Τρίτη, 21 Αυγούστου 2012

Τη συνδρομή της ΕΥΠ ζήτησε ο υπουργός Δημοσίας Τάξης Ν. Δένδιας για τις πυρκαγιές

«Υπάρχουν ενδείξεις, αν όχι αποδείξεις, ότι οι φωτιές στη Χίο οφείλονται σε εμπρησμό και γι' αυτό κινητοποιήθηκε μαζί με το Πυροσβεστικό και την ΕΛΑΣ και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών» Τη δήλωση αυτή έκανε σήμερα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, ο οποίος πρόσθεσε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να προκύψει από την έρευνα η πλήρης αλήθεια.
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος επιπυραγός Νίκος Τσόγκας αναφέρθηκε στον τεράστιο αριθμό πυρκαγιών που προκλήθηκαν σε διάστημα τριών ημερών και στις ενδείξεις ότι αυτές είναι έργο εμπρηστών. Ειδικότερα, τόνισε ότι μέσα στο τριήμερο των ισχυρότατων ανέμων προκλήθηκαν 282 πυρκαγιές σε διάφορες περιοχές της χώρας και μόνον χθες ξέσπασαν 86 φωτιές.

Στη Ζάκυνθο ξέσπασαν ταυτόχρονα σε διάφορα σημεία του νησιού 4 πυρκαγιές, ενώ στη Χίο η φωτιά ξεκίνησε στις 02.25 από την τοποθεσία Καρυές πριν 4 ημέρες. Η ώρα που ξεκίνησε η φωτιά στη Χίο, η ταυτόχρονη έναρξη πυρκαγιών στη Ζάκυνθο και η εκδήλωση τόσων πολλών εστιών σε διάστημα τριών ημερών είναι στοιχεία που μελετώνται και δείχνουν ότι μπορεί να είναι έργο εμπρηστών.

Η φωτιά αυτή την ώρα στη Χίο, όπως είπε ο κ.Τσόγκας, εξακολουθεί να καίει με αναζωπυρώσεις σε διάφορα σημεία, αλλά δεν έχει πια τα δυο μεγάλα μέτωπα στα βόρεια και νότια του νησιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...