Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2012

To υπουργείο Εθνικής Άμυνας σχεδιάζει να επανασυστήσει τη ΜΟΜΑ

Την επανασύσταση της ΜΟΜΑ ανακοίνωσε ο Υπουργός Εθνικής, Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, στην πρόταση που κατέθεσε στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ.

Ο κ. Κουίκ είχε διατυπώσει τη σχετική πρόταση μιλώντας στην Real News και την κατέθεσε στην Επιτροπή στα πλαίσια της συνεδρίασης για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που αφορά στις κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος συμφώνησε με τη θέση του κ. Κουίκ ότι «η ΜΟΜΑ έχει αφήσει στην περιφέρεια, ακόμα και στους πιο ορεινούς όγκους αλλά και στα νησιά, μικρά και μεσαία έργα που ακόμα αντέχουν στο χρόνο, χωρίς κανείς να κλέβει τσιμέντο, χωρίς εκ των υστέρων υπερκοστολογήσεις και εξαιρετικά χρήσιμα για την εξυπηρέτηση των τοπικών κοινωνιών».

«Είναι μία από τις διαδικασίες των Ενόπλων Δυνάμεων που μπαίνουν σύντομα μπροστά εν καιρώ ειρήνης», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ο οποίος αποδέχθκηε και τη δεύτερη πρόταση του κ. Κουίκ να αναλάβουν με συχνότερες περιπολίες τους οι Ένοπλες Δυνάμεις στα Βόρεια Σύνορα της χώρας, την αποτροπή της λαθρομετανάστευσης, βοηθώντας το έργο και της Συνοριοφυλακής της Ελληνικής Αστυνομίας.

Επίσης στην τοποθέτησή του στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κατέθεσε την προεκλογική δέσμευση του κόμματος που αποτελεί και βασικό κεφάλαιο στην Εθνική Αντιπρότασή του, για τη δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου Άμυνας και Ασφάλειας με εκλογή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ απευθείας από το στράτευμα, χωρίς την παρεμβολή πολιτικών, ώστε από κει και πέρα όλες οι κρίσεις του Στρατού να γίνονται εκ των έσω χωρίς τις γνωστές κομματικές επιταγές ή παρεμβολές που ισχύουν μέχρι και σήμερα.

Ο Τέρενς Κουίκ έθεσε και το θέμα των Εθελοντών Μακράς Θητείας που αριθμούν τους 18.000 και οι οποίοι δεν αντέχουν την απαξιωτική μεταχείρισή τους εντός υπηρεσίας αλλά και ζητούν λύσεις στα πρακτικά προβλήματα που ανακύπτουν στην κοινωνική τους ζωή, όπως η αδυναμία λήψης δανείου λόγω μη μονιμότητας στην εργασία.

Τέλος, ο Τέρενς Κουίκ έθεσε και το ζήτημα της παραχώρησης των αεροδρομίων και λιμένων σε ιδιώτες, ιδίως στην «ευαίσθητη» όπως είπε περιοχή του Αιγαίου.

«Δεν μπορώ να φανταστώ να καταπλέει σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού σε ένα ελληνικό λιμάνι, να πρέπει να πάρει άδεια από ιδιώτη για την είσοδο, καταβάλλοντας και το σχετικό τέλος με... τιμολόγιο και Φ.Π.Α.» ανέφερε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Για το θέμα των αεροδρομίων και των λιμένων ο Υπουργός απάντησε ότι επειδή παντός άλλου προέχουν τα εθνικά μας συμφέροντα, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει ζητήσει να παραβρίσκεται σε όλες τις συζητήσεις των Αρμόδιων Υπουργείων, κυρίως αυτό του Κωστή Χατζηδάκη ή και των κυβερνητικών επιτροπών, που αφορούν στις επικείμενες ιδιωτικοποιήσεις.

Πηγή: | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...