Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Τα βασανιστικά ερωτήματα για την έκρηξη.

Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υπάρχουν δύο μηχανήματα ελέγχου, τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, λειτουργούσαν κανονικά. Ο πρώτος έλεγχος γίνεται τη στιγμή που φτάνει ένα δέμα και ο δεύτερος όταν πρωτοκολλείται.

Πώς πέρασε το δέμα- πακέτο- φάκελος – βόμβα από τους ελέγχους έως ότου φθάσει στην 7ο όροφο;
Λειτουργούσε ή όχι το μηχάνημα ανίχνευσης μετάλλων; Υπήρχε ή όχι ειδικός έλεγχος εντοπισμού εκρηκτικών ουσιών; Λειτουργούσε ή όχι η ειδική συσκευή ακτινοσκόπησης δεμάτων ή φακέλων; Ήδη διετάχθη κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Έρευνα για να διαπιστωθεί αν ο μηχανισμός ελέγχου στο υπουργείο λειτουργούσε κανονικά

Το δεύτερο βασανιστικό ερώτημα είναι το γιατί. Είναι προφανές πώς ο τελικός αποδέκτης του δέματος – φακέλου θα ήταν ο ίδιος ο υπουργός. Πρόκειται δηλαδή για ένα εγχείρημα πολιτικής δολοφονίας στην καρδιά του επιτελείου της Κατεχάκη, στον αμέσως από κάτω όροφο από εκείνο στον οποίο εδρεύει η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Είναι χτύπημα χωρίς προηγούμενο στην περίοδο της Μεταπολίτευσης.
Πρόκειται για απάντηση στην εξάρθρωση του «Επαναστατικού Αγώνα» . Η εκτέλεση της ενέργειας προϋποθέτει εξαιρετική πληροφόρηση, καλή γνώση του χώρου αλλά και δεξιότητες ως προς τη συνδεσμολογία.

Ακόμη και εάν η βόμβα δεν έφθανε στον τελικό της αποδέκτη, η δεδομένη έκρηξη της σε οποιοδήποτε στάδιο ελέγχου εντός του υπουργείου θα προκαλούσε σοβαρές αντιδράσεις και θα είχε σοβαρότατες πολιτικές επιπτώσεις. Ο άγνωστος αποστολέας, με λίγα λόγια, του δέματος ή φακέλου, είχε διασφαλίσει εκ των προτέρων και ανεξάρτητα στα χέρια ποίου θα εκρήγνυτο η βόμβα, την επιτυχία μερική ή ολική του εγχειρήματος του.

Πως γίνεται η διακίνηση δεμάτων στο υπουργείο

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές το ειδικό μηχάνημα με το οποίο ελέγχονται δέματα και χειραποσκευές στην είσοδο του υπουργείου μπορεί να ανιχνεύσει μόνο τα μεταλλικά αντικείμενα και όχι εκρηκτικές ύλες.

Παράλληλα, στο υπουργείο χθες έκαναν παραδόσεις τρεις υπάλληλοι εταιρειών κούριερ, οι οποίοι όμως είναι γνωστοί, καθώς συμπεριλαμβάνουν καθημερινά το υπουργείο στο δρομολόγιό τους. Τα δέματα που παραδίδουν οι υπάλληλοι των εταιρειών κούριερ ελέγχονται. Δεν ισχύει όμως το ίδιο και για την αλληλογραφία που παραδίδουν τα ΕΛΤΑ, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες διακινείται μέσα σε σάκους και δεν περνά από κανέναν έλεγχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...