Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

H Πρυτανεία έδωσε το ok για επέμβαση των ΜΑΤ στη Νομική

Την εκκένωση της Νομικής Σχολής από τους μετανάστες ζήτησε με επίσημο γράπτό αίτημά της προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών λίγο πριν τις έξι το απόγευμα η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών, έπειτα από το "όχι" που αποφάσισε η γενική συνέλευση των  μεταναστών στην μεταφορά τους σε χώρο που είχε βρει η Πρυτανεία. Με άλλα λόγια, ζήτησε την άρση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Ήδη επί τόπου στη Νομική βρίσκονται δύο εισαγγελείς ενώ άλλοι τρεις εισαγγελείς κατευθύνθηκαν  προς την ΓΑΔΑ. Ωστόσο, ο πρώτος εισαγγελέας έγινε δεκτός μέσα στο κτήριο της Σχολής με συνθήματα από αλληλέγγυους των μεταναστών ότι δεν θα πάνε πουθενά.

Αναμένεται να υπάρξει πλέον σχετική εισαγγελική εντολή. Από την στιγμή που θα δοθεί, θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για εισβολή της Αστυνομίας στον χώρο της Νομικής ώστε να εκκενωθεί το κτήριο. Είναι η τελευταία προϋπόθεση που έχει απομείνει.

Ήδη σε ακτίνα τριών τετραγώνων από τη Νομική έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται κλούβες των ΜΑΤ, που απομακρύνουν άτομα από τους γύρω χώρους. Υπολογίζεται ότι υπάρχουν τουλάχιστον 17 διμοιρίες στον γύρω χώρο, καθώς κάθε στενό που υπάρχει οριζοντίως και καθέτως από τη Νομική έχει και μία διμοιρία, στις οδούς Σόλωνος, Μασαλίας, Σίνα, Ομήρου, Ιπποκράτους κλπ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται στην Βουλή και σύσκεψη των συναρμόδιων υπουργών, υπό τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος ενημέρωσε και τους πολιτικούς αρχηγούς. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι πρόθεση σε κάθε περίπτωση είναι να εξαντληθούν τα περιθώρια διαλόγου και να λυθεί ειρηνικά το όλο ζήτημα.

Αυτός ο διάλογος είναι σε εξέλιξη. Οι μετανάστες έθεσαν ως προϋπόθεση για να φύγουν από τη Νομική την σφαλή μεταφορά τους σε κτήριο χωρίς αστυνομική παρουσία. Ο εισαγγελέας φέρεται να δέχτηκε το αίτημά τους, ωστόσο τώρα πλέον δεν υπάρχει το κτήριο που είχε εξασφαλίσει η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς ο ιδιοκτήτς του αρνείται να το παραχωρήσει χωρίς αστυνομική προστασία σε αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...