Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Συνελήφθη στο Λονδίνο η Αντωνία Ηλία, η ερωτευμένη πρωτοδίκης

Συνελήφθη το πρωί στο Λονδίνο η δικαστικός Αντωνία Ηλία, κατηγορούμμενη για το παραδικαστικό. Σε βάρος της εκκρεμούν 5 εντάλματα σύλληψης.

Ύστερα από συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας με την Ιντερπόλ, η κατηγορούμενη εντοπίστηκε στη βρετανική πρωτεύουσα. Ξεκινάει η διαδικασία έκδοσής της.

H  Φωτεινή  Καλλιρη είχε κάνει τα "αποκαλυπτήρια" της με ένα σημαντικό άρθρο στην "Καθημερινή" με τίτλο "Αντωνία Ηλία, η ερωτευμένη πρωτοδίκης"

Τα όσα αποκαλύπτει πολλά και σημαντικά. Διαβάστε τα:

"Της άρεσε να γνωρίζει τι κρύβει το πεπρωμένο· τ' αστρα για τη ζωή. Οι επισκέψεις της, όμως, σε αστρολόγους και μέντιουμ για την πρόβλεψη των μελλουμένων, τα γεγονότα που την περιμένουν, δεν τη βοήθησαν τελικώς ν' αποφύγει σειρά πειρασμών, που ήδη την έχουν φέρει στο επίκεντρο της παραδικαστικής θύελλας. Με την πρώτη ματιά, για κάποιον που δεν την γνωρίζει, η πρώην πρωτοδίκης Αντωνία Ηλία -Τόνια για τους φίλους της- δίνει την εικόνα ενός σοβαρού, μετρημένου ατόμου, πειθαρχημένου και αφοσιωμένου στο δικαστικό λειτούργημα. Ο φάκελος, όμως, που έχει συγκεντρωθεί εις βάρος της αριθμεί εκατοντάδες σελίδες που περιλαμβάνουν κατηγορίες από σύσταση συμμορίας, δωροδοκία, παράβαση καθήκοντος έως και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, απάτη και κατάχρηση εξουσίας. Εχει εξαφανιστεί από τον περασμένο Ιούλιο και καταζητείται από τις ελληνικές αρχές. Δύο ημέρες πριν από την καταδίκη της σε ποινή φυλάκισης τριών ετών επειδή δεν υπέβαλε δήλωση «πόθεν έσχες» επί τέσσερα χρόνια, η διαβόητη πρώην πρωτοδίκης Αντωνία Hλία, αναχώρησε στο εξωτερικό, προς άγνωστη κατεύθυνση, με το «επιχείρημα» ότι φοβάται για τη ζωή της. Ο Λίβανος θεωρήθηκε αμέσως πιθανός προορισμός, με δεδομένο ότι είναι πολύ δύσκολο να εκτελεστεί το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εκεί, ενώ άλλα σενάρια τη θέλουν να βρίσκεται σε ευρωπαϊκή χώρα. Ολες οι πληροφορίες, πάντως, συγκλίνουν ότι ο κλοιός σφίγγει γύρω από την πρώην πρωτοδίκη και η τύχη της θα είναι εντός ολίγων ημερών η ίδια με αυτήν της πρώην συναδέλφου της κ. Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια.
«Υπερεκτίμησε την ευφυΐα της»Ποια είναι, τελικά, η Τόνια Ηλία; Γεννημένη το 1958, μεγάλωσε στη Νέα Φιλαδέλφεια, «σε επαρχιακό περιβάλλον» όπως θα πει η ίδια σε μία από τις συνεντεύξεις της, σε μια οικογένεια πολύ δεμένη. Ο πατέρας της, ένας γλυκύτατος -όπως τον θυμούνται συμμαθήτριές της- χαμηλών τόνων στρατιωτικός μουσικός, η μητέρα, καλοβαλμένη και συνετή και μια μικρότερη αδελφή, που ζούσε στη σκιά της εύστροφης, μαχητικής Τόνιας.
Ηταν το αστέρι του σχολείου, η άριστη μαθήτρια που άφηνε πίσω της μακράν τους συμμαθητές της. Σε χρόνο ελάχιστο έγραφε εκθέσεις 35 σελίδων... Είχε πάρει δίπλωμα καθηγήτριας πιάνου όταν ήταν 14 ετών. Ηταν ταλέντο. Μπήκε από τους πρώτους στη Νομική Αθηνών, έκανε μεταπτυχιακά στο Παρίσι και μέντοράς της ήταν ο μετέπειτα συνήγορός της κ. Ιω. Σταμούλης (πρώην ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ). Είχε χειμαρρώδη λόγο, χιούμορ, ήταν μέσα σ' όλα.
«Θύμα του ψυχισμού της»Κανείς από το φιλικό περιβάλλον της δεν μπορεί να πιστέψει πώς έμπλεξε. «Υπερεκτίμησε την ευφυΐα της, ότι κανείς δεν θα την ανακαλύψει», είναι μια πρώτη προσέγγιση που γίνεται από φίλους της, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι η πολύστροφη Τόνια «έχασε τις ισορροπίες της, έπεσε θύμα του ψυχισμού της». Η ίδια θεωρεί ότι «έπεσε θύμα του κεραυνοβόλου έρωτά της» για τον δικηγόρο Γιάγκο Λαμπίρη, αλλά και της παράλληλης σχέσης της με έναν «Αγγλο εραστή», τον Ρίτσαρντ... Η συμπεριφορά της γίνεται περίεργη. Για όλα φταίει, όμως, ο έρωτας;
Με τον Γιάγκο Λαμπίρη γνωρίζεται επαγγελματικά τον Απρίλιο του 2002. Αμέσως εκδηλώνει ερωτική διάθεση, τον καλεί σε μία δεξίωση και αρχίζει μια επικοινωνία μεταξύ τους σε καθαρά φιλικό επίπεδο, όπως έχει καταθέσει ο δικηγόρος. Ο λόγος που διαστρεβλώνει τη φιλική σχέση είναι ότι υπήρξε ερωτευμένη...
Σχέσεις με ΓιοσάκηΗ συμπεριφορά της από το 2000 και μετά, κατά το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί, τη θέτει εκτός της ουσίας του δικαστικού λειτουργήματος «αναδεικνύοντάς την δικαστικό λειτουργό όλως ανεπαρκή κατά το ήθος και το χαρακτήρα». Φέρεται να ανέπτυξε στενές σχέσεις με τον αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Γιοσάκη -σοβαρώς και σε ευρεία έκταση- αμφισβητούμενης ηθικής και νομιμότητας, ενώ διαπραγματευόταν το περιεχόμενο εκδιδόμενων δικαστικών αποφάσεων με τη λήψη ανταλλαγμάτων.
H πρωτοδίκης εμφανίζεται σε μαγνητοφωνημένες συνομιλίες της, τις οποίες δημοσιοποίησαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί (EXTPA 3 και AΛTEP), να διαπραγματεύεται την αποφυλάκιση κατηγορουμένου για εμπορία ναρκωτικών. Στη μία κασέτα φέρεται να μιλάει για 30.000 ευρώ, ενώ σε άλλη διαμείβεται η ακόλουθη στιχομυθία. «Θα τους πω 1.000.000 παραπάνω», λέει ο μεσολαβητής. «2.000.000», φέρεται να αντιπροτείνει η Αντωνία Ηλία. «Θα μου πει ο παπάς πόσο είναι γιατί δεν είναι 6 γραμμάρια, 60 χρόνια», απαντά ο μεσολαβητής και η πρώην ανακρίτρια λέει: «Θα βγούνε, θα βγούνε, τελείωσε, τελείωσε». Μια συνομιλία που προκαλεί και δημιουργεί εύλογα ερωτήματα και απορίες. Τι έχει πει για τις κασέτες αυτές, η ίδια; «Αναγνωρίζω σε ορισμένες τη φωνή μου, σε άλλες όχι, αλλά δεν έχω πει εγώ τέτοια πράγματα». «Ουδέποτε έχω χρηματιστεί, ουδέποτε είχα καμία χρηματική συναλλαγή με κανέναν».
Τι λέει η ίδιαΓια τον Ιάκωβο Γιοσάκη, η πρώην ανακρίτρια ομολογεί ότι τον γνωρίζει τον Φεβρουάριο του 2001, στον γάμο της αδελφής του. «Δεν υπήρξε κολλητός μου φίλος, τον έχω συναντήσει περίπου 10 - 12 φορές στο σπίτι του στο Κερατσίνι, στην εκκλησία, στο δικό μου σπίτι, αλλά και σε μαγαζιά του Κολωνακίου με νομικούς και επιχειρηματίες. Ηταν ένας άνθρωπος που κυκλοφορούσε και με πάρα πολλούς δικαστές και με πολύ καλό κόσμο». Επειδή έχει προβλήματα οικογενειακά λόγω της κακής υγείας του πατέρα της, τη βοηθάει να μεταβεί στην Αμερική. Φιλοξενείται στο Σικάγο από μία οικογένεια, την οποία της έχει γνωρίσει ο αρχιμανδρίτης, προκειμένου ο πατέρας της να υποβληθεί σε εξετάσεις.
Μέσα στο 2003, στις 4 Μαρτίου και στις 13 Οκτωβρίου δικάζει δύο υποθέσεις του Γιοσάκη, ενώ στον ίδιο χρόνο πέφτει «τυχαία» στα χέρια της μια τρίτη υπόθεση, για την οποία ενδιαφέρεται ο αρχιμανδρίτης. Την αποζημίωση από ασφαλιστική εταιρεία για τροχαίο ατύχημα του μοναχού Ιγκόρ, στον οποίο και επιδικάζει το υψηλό ποσό αποζημίωσης 480.000 ευρώ. «Δεν κάνω εγώ τους προσδιορισμούς και δεν ήταν διάδικος ο Γιοσάκης», είναι η απάντησή της. Την επιεική της στάση και τις υψηλές αποζημιώσεις δικαιολογεί λέγοντας ότι δεν είναι με το μέρος των ασφαλιστικών εταιρειών".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...