Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

"Άρωμα τρομοκρατίας" στη συμπλοκή της Πεύκης

Το ενδεχόμενο να πρόκειται για έργο μελών ένοπλης οργάνωσης, ίσως της Σέχτας Επαναστατών, εξετάζει ανάμεσα στα άλλα η ΕΛΑΣ για το περιστατικό της ένοπλης συμπλοκής στην Πεύκη. Η συμπλοκή σημειώθηκε στις 19.05 το απόγευμα της Τετάρτης στη συμβολή των οδών Επικούρου και Αιόλου στην Πεύκη.
Από τη συμπλοκή τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί και ένας από τους δράστες, ενώ ο άλλος ένοπλος διέφυγε από το σημείο με το περιπολικό της Αμεσης Δράσης, που βρέθηκε λίγη ώρα αργότερα στην οδό Θεσσαλονίκης κοντά στον σταθμό του ΗΣΑΠ στην Κηφισιά.

Εκτός κινδύνου οι αστυνομικοί
Ενας από τους αστυνομικούς είχε δεχθεί τρεις σφαίρες και φέρει τραύματα στον θώρακα από θραύσματα που τρύπησαν το αλεξίσφαιρο γιλέκο του. Ο άλλος έχει τραύμα από σφαίρα κοντά στον ώμο. Το τρίτο άτομο που τραυματίστηκε από την ανταλλαγή πυροβολισμών, νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στο κέντρο της Αθήνας με τραύματα στα πόδια και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση το βράδυ της Τετάρτης, ενώ η κατάστασή του είναι εκτός κινδύνου, σύμφωνα με τους γιατρούς.

Οπλο Glock
Στο σημείο της συμπλοκής βρέθηκε ένα όπλο μάρκας Glock, με ένα γεμιστήρα που χρησιμοποίησε ο τραυματίας δράστης αλλά και ένα κλεμμένο δίτροχο στο οποίο πιθανολογείται ότι επέβαιναν οι δύο ύποπτοι που θέλησαν να ελέγξουν οι αστυνομικοί. Το δίτροχο μικρού κυβισμού, μάρκας Honda, είχε κλαπεί στις 16 Μαϊου - δηλαδή προ διημέρου - από την Κυψέλη. Επίσης, στο εγκαταλελειμένο περιπολικό βρέθηκε το υπηρεσιακό όπλο ενός αστυνομικού.
Ο τραυματίας, ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος, δεν είχε μαζί του κανένα στοιχείο ταυτότητας, γεγονός που πολλαπλασιάζει τις υποψίες των αξιωματικών της ΕΛΑΣ για το ενδεχόμενο τρομοκρατικής προέκτασης. Η ηλικία του υπολογίζεται μεταξύ 22 και 23 ετών και σύμφωνα με τους αστυνομικούς μιλούσε ελληνικά. Ο ίδιος δήλωσε στους αστυνομικούς ότι ονομάζεται «Γιώργος Σ.» όμως οι αστυνομικοί επιχειρούν να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία της ταυτότητάς του.
Ερευνάται αν σχετίζεται με ύποπτο που είχε προσαχθεί στο παρελθόν για ενδεχόμενη συμμετοχή σε ένοπλη οργάνωση. Φέρει τραύματα στον γλουτό και στην κοιλιακή χώρα, όμως η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία. Η ηλικία του συνεργού του που διέφυγε, υπολογίζεται μεταξύ 25 και 30 ετών. Συνεχή ενημέρωση για την υπόθεση έχουν οι επιτελείς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που διερευνούν την υπόθεση μαζί με τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής.
Οι υπόνοιες των αστυνομικών σε σχέση με την προέλευση των δραστών πολλαπλασιάζονται αφού το απόγευμα της Τετάρτης είναι κλειστές οι τράπεζες, καταστήματα και άλλοι πιθανοί στόχοι των δραστών στην περιοχή. Ακόμη υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ υπογράμμιζαν στο «ΒΗΜΑ» ότι «προφανώς οι δράστες της συμπλοκής δεν ετοίμαζαν κάποια σημαντική επίθεση γιατί σε μία τέτοια περίπτωση δεν θα χρησιμοποιούσαν μηχανή μικρού κυβισμού. Πιθανον ετοίμαζαν κλοπή οχήματος».
Οι αστυνομικοί έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του ατόμου που διέφυγε ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιούν έρευνες με τη βοήθεια των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων για την ταυτοποίηση του τραυματία. Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ προσπαθούν να συγκεκτρώσουν στοιχεία από αυτόπτες μάρτυρες ενώ κατάθεση αναμένεται να δώσουν ίσως και το βράδυ της Τετάρτης οι δύο τραυματίες αστυνομικοί.
Του Β. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ (tovima.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...