Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Ψάχνουν τη διαδρομή του δέματος

Στα κενά ασφαλείας στο κτίριο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στρέφονται οι έρευνες των αρχών για την χθεσινοβραδυνή τρομοκρατική επίθεση, που στοίχισε τη ζωή στον υπασπιστή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία επιχειρεί να λύσει το αίνιγμα της τρομοκρατικής οργάνωσης που κρύβεται πίσω από την επίθεση, η οποία έχει ομοιότητες με την υπόθεση της βόμβας που σκότωσε το μικρό Αφγανό στα Πατήσια.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το μικρό κουτί περιείχε 500 γραμμάρια εκρηκτικής ύλης -πιθανώς ζελατοδυναμίτιδας- συνδεδεμένη με μπαταρίες και καλώδια. Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μέσα σε χάρτινη σακούλα με γκοφρέ περιτύλιγμα.  

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά, ακόμη και για εκ των έσω πληροφόρηση εκείνων που έστειλαν το δέμα, ότι κάποια κενά ασφαλείας θα επέτρεπαν να φθάσει το δέμα έως τον προθάλαμο του γραφείου του Μ.Χρυσοχοΐδη. Ήδη έχει διαταχθεί κατεπείγουσα ΕΔΕ για πώς το δέμα με τη βόμβα έφτασε έως τον έβδομο όροφο του υπουργείου.



Στο σπίτι του υπασπιστή του ο Χρυσοχοΐδης

Στο μεταξύ, ο υπουργός επισκέφθηκε σήμερα το σπίτι του αστυνομικού υποδιευθυντή Γιώργου Βασιλάκη, που σκοτώθηκε από την έκρηξη.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη συλλυπήθηκε την οικογένεια του δολοφονηθέντος για το χαμό του στενότατου συνεργάτη του.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης έφτασε το πρωί στο σπίτι του 49χρονου, στην περιοχή του Ζωγράφου, και εξέφρασε στη σύζυγο και στα δύο παιδιά του άτυχου υπασπιστή του «την οδύνη και τη θλίψη του» για το θάνατό του. Στη συνέχεια αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Ο Γιώργος Βασιλάκης γεννήθηκε το 1960. Στις 4 Αυγούστου του 1983 μπήκε στο Αστυνομικό Σώμα,  το 1987 εισήχθη στην Σχολή Αξιωματικών, από όπου αποφοίτησε τρία χρόνια αργότερα. Μετατέθηκε στην Αστυνομική Ακαδημία και στη Σχολή Αξιωματικών Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης ως εκπαιδευτής.

Το 1999 τον πήρε στο πλευρό του ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ως βοηθό υπασπιστή του. Με την αλλαγή στην ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, μετατίθεται στην Διεύθυνση Ασφαλείας Επισήμων, και στη συνέχεια στο ΠΑΣΟΚ και έκτοτε βρισκόταν πάντα στο πλευρό του Μ. Χρυσοχοΐδη.

Ο δολοφονηθείς αξιωματικός καταγόταν από το Απεσωκάρι του Ηρακλείου Κρήτης. Ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο αγοριών, ενός 23χρονου φοιτητή στη Θεσσαλονίκη και ενός 19χρονου φοιτητή στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...