Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Αγρια δολοφονία Ιρακινού με ρατσιστικά κίνητρα στο κέντρο της Αθήνας

Άγρια δολοφονία 19χρονου Ιρακινού, ο οποίος δέχτηκε επίθεση από ομάδα πέντε μοτοσικλετιστών οι οποίοι του επιτέθηκαν με μαχαίρια καταφέρνοντάς του πολλαπλά χτυπήματα, σημειώθηκε την Κυριακή τα ξημερώματα στο κέντρο της Αθήνας στην οδό Αναξαγόρα.

Ο νεαρός από το Ιράκ, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματα το μεσημέρι της Κυριακής στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, δέχτηκε επίθεση από ομάδα πέντε ατόμων που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες, τα ξημερώματα.

Ο 19χρονος ιρακινός υπήκοος δέχθηκε εν ψυχρώ επίθεση με μαχαίρι τα ξημερώματα στην οδό Αναξαγόρα στο κέντρο της Αθήνας και κατέληξε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός το μεσημέρι.

Λίγο πριν, στην ίδια περιοχή οι δράστες, είχαν επιχειρήσει να επιτεθούν σε άλλους δύο αλλοδαπούς έναν Ρουμάνος και έναν Μαροκινό, οι οποίοι κατάφεραν να διαφύγουν.

Σημειώνεται ότι ανάλογοι φόνοι έχουν συμβεί στο περασμένο διάστημα και σε άλλες περιοχές της Αθήνας.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη αγνώστων δραστών.

Η άγρια δολοφονία του Ιρακινού προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργού Δημόσιας Τάξης, ο οποίος διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση πως «η Πολιτεία θα είναι αμείλικτη προς όλους τους δράστες εγκληματικών ενεργειών, οποιαδήποτε υποτιθέμενη πρόφαση κι αν βρίσκουν».

Η δήλωση Δένδια:

«Εκφράζω την βαθύτατη θλίψη μου στους οικείους του υπηκόου Ιράκ, ο οποίος τραυματίσθηκε θανάσιμα από αγνώστους. Δηλώνω προς κάθε κατεύθυνση ότι η Πολιτεία θα είναι αμείλικτη προς όλους τους δράστες εγκληματικών ενεργειών, οποιαδήποτε υποτιθέμενη πρόφαση κι αν βρίσκουν. Ζήτησα ήδη από την Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας την επιτάχυνση των ενεργειών για την ανακάλυψη των δραστών της δολοφονικής επίθεσης, προκειμένου να οδηγηθούν το συντομότερο δυνατόν ενώπιον της Δικαιοσύνης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...