδέκτες πρεσβείες (Βουλγαρίας, Χιλής, Ρωσίας, Ελβετίας), τη Γιουροπόλ και το Ευρωδικαστήριο. 

Οι δύο που συνελήφθησαν προχθές για τους φακέλους-βόμβες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας (φωτογραφία) και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για 4 κακουργήματα και 4 πλημμελήματα.

Ο κόκκινος συναγερμός, που σήμανε χθες σε ΕΛ.ΑΣ., σε πρεσβείες και προξενεία, ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας, πέρασε τα σύνορα και, από ό,τι φαίνεται, δεν έχει τελειωμό.
Οι τρεις εκρήξεις στις πρεσβείες της Ελβετίας και της Ρωσίας, καθώς και στην εταιρεία ταχυμεταφορών «Swift Mail», και οι εξουδετερώσεις ακόμη έξι βομβο-φακέλων μέσα σε 24 ώρες, σε συνδυασμό με το «δέμα» που έφτασε το μεσημέρι στην καγκελαρία, φανερώνουν πως κανείς δεν γνωρίζει πόσοι είναι οι παραλήπτες των βομβο-δεμάτων. Επιπλέον, γεννιούνται ερωτήματα σχετικά με το «αδιαπέραστο» των συστημάτων ασφαλείας και ελέγχων των αεροδρομίων, που δεν κατάφεραν να εντοπίσουν το μηχανισμό.
Οι αστυνομικές αρχές έχουν ζητήσει από τους υπαλλήλους πρεσβειών και προξενείων να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί και να ελέγχουν τηλεφωνικά αν οι φερόμενοι ως αποστολείς έχουν όντως στείλει δέματα ή φακέλους, πριν τα ανοίξουν.
Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. βλέπουν ομοιότητες στα 13 βομβο-δέματα, και σε εκείνα που «έσκασαν» και σε εκείνα που εξουδετερώθηκαν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι όλοι οι φάκελοι περιείχαν κούφιο βιβλίο ως καμουφλάζ, το οποίο περιείχε μικρή ποσότητα εκρηκτικής ύλης (πυρίτιδα με μπαρούτι από βαρελότο), αντίσταση λαμπτήρα, μπαταρία, καλώδια και άγκιστρο.
Χωρίς να έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής από πού και πότε (;) εστάλησαν τα υπόλοιπα δέματα που έφτασαν στους παραλήπτες τους στην Αττική, τα δύο που εντοπίστηκαν στο αεροδρόμιο και εκείνα που «προσγειώθηκαν» σε Γερμανία και Μπολόνια, η αντιτρομοκρατική ερευνά δύο ενδεχόμενα.
Το πρώτο που ψάχνουν είναι αν τα δέματα παραδόθηκαν για αποστολή από τους δύο νεαρούς πριν από τη σύλληψή τους και το δεύτερο, αν τα παρέδωσαν άλλοι. Θεωρούν ωστόσο βέβαιο πως τα περισσότερα από αυτά δόθηκαν προς αποστολή τη Δευτέρα και γι' αυτό χθες έφτασαν στον προορισμό τους.
Κινούμενη προς την κατεύθυνση της άντλησης πληροφοριών, η ΕΛ.ΑΣ. δημοσιοποίησε την Τρίτη νέες φωτογραφίες του 22χρονου και του 24χρονου, γνωστοποίησε τα ονόματά τους και έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες ακόμη πέντε νεαρών, 15 μήνες μετά την έκδοση των ενταλμάτων σύλληψης που εκκρεμούν σε βάρος τους.
«Καθαρά» βρήκε τα όπλα η ΕΛ.ΑΣ. από τρομοκρατικά χτυπήματα. Τα «ψάχνει» για άλλες αξιόποινες πράξεις.
Από το δέμα της πρεσβείας του Μεξικού, που εξερράγη μέσα στην εταιρεία ταχυμεταφορών στο Παγκράτι, το φάκελο για τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Νικολά Σαρκοζί, την πρεσβεία της Ολλανδίας και την πρεσβεία του Βελγίου, τη Δευτέρα, χθες ήρθε η σειρά και άλλων... παραληπτών.
Γύρω στις 12 το μεσημέρι, οι υπάλληλοι της πρεσβείας της Βουλγαρίας, που βρίσκεται στην οδό Στρ. Καλλάρη 3, στο Ψυχικό, ενημέρωσαν την ΕΛ.ΑΣ. πως εντόπισαν ύποπτο πακέτο με παραλήπτη τον πρέσβη Αντρέι Καρασλάβοφ. Νωρίτερα είχαν επικοινωνήσει και με τον φερόμενο ως αποστολέα του φακέλου (Κούτσικος Παναγιώτης, Ergo Medical Supply), ο οποίος τους διαβεβαίωσε πως δεν είχε στείλει δέμα. Στη 1 το μεσημέρι, άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών απενεργοποίησαν το μηχανισμό με ελεγχόμενη έκρηξη.
Αντίθετα, το «ύποπτο» δέμα που έφτασε στην ελβετική πρεσβεία, στην οδό Ιασίου 2 στο Κολωνάκι, εξερράγη. Οι υπάλληλοι θεώρησαν το μπλε χάρτινο φάκελο ύποπτο και τον μετέφεραν στον ακάλυπτο χώρο. Σ' αυτή την περίπτωση τα στοιχεία του φερόμενου αποστολέα ήταν: «Μαίρη Τσατσομίρου Παναγιωτόπουλος, Polis Net New, Media Agency» και του παραλήπτη «Lorenzo Anberg».
Γύρω στη 1.30 το μεσημέρι, οι πυροτεχνουργοί πραγματοποίησαν και άλλη ελεγχόμενη έκρηξη. Αυτή τη φορά σε βομβο-φάκελο, που επεστράφη ως «ύποπτος» στα γραφεία της «Γενικής Ταχυδρομικής», στο Παγκράτι, από τη γερμανική πρεσβεία. Φερόμενος αποστολέας ήταν το «Ευρωπαϊκό Κέντρο Μετάφρασης / Λογοτεχνία & Επιστήμες του Ανθρώπου, Ελένη Ζέρβα» και παραλήπτης ο «Dr: Roland Wegener».
Λίγη ώρα αργότερα, σήμανε στην ΕΛ.ΑΣ. νέος συναγερμός, όταν ταχυμεταφορέας που μετέφερε δέμα για την πρεσβεία της Χιλής (Βασ. Σοφίας 25) σταμάτησε στο Μέγαρο Μαξίμου και είπε στους αστυνομικούς ότι του «φαίνεται ύποπτο». Οι αστυνομικοί το παρέλαβαν και, αφού διαπιστώθηκε ότι περιείχε εκρηκτική ύλη, το μετέφεραν για λόγους ασφαλείας σε ανοιχτό χώρο, στο προαύλιο της Βουλής, όπου το εξουδετέρωσαν. Φερόμενος ως αποστολέας ήταν το «Συνδικαλιστικό Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ» και παραλήπτης η ίδια πρεσβευτής της Χιλής στην Ελλάδα, Κάρμεν Πατρίσια Ιβάνες Σότο.
Στις 2 το μεσημέρι σημειώθηκε έκρηξη μικρής ισχύος στη ρωσική πρεσβεία, στην οδό Νικηφόρου Λύτρα, στο Ψυχικό. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί, δεν σημειώθηκαν ζημιές. Στο φάκελο βρέθηκε ετικέτα με τα στοιχεία «Vladimir Ι. Chkhikoishvili». Από την έκρηξη «εξαφανίστηκε» το όνομα του φερόμενου ως αποστολέα.
Γύρω στις 9 το βράδυ έγιναν δύο ελεγχόμενες εκρήξεις στον εμπορευματικό σταθμό του διεθνούς αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος», πριν «αναχωρήσουν» αεροπορικώς για τα κεντρικά της Europol στην Ολλανδία και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου στο Λουξεμβούργο. *

Αναστολή αλληγραφίας δεμάτων

Την αναστολή της μεταφοράς αλληλογραφίας δεμάτων στο εξωτερικό για ένα 48ωρο αποφάσισαν τα μεσάνυχτα ΥΠΑ και ΕΛ.ΑΣ.

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Νέες φωτογραφίες, νεαρών δημοσιοποίησε η αστυνομία, σε σχέση με την τρομοκρατία

Νέες φωτογραφίες προσώπων που αναζητούνται και που εις βάρος τους εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή τους στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς», έδωσε η Αστυνομία.
Οι νεαροί που κατηγορούνται για σειρά αξιόποινων πράξεων είναι οι:
Γεώργιος Νικολόπουλος του Παναγιώτη, ετών 24:

Γεώργιος Νικολόπουλος



Μιχαήλ Νικολόπουλος του Παναγιώτη, ετών 22:

Μιχαήλ Νικολόπουλος



Damiano Bolano του Ptolemeo, ετών 23:





Γεώργιος Καραγιαννίδης του Χρήστου, ετών 30:





και Αλέξανδρος Μητρούσιας του Κωνσταντίνου, ετών 21:

Σε βάρος των παραπάνω, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τις εξής αξιόποινες πράξεις:
  • Της τρομοκρατικής οργάνωσης
  • Της προμήθειας, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών και εκρηκτικών βομβών κατά συναυτουργία για να προξενήσουν κοινό κίνδυνο σε ξένα πράγματα και κίνδυνο για άνθρωπο κατά συρροή
  • Της έκρηξης κατά συναυτουργία με τη χρήση εκρηκτικών υλών από την οποία μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα και κίνδυνος για άνθρωπο κατά συρροή.
Από την ΕΛΑΣ υπενθυμίζονται τα τηλέφωνα 170, 1014, 1964 στα οποία μπορούν οι πολίτες να δώσουν πληροφορίες για τους αναζητούμενους, ενώ στοιχεία ψάχνουν οι αρχές και για τους Παναγιώτη Αργυρό, ετών 22 και τον Γεράσιμο Τσάκαλο, ετών 24, που συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι στο Παγκράτι. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Τρομο - συναγερμός στην Αθήνα με 5 ύποπτα δέματα

Συναγερμός στην αντιτρομοκρατική από πέντε ύποπτα δέματα. Εχουν ειδοποιηθεί όλες οι εταιρίες ταχυμεταφορών και τα ΕΛΤΑ. Επιφυλακή σε όλες τις πρεσβείες, αλλά και σε άλλους στόχους. Από τη Δευτέρα το υπουργείο Εξωτερικών είχε ενημερώσει τις πρεσβείες στην Αθήνα για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την καλύτερη φύλαξή τους.

Στο μεταξύ, έκρηξη σημειώθηκε στην πρεσβεία της Ελβετίας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπάρχουν τραυματίες καθώς η έκρηξη σημειώθηκε σε ακάλυπτο χώρο. Όπως έγινε γνωστό, υπάλληλοι της πρεσβείας που εντόπισαν το δέμα, το θεώρησαν ύποπτο και το έριξαν στον ακάλυπτο όπου και εξερράγη.

Ο ελβετός πρέσβης ανέφερε ότι δεν κινδύνευσε κανείς, καθώς το δέμα εντοπίστηκε εγκαίρως.

Νωρίτερα, ελεγχόμενη έκρηξη πραγματοποιήθηκε σε ύποπτο δέμα έξω από την πρεσβεία της Βουλγαρίας. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο φάκελος έφτασε στην πρεσβεία της Βουλγαρίας με αποστολή. Ο υπάλληλος που το εντόπισε, επικοινώνησε με τον αποστολέα ο οποίος αρνήθηκε ότι το έστειλε.

Λίγο μετά τη μία και μισή το μεσημέρι στο φυλάκιο της Βουλής μεταφέρθηκε από υπάλληλο εταιρείας ταχυμεταφορών ένα ύποπτο δέμα με φερόμενο αποστολέα την εταιρεία ΛΑΡΚΟ και παραλήπτη μία υπάλληλο της πρεσβείας της Χιλής.

Και σε αυτό το δέμα έγινε ελεγχόμενη έκρηξη.

Ελεγχόμενη έκρηξη έγινε και σε δέμα στα γραφεία εταιρείας ταχυμεταφορών στην οδό Ριζάρη.

Στο μεταξύ, στη Βουλή διακομίστηκε και δεύτερος ύποπτος φάκελος. Είχε σταλεί στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, στην οδό Ακαδημίας και ένας υπάλληλος το μετέφερε στους αστυνομικούς που βρίσκονται στο Κοινοβούλιο για έλεγχο.

Παρόλο που δεν περιείχε εκρηκτική ύλη, θεωρήθηκε ύποπτος, καθώς είχε μπαταρίες και μία αριθμομηχανή. Δε χρειάστηκε να γίνει ελεγχόμενη έκρηξη.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμη μία πρεσβεία δέχθηκε παγιδευμένο δέμα.

Συναγερμός και στην πρεσβεία του Παναμά λόγω ύποπτου δέματος το οποίο τελικά περιείχε έγγραφα

Έντονος είναι ο προβληματισμός στην κυβέρνηση για την αρνητική εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό.

«Με τέτοιου είδους άθλιες πράξεις δεν τρομοκρατούνται ούτε οι βουλευτές ούτε το κοινοβούλιο» τόνισε το μεσημέρι, από την έδρα της Βουλής, ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Φίλιππος Πετσάλνικος. «Τόνισε ότι τέτοιου είδους πράξεις είναι απαράδεκτες, άθλιες και καταδικαστέες. Δεν τρομοκρατείται η Δημοκρατία, ούτε το εθνικό κοινοβούλιο» σημείωσε.

Αρωγός του προέδρου, ήταν λίγο νωρίτερα, ο προκάτοχός του Δ. Σιούφας, ο οποίος ζήτησε από τον κ. Πετσάλνικο να παίξει ρόλο στην επίτευξη εθνικής συνεννόησης εν καιρώ κρίσης και να βγει το μήνυμα «να συνεννοηθούμε στα ελάχιστα».

«Πέρα από κάθε αμφισβήτηση κάποιοι παρεμβαίνουν με τους τρομοκράτες για να αποσταθεροποιήσουν και να αποσυντονίσουν την προσπάθεια της χώρας. Προσοχή, προσοχή, προσοχή», είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Στο μεταξύ, άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ δέχθηκαν πυροβολισμούς στην οδό Αφροδίτης, στο παλαιό Φάληρο και τραυματίστηκε ένας αστυνομικός ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Αστυνομία, προηγήθηκε αταλλαγή πυροβολισμών κατά τη διάρκεια καταδίωξης δύο ληστών. Ο ένας συνελήφθη, ενώ ο άλλος διέφυγε και αναζητείται.

Σύμφωνα με την αστυνομία πρόκειται για σεσημασμένους που εκτίουν ποινές κάθειρξης 25 και 12 χρόνια αντίστοιχα και βρίσκονται έξω με άδεια.skai.gr

Στον εισαγγελέα οι δύο συλληφθέντες

Στο εισαγγελέα οδηγούνται σε λίγο οι δύο νεαροί που συνελήφθησαν για την αποστολή παγιδευμένων με εκρηκτικά δεμάτων σε πρεσβείες ξένων χωρών στην Αθήνα και στον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Νικολά Σαρκοζί.

Αμφότεροι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από μοτοσικλετιστές της ομάδας «Δίας» στην οδό Ριζάρη, σε στάση λεωφορείου. Εκτός από δύο παγιδευμένα δέματα που βρέθηκαν στην κατοχή τους, είχαν πάνω τους από ένα πιστόλι Glock o καθένας με πέντε γεμιστήρες συνολικά, ενώ ο ένας φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο. Το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας στα δύο πιστόλια καθώς θα διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές ενέργειες και από ποιά οργάνωση.

Ο ένας από τους δύο συλληφθέντες ήταν καταζητούμενος εδώ και ένα χρόνο, ύστερα από ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Είχε σχηματιστεί επίσης δικογραφία σε βάρος του για τοποθέτηση αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού σε λεωφορείο της ΕΘΕΛ στις 27 Ιουνίου του 2009.

Ο δεύτερος, ηλικίας 24 ετών, ανήκε στον αναρχικό - αντιεξουσιαστικό χώρο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από την αστυνομία, αλλά δεν είχε απασχολήσει για έκνομες ενέργειες. Αυτός που είχε απασχολήσει επανειλημμένα την αστυνομία ήταν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο μεγαλύτερος αδελφός του, ο οποίος είχε θεωρηθεί ύποπτος για τρομοκρατική δράση.

Τη στιγμή της σύλληψής του, ο 24χρονος φέρεται ότι αρνήθηκε να δώσει στους αστυνομικούς τα στοιχεία του και δήλωσε, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, «αντάρτης πόλης» και «πολιτικός κρατούμενος». Οταν οδηγήθηκε στην Αντιτρομοκρατική, αρνήθηκε να δώσει αποτυπώματα. Την ίδια στάση κράτησε και ο 22άχρονος. Για το λόγο αυτό, όπως αναφέρουν πηγές του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία τους, επειδή δεν αποδείχτηκε δακτυλοσκοπικά ποιοι είναι, παρά μόνο οι φωτογραφίες τους.

Προσδοκία της Αστυνομίας είναι μετά τη σύλληψη των δύο, να βρεθούν επιπλέον στοιχεία που θα την οδηγήσουν την τρομοκρατική οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών», η οποία ευθύνεται για τις δολοφονίες του αστυφύλακα Νεκτάριου Σάββα και του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια.

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Συλλήψεις για τα παγιδευμένα δέματα

Glock 34 with a GTL 22 attachmentImage via Wikipedia
Δύο άτομα συνελήφθησαν, ύστερα από έκρηξη μικρής ισχύος που σημειώθηκε στις 11:40 σε υποκατάστημα εταιρείας ταχυμεταφορών επί της οδού Αστυδάμαντος 71. Η αστυνομία προχώρησε σε αποκλεισμό τμήματος του Παγκρατίου, καθώς εντοπίστηκαν ακόμη τρία δέματα που φέρεται να περιείχαν μικροποσότητες εκρηκτικών.
Η έκρηξη σημειώθηκε σε δέμα που παρέδωσε άγνωστος σε υπάλληλο, η οποία τραυματίσθηκε πολύ ελαφρά στο χέρι και υπέστη σοκ. Η υπάλληλος θεώρησε ύποπτο το δέμα και επιχείρησε να το ανοίξει. Εκείνο εξερράγη στα χέρια της, αλλά η ποσότητα εκρηκτικών που περιέχει ήταν πολύ μικρή.
Σύμφωνα με τις καταθέσεις των υπαλλήλων του πρακτορείου το δέμα το κατέθεσαν δύο άτομα τα οποία δεν δέχθηκαν να δώσουν τα στοιχεία του αποστολέα. Παραλήπτης του δέματος ήταν η πρεσβεία του Μεξικού ενώ δεν αναγράφονταν σε αυτό τα στοιχεία του αποστολέα.
Με βάση τις περιγραφές των υπαλλήλων της εταιρείας, συνελήφθησαν δύο άτομα, 22 και 24 ετών.
Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι βρέθηκαν στην κατοχή τους ακόμη δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί, παραλήπτες, την Πρεσβεία του Βελγίου στην Ελλάδα καθώς και τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, καθώς και απόδειξη από εταιρεία κούριερ, με αποτέλεσμα να εντοπισθεί στα γραφεία της εταιρείας, στην οδό Σπ. Μερκούρη 62-64, δέμα που προοριζόταν για την πρεσβεία της Ολλανδίας.
Τα δέματα εξουδετερώθηκαν με ελεγχόμενη έκρηξη.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης, ότι οι δύο συλληφθέντες είχαν μαζί τους δύο πιστόλια Glock, με πέντε συνολικά γεμιστήρες, ενώ ο ένας φόραγε περούκα, καπέλο τζόκεϊ και αλεξίσφαιρο γιλέκο.
Η ΕΛ.ΑΣ. συνδέει τον έναν από τους συλληφθέντες με τη "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς". Όπως ανακοίνωσε, σε βάρος του 22χρονου εκκρεμεί ένταλμά σύλληψης με την κατηγορια της συμμετοχής στην οργάνωση, ενώ έχει σχηματισθεί δικογραφία εις βάρος του για την τοποθέτηση αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού σε λεωφορείο της ΕΘΕΛ.
Η αστυνομία απέκλεισε εξαιτίας των ερευνών την περιοχή στις οδούς Ριζάρη και Σπ. Μερκούρη, πλησίον του Πολεμικού Μουσείου.
Την προανάκριση ανέλαβε η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας.
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...