Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Σε νέα απολογία καλούνται οι πέντε για τα δέματα-βόμβες

Σε νέα απολογία καλούνται πέντε κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για την αποστολή των 14 παγιδευμένων πακέτων σε πρεσβείες στην Ελλάδα αλλά και σε ξένους ηγέτες.

Οι εφέτες ανακριτές καλούν σε απολογίες την Παρασκευή τους Γεράσιμο Τσάκαλο, Παναγιώτη Αργυρού, Χάρη Χατζιμιχελάκη, Γιώργο Καραγιαννίδη και Αλέξανδρο Μητρούσια ενώ τις επόμενες ημέρες ο κύκλος των κατηγορουμένων για την υπόθεση ενδέχεται να «ανοίξει» με κλήσεις σε απολογίες τουλάχιστον άλλων τεσσάρων προσώπων.

Οι Γ. Τσάκαλος και Π. Αργυρός έχουν ήδη δηλώσει μέσω ιστότοπου «περήφανα μέλη» των «Πυρήνων της Φωτιάς», ενώ ο Χ. Χατζιμιχαλάκης έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη για ενέργειες της οργάνωσης.

Σημειώνεται πως για την υπόθεση των παγιδευμένων πακέτων οι εφέτες ανακριτές έχουν ζητήσει μέσω δικαστικής συνδρομής στοιχεία τόσο από την Ιταλία όσο και από την Γερμανία - καθώς ένα πακέτο έφθασε στην Γερμανία με παραλήπτη το γραφείο της καγκελαρίου Αγκελας Μέρκελ - ενώ αντίστοιχα στοιχεία έχουν ζητήσει και οι Ιταλοί ανακριτές από τους εδώ ανακριτές για τα πακέτα βόμβες σε πρεσβείες στην Ρώμη.

Εν τω μεταξύ, τη Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσει ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που θα συνεδριάζει στις φυλακές Κορυδαλλού, η δίκη για την πρώτη δικογραφία που αφορά στους «Πυρήνες» με κατηγορούμενους 13 νεαρούς εκ των οποίων οι τέσσερις παραμένουν ασύλληπτοι.

Οι κατηγορίες αφορούν την συμμετοχή τους σε εγκληματική οργάνωση, προμήθεια κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών και τις βομβιστικές ενέργειες της οργάνωσης σε βάρος του πρώην υφυπουργού Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Χηνοφώτη, της τότε βουλευτή κ. Λούκας Κατσέλη και των γραφείων του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...