Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Άγριο έγκλημα στις Σπέτσες ερευνά η ΕΛΑΣ

Ένα άγριο έγκλημα διερευνά τους τελευταίους μήνες με απόλυτη μυστικότητα η ΕΛΑΣ, στις Σπέτσες. Σε εγκαταλελειμμένα πηγάδια του νησιού αναζητείται το πτώμα ενός 49χρονου ναυτικού, ο οποίος είχε εξαφανισθεί από τα τέλη του 2011 και φέρεται -σύμφωνα με την Αστυνομία- να έχει δολοφονηθεί από δύο συγγενείς του.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, στόχος των ατόμων που θεωρούνται ως ύποπτοι για τη δολοφονία, ήταν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ναυτικού. Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ και δικαστικοί, προκειμένου να βρούν την «άκρη του νήματος» άνοιξαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς του 49χρονου, ενώ προχώρησαν και σε άρση απορήτου του κινητού τηλεφώνου του, απ΄ όπου φαίνεται να προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις για την ταυτότητα των δραστών.

Ο 49χρονος που ζούσε μόνος του σε κατοικία της πόλης των Σπετσών, εξαφανίσθηκε στις 9 Δεκεμβρίου 2011, λίγα εικοσιετραώρα αφότου είχε ταξιδέψει στην Ερμιόνη για να συναντήσει κάποιους συγγενείς του. Εκείνη τη ημέρα «σίγησε» και το κινητό του, ενώ η Αστυνομία ανέλαβε την υπόθεση λίγα εικοσιτετράωα αργότερα ύστερα από αναφορές των συγγενών του οι οποίοι τον αναζητούσαν εις μάτην.

Οι έρευνες των αστυνομικών, τις επομενες εβδομάδες , για τον εντοπισμό του δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα, ενώ από πουθενά δεν υπήρξαν μαρτυρίες για αναχώρηση του 49χρονου από το νησί.

Αμέσως μετά οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ ζήτησαν άρση απορρήτου κινητών και τραπεζικών συναλλαγών του ναυτικού από τα οποία φαίνεται να προέκυψαν αξιοποιήσιμα στοιχεία. Οι έρευνες εστιάστηκαν σε έναν 55χρονο συγγενή του ναυτικού και την 40χρονη συντροφό του, για τους οποίους διαπιστώθηκε ότι ήταν οι τελευταίοι άνθρωποι με τους οποίους επικοινώνησε ο εξαφανισθείς και μάλιστα φέρεται να τους είχε επισκεφτεί και στο σπίτι τους.

Επιπλεον προέκυψε ότι μετά την εξαφάνισή του 49χρονου ναυτικού, άγνωστο προσώπο προχωρούσε σε αναλήψεις μέσω ΑΤΜ χρηματικών ποσών από τον τραπεζικό λογαριασμό του. Οι αστυνομικοι επικέντρωσαν το ενδιαφέρον τους σε ανάληψη που είχε γίνει στον λογαριασμό του, μερικές ημέρες αργότερα από ΑΤΜ στον Πλαταμώνα Πιερίας. Στο ίδιο μέρος φαίνεται να είχε μεταβεί εκείνες τις ημέρες το ζευγάρι των υπόπτων. Οι ίδιοι υποστηριξαν στους αστυνομικούς ότι είχαν πάρει την κάρτα συναλλαγών του 49χρονου ναυτικού προ της εξαφανισης του, με την συναίνεση του κι όσα χρήματα έπαιρναν από την τράπεζα του τα επέστρεφαν.

Ομως αξιωματικοι της ΕΛΑΣ θεώρησαν περίεργη μία τέτοια κίνηση με δεδομένο μάλιστα ότι ο 49χρονος είχε άριστη υγεία και δεν χρειαζόταν «βοηθό» στις τραπεζικές συναλλαγές του. Τον φάκελο της υπόθεσης, με τα στοιχεία σε βάρος του ζευγαριού, χειρίζεται πλέον η Εισαγγελία Πειραιά . 
ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...