Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2012

Διημερίδα Αεροδιάσωσης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης σε συνεργασία με την Πολεμική Αεροπορία

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Διημερίδας Αεροδιάσωσης του Τμήματος Υγρού Στοιχείου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31 Αυγούστου και το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012 στην 111 Πτέρυγα Μάχης, στη Νέα Αγχίαλο του Βόλου.
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος μεταφέρθηκαν εμπειρίες, γνώσεις, τεχνικές, προβλήματα και λάθη που πραγματοποιήθηκαν στο παρελθόν κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων και ασκήσεων στο νερό, ενώ εκπαιδεύτηκαν πληρώματα διασωστικών σκαφών ικανά για συνεργασία με τα ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι διαδικασίες πρακτικής περιλάμβαναν την εκπαίδευση πληρωμάτων σκαφών σε συνεργασία με ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, συνδυαστικά με μεταφορά εξοπλισμού και προσωπικού, από και προς τα διασωστικά σκάφη, ενώ, παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν αεροκινήσεις σε περιβάλλον υγρού στοιχείου με ανέλκυση/καθέλκυση διασώστη και θύματος.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, χρησιμοποιήθηκαν με επιτυχία για πρώτη φορά ηλεκτρονικές τεχνικές επικοινωνίας, συμβατές με το ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και τα διασωστικά σκάφη της ΕΟΔ.

Η συνεργασία της Ε.Ο.Δ με την Πολεμική Αεροπορία είναι αποφασιστικής σημασίας, καθώς σε περιπτώσεις ατυχημάτων στη θάλασσα και στη ξηρά συνέβαλαν διαχρονικά και οι δύο, χρησιμοποιώντας την εμπειρία και τις τεχνικές τους και διασώζοντας αρκετούς Έλληνες και ξένους ναυαγούς, μετά από ατυχήματα.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ευχαριστεί την Πολεμική Αεροπορία για την επιτυχημένη συνεργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...