Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Μειώθηκε η ποινή του πλοιάρχου του Εξπρές Σάμινα



Στα 5,5 χρόνια, από κάθειρξη 12 ετών, περιορίστηκε η ποινή του πλοιάρχου του «Εξπρές Σάμινα»,  Β. Γιαννακή με απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου.

Tο «Εξπρές Σάμινα» βυθίστηκε στις 26 Σεπτεμβρίου του 2000, έξω από το λιμάνι της Πάρου με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 80 επιβάτες.

Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου έκρινε ότι το Εφετείο του Πειραιά έσφαλε ως προς τον πλοίαρχο του «Εξπρές Σάμινα», καθώς το αδίκημα της διατάραξης της ασφάλειας της υδάτινης συγκοινωνίας από το οποίο προήλθε ο θάνατος των 80 επιβατών, απορροφά το αδίκημα των ανθρωποκτονιών και σωματικών βλαβών από αμέλεια.

Οπότε και έπαυσε η δίωξη σε βάρος του Β. Γιαννακή, λόγω παραγραφής των πλημμελημάτων της ανθρωποκτονίας και των σωματικών βλαβών από αμέλεια, τα οποία επαύξησαν την ποινή κατά 6 χρόνια 5 μήνες και 25 μέρες.

Κρίθηκε, ωστόσο, ότι παραμένει η ποινή των 5 ετών και 6 μηνών για τη διατάραξη της ασφάλειας της υδάτινης συγκοινωνίας και για τα πλημμελήματα της μη αυτοπρόσωπης διεύθυνσης πλοίου και του ναυαγίου από αμέλεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...