Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

ΠΟΑΣΥ: Aνακοίνωση για την αποζημίωση της εργασίας αστυνομικών πέραν του πενθήμερου

Για μια ακόμη φορά σε συγχορδία η πολιτική και φυσική ηγεσία (στην ουσία η κυβέρνηση) αφού πρώτα με τις κατά καιρούς ανακοινώσεις της και δια στόματος του ίδιου του κ. Πρωθυπουργού ότι θα είμαστε οι πρώτοι μαζί με τους  χαμηλοσυνταξιούχους που θα μας διανεμηθεί το περιβόητο πλεόνασμα μιας και είμαστε οι ομάδες που έχουμε αδικηθεί σε ότι αφορά τα μνημόνια (κατά την ταπεινή μας άποψη έχουν αδικηθεί και άλλα στρώματα του πληθυσμού περισσότερο από εμάς βλέπε νέοι, μακροχρόνια άνεργοι κλπ,) μας έδωσε βορά στα κεντρικά ιδίως ΜΜΕ θέτοντας σε εφαρμογή τον κοινωνικό αυτοματισμό ο οποίος στοχοποιεί διάφορες κοινωνικές ομάδες, χωρίς να αισθάνεται το παραμικρό ίχνος ντροπής απέναντι σε ανθρώπους που αγωνίζονται και υπερβάλλουν καθημερινά τον εαυτό τους κάτι το οποίο είναι κοινά αποδεκτό απ΄ όλους για να μην διασπαστεί η κοινωνική συνοχή και η κοινωνική ειρήνη  αυτές τις δύσκολές ημέρες που περνά ο λαός μας , με μια στην ουσία προσχεδιασμένη από καιρό  διαταγή εφιστά την προσοχή των διοικούντων ώστε οι αστυνομικοί να μην εργάζονται και να μην δικαιολογούν για την πέραν του πενθημέρου εργασία περισσότερες από 4 ημέρες τον μήνα, όπου όμως αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες το επιβάλλουν (κάτι που τα χρόνια των μνημονίων και της κρίσης έχουν γίνει κανόνας και δεν είναι η εξαίρεση) θα διαθέτουν το προσωπικό και για 5η ημέρα εργασίας πέραν του πενθημέρου εφόσον ο μήνας έχει 5 Σαββατοκύριακα αλλά στην ουσία χωρίς η 5η ημέρα εργασία πέραν του πενθημέρου να αμείβετε.

Ζητά η ηγεσία μέσω της συγκεκριμένης διαταγής ορθολογική κατανομή του προσωπικού ώστε να ικανοποιούνται πλήρως οι υπηρεσιακές ανάγκες χωρίς να πλήττετε το αξιόπιστο της αστυνόμευσης και ταυτόχρονα με το απεχθές για μας σχέδιο νόμου που ψήφησε  πρόσφατα για την αναδιοργάνωση της ΕΛ. ΑΣ. κατάργησε 6.700 οργανικές θέσεις αστυφυλάκων γενικών καθηκόντων και στην ουσία αύξησε τις θέσεις των ανωτάτων αξιωματικών , καθημερινά δε οι διαταγές περισσεύουν για την λήψη μέτρων αφού το  έκτακτο έχει γίνει κανονικό.

Πως θα το αντιμετωπίσουν αυτό οι διοικούντες αφού όπως αποτυπώνεται η πραγματικότητα αυτό δεν είναι εφικτό. Απλά τα πράγματα η θεωρεία της
πυραμίδας οι διαταγές θα συνεχίσουν να εκδίδονται από το Αρχηγείο, οι Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις (εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι πολλές φορές οι Γενικοί Αστυνομικοί Διευθυντές πέραν των διαταγών του Αρχηγείου εκδίδουν και δικές τους και μάλιστα ως συνήθως Παρασκευή απόγευμα όταν πλέον έχουν ανακοινωθεί οι υπηρεσίες για μια εβδομάδα με αποτέλεσμα την ανατροπή των οικογενειακών προγραμματισμών των αστυνομικών) προς τις Αστυνομικές Διευθύνσεις , αυτές προς τις υφιστάμενες υπηρεσίες τους και στο τέλος τον λογαριασμό θα τον πληρώνουν οι τελευταίοι τροχοί της άμαξας χαμηλόβαθμοι αξιωματικοί και γενικότερα το χαμηλόβαθμο προσωπικό από το οποίο όλοι ζητούν να είναι πανταχού παρών . Κύριοι καταλάβετέ το τα ψέματα τελείωσαν δεν ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ   η δεξαμενή που μας τροφοδοτεί με φιλότιμο έχει στερέψει επικίνδυνα.

Στην δε ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Αρχηγείου ότι η μηνιαία μείωση από την περικοπή της 5ης ημέρας θα είναι από 3-12 ευρώ εμείς απαντάμε με τα απλά μαθηματικά που γνωρίζουμε ότι είναι 4 κατ΄ έτος που περικόπτονται επί 46 ευρώ μεικτά =184 ευρώ συν τις αυξήσεις του ΤΕΑΠΑΣΑ που μεσοσταθμικά ανέρχονται περίπου στα 150 ευρώ άρα στο σύνολο οι αποδοχές μας μειώνονται ακόμα κατά 300 περίπου ευρώ ετησίως.

Μήπως όμως κύριοι της ηγεσίας έχετε να μας πείτε κάτι για την εργασία που προσφέρουμε για τις 13 εξαιρέσιμες αργίες τους έτους και δεν αμειβόμαστε, καθώς και για τις υπερωρίες που επίσης δεν αμειβόμαστε και αν αυτό ισχύει σε άλλους εργαζομένους στο Δημόσιο και μη  μας πείτε ότι εφαρμόζεται ο κανονισμός για όσες επί πλέον ώρες εργαστούμε εβδομαδιαίως μας αφαιρούνται την επομένη εβδομάδα γιατί θα ακουστεί ως κακόγουστο αστείο αφού γνωρίζεται ότι αυτό είναι ανέφικτο με την σημερινή δομή και λειτουργία της ΕΛ. ΑΣ.

Με λίγα λόγια το αστυνομικό προσωπικό και κυρίως το χαμηλόβαθμο αυτό που μάχεται καθημερινά στον δρόμο για να νιώθουν οι συμπολίτες μας όσο το δυνατόν ασφαλείς έχει χάσει την πίστη του προς την ηγεσία με ότι αυτό συνεπάγεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...