Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Στο μικροσκόπιο τυχόν διασυνδέσεις Ελλήνων με ξένους τρομοκράτες

To ενδεχόμενο διασύνδεσης Ελλήνων τρομοκρατών με ξένους τρομοκράτες εξετάζουν οι Αρχές, καθώς η πρακτική που ακολουθήθηκε στο φονικό χτύπημα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παραπέμπει σε πρακτικές του IRA και της ΕΤΑ.
«Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι μπορεί να υπάρχουν επαφές Ελλήνων τρομοκρατών με αλλοδαπούς τρομοκράτες», δήλωσε, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 το Σάββατο, ο Αθ. Κοκκαλάκης εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.
Παραδέχθηκε δε ότι οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επαφή με τις αρχές άλλων ευρωπαϊκών κρατών, όπως οι ιταλικές.
Σημειώνεται ότι παρόμοιος φάκελος είχε σταλεί στις 19 Απριλίου σε καραμπινιέρους στη Ρώμη, αλλά εντοπίστηκε και εξουδετερώθηκε. Την ευθύνη είχε αναλάβει η «άτυπη αναρχική ομοσπονδία ΛΑΜΠΡΟΣ ΦΟΥΝΤΑΣ» ζητώντας την απελευθέρωση όλων των κρατούμενων αναρχικών σε Γαλλία, Ιταλία και Ελλάδα.
Δεν αποκλείεται επίσης το ενδεχόμενο πίσω από τη βομβιστική επίθεση να κρύβεται η οργάνωση «Λαϊκή Θέληση». Η εν λόγω οργάνωση είχε αναλάβει με προκήρυξή της την ευθύνη για την τοποθέτηση μηχανισμού στο πολιτικό γραφείο, που χρησιμοποιούσε ως εκλογικό κέντρο ο Μ. Χρυσοχοΐδης, στη λεωφ. Θηβών 54, στο Περιστέρι, στις 17 Φεβρουαρίου.
Σε ό,τι αφορά τη διαδρομή που ακολούθησε ο φάκελος - βόμβα, όπως έγινε γνωστό, ταχυδρομήθηκε στο Πολιτικό Γραφείο του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας από υποκατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ), πιθανώς στην Κυψέλη.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας, ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος μέσα σε φάκελο αλληλογραφίας, μεγέθους Α3, ο οποίος ταχυδρομήθηκε στις 18 Ιουνίου.
Ο φάκελος έφερε την ένδειξη αποστολέα «Χρήστος Καράβελας» και παρελήφθη με απόδειξη στις 21 Ιουνίου. Αφού παρέμεινε δύο ημέρες στο πολιτικό γραφείο μεταφέρθηκε, χθες, μαζί με άλλα έγγραφα στο γραφείο του υπασπιστή.
Όταν ο υπασπιστής επιχείρησε να τον ανοίξει εξερράγη ενώπιόν του με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...