Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Συγγνώμη Βενιζέλου για το πάρτι στο θωρηκτό «Αβέρωφ»

Συγγνώμη ζήτησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος για τη δεξίωση που δόθηκε στο θωρηκτό «Γ.Αβέρωφ». 

«Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ζητά συγγνώμη γιατί έχει αντικειμενικές ευθύνες, που απορρέουν από την υποκειμενική στάση στελεχών των υπηρεσιών του», τόνισε ο υπουργός. 

Επίσης, ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε ότι την παραμονή της εκδήλωσης, η εταιρεία ευχαρίστησε το Πολεμικό Ναυτικό για την παραχώρηση του μνημείου, προσκομίζοντας δωρεά 5.000 ευρώ. Το Πολεμικό Ναυτικό, τόνισε, θα αποστείλει επιστολή-καταγγελία προς την εταιρεία για την προσβολή του μνημείου, η δε δωρεά επιστρέφεται ως απαράδεκτη. 

Ακόμα, θα ζητηθεί από την εταιρία να ζητήσει συγγνώμη γι' αυτό που συνέβη. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε στο περιστατικό με βαρείς χαρακτηρισμούς, λέγοντας ότι το γεγονός ήταν προκλητικό, προσβάλλει την τιμή και το κύρος του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και την πατριωτική ευαισθησία. Ακόμη, είπε ότι είναι «επικίνδυνο να βρισκόμαστε αιχμάλωτοι της ισχύος του πλούτου ή της επιπολαιότητας ατόμων της δημοσιότητας».

Γνωστοποίησε ότι ο γενικός επιθεωρητής του Πολεμικού Ναυτικού διενεργεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τον καταλογισμό τυχόν ευθυνών και σε άλλες υπηρεσίες, ενώ επανέλαβε ότι το αίτημα για τη διάθεση του θωρηκτού υπεβλήθη το Νοέμβριο του 2009, με σκοπό να τιμηθούν τα 100 χρόνια από την ένταξη του «Γεωργίου Αβέρωφ» στο ΠΝ, στο πλαίσιο των Ποσειδωνίων.

1 σχόλιο:

  1. από τον επίλογο του βιβλίου"Αβέρωφ το Πλοίο που άλλαξε την Ιστορία" του Γεωργίου Π.Κρέμου (του οποίου θα τρίζουν τα κόκκαλα στον τάφο με τα καμώματα του εφοπλυσταριού όπως ο ίδιος το αποκαλούσε) αντιγράφω : τότε ο αθυρόστομος ναύαρχος (Π.Κουντουριώτης) απήντησε αγριεμένα: "Εγώ, ρέ, εκείνες τις στιγμές έβλεπα επάνω από τους δυό κάβους των Στενών από τη μιά μεριά τη μορφή του πάππου μου και από την άλλη του Ανδρέα Μιαούλη να μου γνέφουν να πλησιάσω, εσύ θα γύριζες πίσω"
    Αναρωτιέμαι άραγε οι βελουδογέννητοι γόνοι των εφοπλυστικών οικογενειών τί σκέφτονταν όταν κατέλαβαν το απόρθητο θωρηκτό με τα 5000 ευρώ τους, σκέφτονταν άραγε τις offshore τους, σκέφτονταν άραγε τις αφορολόγητες καταθέσεις τους στους φορολογικούς παραδείσους, σκέφτοναν άραγε τον επόμενο λογαριασμό του σέρβις της aston martin των 400.000 ευρώ?
    Τους χαρίζω αυτές τις σκέψεις, τους χαρίζω την ανούσια και ανόητη ζωή τους, τους χαρίζω την χλιδή τους και τους δηλώνω εν ονόματι όλων μας ότι μπορούν να αγοράσουν τα κειμήλιά μας (έστω να τα νοικιάσουν), μπορούν να αγοράσουν την ανοχή μας στα καμώματά τους, αλλά όμως η ιστορία θα τους ξεχάσει συντομότατα, δεν θα ξεχάσει ούτε τον Κουντουριώτη, ούτε το Αβέρωφ. Γράφοντας δε αυτά τα λόγια κάτω από την στέγη του ελλενίτ που τώρα πιά σκεπάζει την ιστορία μου και την ιστορία της οικογένειάς μου που έδωσε ποταμούς αίματος (απελευθέρωση, Βαλκανικοί, ΕΑΜ, αντίσταση) για αυτό τον τόπο πολύ πρίν οι Πατίστες και λοιποί "καναλοπρόβλητοι τηλεαστέρες του τίποτα" αποκτήσουν θέση στο στάρ σύστεμ της νεοελληνικής καρακιτσαρίας σκέφτομαι πλέον ότι η Ελληνική πραγματικότητα απέκτησε έναν καινούργιο όρο... όταν θα θέλουμε να πούμε με άλλο τρόπο την λέξη ξεφτίλα θα λέμε Πατίστας. Αυτό το κερδίσατε αγαπητοί μου επαξίως και θα σας ακολουθεί σε όλη σας την ζωή. Μπράβο και περιμένουμε και καλύτερα ... από τους απογόνους σας...
    Ιωνας Κωνσταντίνου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...