Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Στο μικροσκόπιο κλήσεις και εκρηκτικά

Τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποίησαν οι βομβιστές, αλλά και τα σαράντα κιλά εκρηκτικά που έχουν ακόμα στην κατοχή τους τα ασύλληπτα μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» βρίσκονται στο επίκεντρο των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., οι τρομοκράτες που πάρκαραν τη μηχανή έξω από το Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας είχαν επαφή μέσω των κινητών τους τηλεφώνων με συνεργάτες τους που βρισκόντουσαν ο ένας στην πλατεία Αττικής και ο άλλος στην πλατεία Βικτωρίας, απ’ όπου και έγιναν τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και στον τηλεοπτικό σταθμό Alter.

Για τον λόγο αυτό η Ελληνική Αστυνομία έχει ζητήσει την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για την ευρύτερη περιοχή γύρω από το Διοικητικό Πρωτοδικείο, επιχειρώντας να εντοπίσει ποιες και πόσες κλήσεις έγιναν από συγκεκριμένους τηλεφωνικούς θαλάμους και προς ποια κινητά τηλέφωνα που βρισκόντουσαν στην περιοχή των Αμπελοκήπων κατά το κρίσιμο διάστημα από 6.50 μέχρι 7.20 το πρωί της Πέμπτης 30 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τα δυο χρονικά σημεία είναι κομβικά και πολύτιμα, καθώς στις 6.50 π.μ. ο φύλακας του Πρωτοδικείου έλεγξε για προτελευταία φορά την είσοδο του μεγάρου και δεν είδε καμία σταθμευμένη μηχανή, ενώ η τελευταία φορά που τσέκαρε το σημείο ήταν στις 7.20, οπότε διαπίστωσε την ύπαρξη του δικύκλου με την μπαγκαζιέρα.

Την ίδια ώρα, οι επιτελείς της Αντιτρομοκρατικής έχουν χαράξει τη διαδρομή των δραστών και έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ξεκινώντας από το Γαλάτσι (απ’ όπου έκλεψαν τη μοτοσικλέτα) μετέβησαν στους Αμπελόκηπους μέσα από τα Τουρκοβούνια, αφού πρόκειται για την πιο σύντομη και «καθαρή» διαδρομή, καθώς είναι απαλλαγμένη από κάμερες παρακολούθησης. Για τον λόγο αυτό, έχουν στην κυριολεξία «οργώσει» όλα τα υπαίθρια και υπόγεια πάρκινγκ και τους χώρους στάθμευσης από το Γαλάτσι μέχρι τους Αμπελοκήπους, μήπως και συγκεντρώσουν πληροφορίες για το σημείο όπου οι δράστες σταμάτησαν προκειμένου να «παγιδεύσουν» το δίκυκλο και να τοποθετήσουν τα εκρηκτικά.

Πονοκέφαλο αποτελεί για την Αντιτρομοκρατική και η εκρηκτική ύλη που έχει στην κατοχή της η τρομοκρατική οργάνωση που ανατίναξε την είσοδο του Πρωτοδικείου. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο «Επαναστατικός Αγώνας» κληροδότησε στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» μεγάλη ποσότητα ζελατοδυναμίτιδας. Τα αριθμητικά δεδομένα των στοιχείων που έχει συλλέξει η ΕΛ.ΑΣ. κάνουν λόγο για εκατόν έντεκα κιλά ζελατοδυναμίτιδας και γαλακτώματος, τα οποία όπως ο ίδιος ο «Επαναστατικός Αγώνας» έχει αποκαλύψει με προκήρυξή του, εκλάπησαν από λατομείο στο Προσήλιο Φθιώτιδας τον Ιούλιο του 2003 και εκ των οποίων χρησιμοποιήθηκαν από την οργάνωση μόνο τα δέκα κιλά. Υπολογίζοντας σε απόλυτους αριθμούς, περίπου σαράντα κιλά βρέθηκαν τυλιγμένα σε εξήντα οχτώ μασούρια σε γιάφκα επί της οδού Αιγίνης, πίσω από την πρώην Σχολή Ευελπίδων στα δικαστήρια.

Συνεπώς, τα μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» ξεκίνησαν έχοντας στα χέρια τους τουλάχιστον εξήντα κιλά εκρηκτικών, από τα οποία δέκα κιλά χρησιμοποιήθηκαν στο Πρωτοδικείο και άλλα δέκα κιλά σε επιθέσεις της οργάνωσης κατά το διάστημα 2009-2010 στην Εθνική Ασφαλιστική, έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού, στα γραφεία της Χρυσής Αυγής και στο Σύνταγμα. Από τους υπολογισμούς προκύπτει ότι τα ασύλληπτα μέλη της οργάνωσης -ο εκτελεστικός βραχίονας των οποίων υπολογίζεται σε πέντε με έξι άτομα- διαθέτουν τουλάχιστον σαράντα κιλά εκρηκτικά.

Εξάλλου, είναι σχεδόν βέβαιο ότι κάποιοι από αυτούς έχουν εκπαιδευτεί στην κατασκευή σύνθετων εκρηκτικών μηχανισμών από μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα», κατά την περίοδο που ο τελευταίος ήταν σε ενεργό δράση.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΪΒΑΖ espresso

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...