Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Οι έξι κατηγορίες ενστόλων που θα γλυτώσουν το μαχαίρι στα ειδικά μισθολόγια

Κόκκινη γραμμή για την κατάργηση των ειδικών μισθολογίων τραβά η κυβέρνηση, με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να προτείνει να εξαιρεθούν εμμέσως από τις περικοπές έξι κατηγορίες ενστόλων «πρώτης γραμμής».

Ειδικότερα, η πρόταση που θα καταθέσει ο κ. Σαμαράς στη σημερινή σύσκεψη με τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη θα είναι να μην γίνουν περικοπές στα ειδικά μισθολόγια όσων λαμβάνουν το επίδομα επικινδυνότητας, δηλαδή «μάχιμοι» ένστολοι σε ΟΥΚ, υποβρύχια, ΜΑΤ, ΕΚΑΜ, ομάδες Δίας, Δέλτα και Ζ, καθώς και πιλότοι σε μαχητικά, ελικόπτερα, κλπ. Αυτό θα γίνει με αύξηση του επιδόματος επικινδυνότητας που λαμβάνουν αυτές οι κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων ώστε να υποστούν απώλειες από την κατάργηση των ειδικών μισθολογίων.

Όπως δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Τα Νέα», οι έξης κατηγορίες ενστόλων που διαφεύγουν για την ώρα το μαχαίρι στα ειδικά μισθολόγια θα είναι:
  • Στην Πυροσβεστική, 350 άτομα της ΕΜΑΚ
  • Στην Αστυνομία: 1000 στελέχη των ΜΑΤ, 300 των ΕΚΑΜ, 5000 περίπου αστυνομικοί που υπηρετούν στην ομάδα ΔΙΑΣ, 300 στην «Δέλτα» και 400 στην ομάδα «Ζ»
  • Στον Στρατό Ξηράς: 2700 μάχιμοι πρώτης γραμμής δηλαδή πιλότοι αεροπορίας στρατού, ελικοπτέρων, καταδρομείς, αλεξιπτωτιστές κλπ.
  • Στην Πολεμική Αεροπορία: 2500 μάχιμα στελέχη ανάμεσά τους και οι περίπου 800 πιλότοι
  • Στο Πολεμικό Ναυτικό: 850 ένστολοι που υπηρετούν στα ΟΥΚ, στα υποβρύχια, κοκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...