Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες του 29χρονου Τ.Θεοφίλου - Εμπλοκή των "Πυρήνων της Φωτιάς" στη ληστεία και το φονικό της Πάρου


Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα στοιχεία του 29χρονο Αναστάσιου (Τάσου) Θεοφίλου ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στην ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στη Νάουσα της Πάρου και το θανάσιμο τραυματισμό του 53χρονου
Δημήτρη Μίχα.

Ο 29χρονος Τ.Θεοφίλου από την Θεσσαλονίκη  συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου στο Μοναστηράκι, ενώ σήμερα οδηγήθηκε και στον εισαγγελέα. 
Του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για: συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία από κοινού, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και κλοπές.

Η προσαγωγή του στον Εισαγγελέα έγινε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας .

Η ταυτοποίηση μετά από εργαστηριακές εξετάσεις του δείγματος DNA του 29χρονου άνδρα, με τα ευρήματα στο σημείο της δολοφονίας, δίνει νέα διάσταση στη ληστεία της Πάρου με τους αξιωματικούς της αντιτρομοκρατικής να την συνδέουν με την οργάνωση "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς".

 Ο 29χρονος, μόνιμος κάτοικος Θεσσαλονίκης, είχε εξαφανιστεί από την πόλη από τις αρχές Αυγούστου και σύμφωνα με την αστυνομία, μετά τη ληστεία, ήρθε στις 14 του μηνός την Αθήνα και έμενε σε ξενοδοχείο στον Κεραμεικό.
 
Από τους αξιωματικούς της αντιτρομοκρατικής θεωρείται βασικό στέλεχος της οργάνωσης, αρχικά σε υποστηρικτικό και περιφερειακό επίπεδο. Μετά τις συλλήψεις δεκάδων μελών της οργάνωσης εκτιμάται οτι επιχείρησε να αναλάβει πρωταγωνιστικό και αρχηγικό ρόλο σε αυτή.

Στο παρελθόν είχε εντοπιστεί τρεις φορές από την αντιτρομοκρατική. Αρχικά τον είχαν εντοπίσει στο Αγρίνιο να κάνει αντι-παρακολούθηση σε μετακινήσεις πρωταγωνιστικού μέλους της οργάνωσης. Αργότερα να συναντιέται με άλλο μέλος της “Συνωμοσίας” σε γιάφκα της οργάνωσης στην οδό Πλάτωνος στην Καλλιθέα και την τρίτη σε συναντήσεις του με άλλα μέλη της οργάνωσης, στα Εξάρχεια.

Ένα από τα βασικά του λάθη ήταν οι επαφές που είχε με άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου που βρίσκονταν υπό παρακολούθηση από την αντιτρομοκρατική.

Αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής εκτιμούν οτι κάποιοι από τους συνεργούς του στη ληστεία είναι απο τα μέλη της οργάνωσης που αναζητούνται και μάλιστα ενδεχομένως να είναι κάποιοι απο αυτούς που διέφυγαν μετά τη συμπλοκή της Πεύκης τον Μάιο του 2011 κατα την οποία είχαν τραυματιστεί δυο αστυνομικοί κι ένας απο τους δράστες.


Επιπλέον, δίνονται στη δημοσιότητα φωτογραφίες και αγνώστων συναυτουργών του, όπως αυτοί απεικονίζονται σε στιγμιότυπα του κλειστού κυκλώματος καμερών ασφαλείας της συγκεκριμένης τράπεζας κατά τη διάρκεια της ληστείας

Πώς η αστυνομία έφτασε στα ίχνη του;

Τα στοιχεία που οδήγησαν την αστυνομία στον 30χρονο ήταν κυρίως το γενετικό υλικό που βρέθηκε στο καπέλο που έπεσε από τον δράστη κατά τη δάρκεια της συμπλοκής του με τον 53χρονο οδηγό ταξί, καθώς επίσης και το οπτικό υλικό από την κάμερα της τράπεζας. Το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες ήταν εξίσου ένα σημαντικό στοιχείο αφού το συγκεκριμένο όχημα είχε κλαπεί πριν 2 χρόνια και οι πινακίδες του οποίου ήταν πλαστές και συνέπιπταν με ένα αυτοκίνητο ίδας μάρκας και ίδου χρώματος. Επίσης, κάποιες εκφράσεις των δραστών όπως για παράδειγμα "δεν κλέβουμε τους πολίτες αλλά τις τράπεζες" ήταν χαρακτηριστικές της ιδεολογίας των ληστών και όλα αυτά σε συνδυασμό οδήγησαν την αστυνομία στη σύλληψή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...