Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Η απολογία της "μαύρης χήρας"

«Είχε κάνει τη ζωή μου κόλαση! Πριν από τη σύλληψή μου ήμουν μια ελεύθερη φυλακισμένη. Τώρα είμαι φυλακισμένη, αλλά νιώθω ελεύθερη!» Με αυτά τα λόγια προσπάθησε η 54χρονη «μαύρη χήρα» να δικαιολογήσει στους δικαστικούς λειτουργούς του Αιγίου τους λόγους που την οδήγησαν να διαπράξει ένα από τα πιο στυγερά εγκλήματα που έχουν απασχολήσει ποτέ τα ελληνικά αστυνομικά χρονικά.

Φανερά καταβεβλημένη, αλλά με ιδιαίτερη ψυχραιμία, η Ευαγγελία Ζιάγκα για περισσότερες από έντεκα ώρες προσπαθούσε να αναλύσει σε εισαγγελέα και ανακριτή το σκοτεινό παρελθόν της και τη σχέση που είχε με τον 42χρονο επιχειρηματία Τάσο Τσαγκαρόπουλο, τον άνδρα που δολοφόνησε και έπειτα τσιμεντάρισε στο υπόγειο της πολυτελούς μεζονέτας που νοίκιαζε η ίδια στο Διακοφτό Αχαΐας.

«Η σχέση μας μετρά πολλά χρόνια. Και όλο αυτό το διάστημα με εκμεταλλευόταν και με βασάνιζε προκειμένου να βάζει πολλά χρήματα στην τσέπη του. Κατ’ αρχάς, δεν γνώριζα το πραγματικό του όνομα. Σε εμένα είχε συστηθεί ως Τάσος Γιαννόπουλος. Μετά το έγκλημα έμαθα την πραγματική του ταυτότητα» υποστήριξε, μεταξύ άλλων, η 54χρονη και πρόσθεσε: «Τον σκότωσα γιατί δεν άντεχα άλλο τον εξευτελισμό και τον στυγερό εκβιασμό που δεχόμουν σε καθημερινή βάση. Ο 42χρονος με έβαζε να εξαπατώ τους ηλικιωμένους και έπειτα, αφού άρπαζε εκείνος όλη την περιουσία τους, με εκβίαζε να προχωρήσω και στο επόμενο θύμα. Μου έλεγε ότι θα με έδινε στην αστυνομία, αν δεν εκτελούσα τις διαταγές του».

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε η ίδια στη μαραθώνια απολογία της, «εγκέφαλος» του κυκλώματος που έβαζε στο χέρι ευκατάστατους ηλικιωμένους και τους άρπαζε τις οικονομίες και τις περιουσίες «ήταν ο Τάσος Τσαγκαρόπουλος ή αλλιώς Τάσος Γιαννόπουλος. Αυτός επέλεγε τα θύματα, τα μελετούσε και έπειτα με έβαζε να τα πλησιάσω. Μαζί με άλλα άτομα έφτιαχνε πλαστές διαθήκες και δικαιολογητικά και έπαιρνε όλη την κινητή και ακίνητη περιουσία. Ολα τα χρήματα. Εμένα δεν μου έδινε τίποτα.

Απλώς, με χρησιμοποιούσε ως δόλωμα», ισχυρίστηκε η 54χρονη και συνέχισε: «Εγώ έβγαζα κάτι λίγα. Ο,τι μπορούσα από την καθημερινή επαφή που είχα με τους ηλικιωμένους. Ο 42χρονος ήταν ιδιαίτερα σκληρός. Αδίστακτος. Μπροστά στα χρήματα δεν υπολόγιζε τίποτα».

Η 54χρονη υπέδειξε, μάλιστα, και ως βασικό συνεργό της στη δολοφονία του Τάσου Τσαγκαρόπουλου εκτός από τον σύντροφό της (ο οποίος απεβίωσε τέσσερις μήνες μετά το έγκλημα), και ένα ακόμη πρόσωπο αλβανικής καταγωγής.

Ο συγκεκριμένος άνδρας με ακόμη πέντε άτομα έχουν μπει στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών, καθώς θεωρούνται ιδιαίτερα επικίνδυνα. Ολα τα στοιχεία οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η γυναίκα αποτελούσε μέλος εγκληματικής συμμορίας που απεργαζόταν σκοτεινές μεθόδους για πλουτισμό.

Χθες το πρωί η Ευαγγελία Ζιάγκα πέρασε το κατώφλι των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, όπου θα παραμείνει προφυλακισμένη μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής της.

Την ίδια στιγμή, στην Ασφάλεια Πατρών και Αιγίου κατέφθασαν ηλικιωμένα άτομα τα οποία ζήτησαν πληροφορίες για το βίο και την πολιτεία της, καθώς εκτιμούν ότι είναι το ίδιο πρόσωπο που κατάφερε να τους εξαπατήσει και να τους αποσπάσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...