Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Αλλαγές φέρνει ο νόμος στα Σώματα Ασφαλείας

Αλλαγή σελίδας για τα Σώματα Ασφαλείας σηματοδοτεί το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή. Εκτός από τις αλλαγές στη δομή της ΕΛ.ΑΣ, περιλαμβάνει ρυθμίσεις προς  όφελος του προσωπικού της, όπως η αποζημίωση για μετακινήσεις εκτός έδρας και η μοριοδότηση των εθελοντών πυροσβεστών σε διαγωνισμούς πρόσληψης στην Πυροσβεστική. Δεν αλλάζει πάντως το καθεστώς των μεταθέσεων, σύμφωνα με τα Νέα.

Ο νέος νόμος περιλαμβάνει μια σειρά ρυθμίσεων προς όφελος του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας, που αφορούν ειδικότερα και μεταξύ των άλλων τις αποζημιώσεις για τις εκτός έδρας μετακινήσεις τους για υπηρεσιακές ανάγκες, αλλά και την εκκαθάριση οφειλομένων ποσών για την απασχόλησή τους κατά τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, όπως και τη σύσταση 65 θέσεων ειδικών φρουρών για τη φρούρηση εγκαταστάσεων συγκοινωνιακών μέσων.

Γενικότερα, με τον νέο νόμο, 6.700 οργανικές θέσεις στην Αστυνομία καταργούνται σύμφωνα με τη νέα αναδιάρθρωση. Πλέον θα υπάρχουν 43% λιγότερες δομές στην ΕΛ.ΑΣ, ενώ λιγότερες κατά 30% θα είναι οι δομές στο Πυροσβεστικό Σώμα και κατά 36 % οι δομές στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...