Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Wikileaks για Μ. Χρυσοχοΐδη – ΕΥΠ

«Επικίνδυνη για την εθνική ασφάλεια είναι η ΕΥΠ εξαιτίας των πολλών της αδυναμιών, μία από τις οποίες είναι ο συνδικαλισμός του προσωπικού της», φέρεται να ανέφερε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, όταν ήταν υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σε συνάντηση που είχε με τον τότε πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντάνιελ Σπέκχαρντ.

Τα παραπάνω προκύπτουν από τρεις διπλωματικές αναφορές του πρέσβη, που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα Guardian, επικαλούμενη το Wikileaks.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Χρυσοχοΐδης, σκόπευε να «την διαλύσει και να την ξανακτίσει μέσω νομοσχεδίου που βρίσκεται στη διαδικασία του σχεδιασμού».

Επίσης, ο αμερικανός πρέσβης φέρεται να δήλωσε ότι «σε ό,τι αφορά την τρομοκρατία σε εσωτερικό επίπεδο, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι η αστυνομία γνωρίζει την ταυτότητα σχεδόν όλων των μελών των τρομοκρατικών και αναρχικών οργανώσεων αλλά δε διαθέτει τα αποδεικτικά στοιχεία ενοχής που θα επέτρεπαν τη σύλληψη και φυλάκισή τους».

Κύκλοι προσκείμενοι στον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη και νυν υπουργό Ανάπτυξης, είπαν στον ΣΚΑΪ ότι αυτά που αναφέρει το Wikileaks ο υπουργός τα έχει πει και δημόσια.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...