Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΝΕΑ: «Προκλητικά απούσα» η οµάδα Δέλτα

Καζάνι που βράζει είναι η Ελληνική Αστυνοµία. Το βαρύ κλίµα που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του Χρήστου Παπουτσή για έλλειµµα δηµοκρατίας στην ΕΛ.ΑΣ., ήλθε να επιβαρύνει η καταδροµική επιχείρηση των κουκουλοφόρων στα Εξάρχεια, που λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε νέα Marfinκαι ανέδειξε τις επιχειρησιακές τρύπες της Αστυνοµίας. Η αιµατηρή επίθεση στο Τµήµα των Εξαρχείων έφερε την ΕΛ.ΑΣ. αντιµέτωπη µε τους εφιάλτες της. Οπως παραδέχονται σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους υψηλόβαθµοι αστυνοµικοί, «εκεί που άλλαζε το κλίµα για την Αστυνοµία ύστερα από το µακελειό στου Ρέντη αλλά και τις επιτυχίες της Αντιτροµοκρατικής, µε τη στυγνή δολοφονία του Μανόλη Καντάρη, τα κρούσµατα αστυνοµικής βίας κατά τη διάρκεια της πανεργατικής απεργίας στην Αθήνα, το πογκρόµ εναντίον µεταναστών στο Κέντρο της Αθήνας και τον βαρύτατο τραυµατισµό των πολιτών στη λαϊκή αγορά από την επιδροµή κουκουλοφόρων επανήλθαµε στην εικόνα της αποδιοργανωµένης Αστυνοµίας».  Την αποκάλυψη κάνουν ΤΑ ΝΕΑ στο σημερινό τους φύλλο και επισημαίνουν:

Το µεγάλο ερωτηµατικό για τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. είναι η αντίδραση της οµάδας ∆έλτα, η οποία είχε συσταθεί προ διετίας µετά την καταδροµική επιχείρηση στο Κολωνάκι µε στόχο την άµεση επέµβαση και πρόληψη ανάλογων επιθέσεων. Το Σάββατο όµως οµάδα περίπου 30 ατόµων όχι µόνο έριξαν ανενόχλητα βροχή µολότοφ σε ένα από τα θεωρητικά καλύτερα φρουρούµενα αστυνοµικά τµήµατα της χώρας, όπως είναι αυτό των Εξαρχείων στην οδό Καλλιδροµίου, αλλά στη συνέχεια εξίσου ανενόχλητα αποµακρύνθηκαν.

Η ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΧΗΣ. Το µεσηµέρι του Σαββάτου η ∆έλτα ήταν «προκλητικά απούσα», όπωςλένε στα «ΝΕΑ» ανώτεροι αξιωµατικοί της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι αποδίδουν τη στάση των αστυνοµικών της συγκεκριµένης υπηρεσίας στην ακήρυκτη βεντέτα που άνοιξε πριν από τρεις εβδοµάδες µε την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. Τα «παπάκια» της ΕΛ.ΑΣ., όπως είναι γνωστά στους αστυνοµικούς κύκλους, πρωταγωνιστούν σε µια από τις βαθύτερες κρίσεις της Αστυνοµίας τα τελευταία χρόνια. Αφορµή για να ξεσπάσει η κρίσηδόθηκε όταν αστυνοµικοί της οµάδας Ζ κατέθεσαν εναντίον συναδέλφων τους της ∆έλτα, για επεισόδιο πουακολούθησε τον τελικό του Κυπέλλου στο ποδόσφαιρο µε οδηγό λεωφορείου που µετέφερε οπαδούς της ΑΕΚ. Τότε, οι περισσότεροι από τους 300 αστυνοµικούς της οµάδας δηµοσιοποίησαν την πρόθεσή τους ναπαραιτηθούν από τη ∆έλτα. Στη συνέχεια, πάντως, κανένας από την οµάδα ∆έλτα δεν ζήτησε από τοαρχηγείο να προχωρήσει η µετάθεσή του σε άλλη υπηρεσία, όπως υποστηρίζουν στα «ΝΕΑ» στελέχη του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. Ενδεικτικό της κρίσης στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. είναι πως τα ίδια στελέχη αποδίδουν ό,τι έγινε σε συντεχνιακά µικροσυµφέροντα 2-3 προσώπων,«που θέλουν να επιβάλουν όρους λειτουργίας στην ΕΛ.ΑΣ.».

ΚΛΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ. Εξηγήσεις για τη στάση της ∆έλτα το Σάββατο κλήθηκε να δώσει στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και ο ταξίαρχος που έχει την ευθύνη για την επιχειρησιακή κατάσταση της οµάδας.

Ερωτηµατικά επίσης προκαλεί η κωλυσιεργία που παρατηρείται στη µετεγκατάσταση του Τµήµατος Εξαρχείων, η οποία έχει προαναγγελθεί αρκετές φορές στο παρελθόν, αλλά χωρίς αποτέλεσµα. «Πρόκειται ίσως για το µοναδικό αστυνοµικό τµήµα στον κόσµο που απασχολεί για τη φύλαξη του κτιρίου του περισσότερους αστυνοµικούς από όσους µπορεί να διαθέσει για αστυνόµευση στην περιοχή», αναφέρει στα «ΝΕΑ» αστυνοµικός που υπηρετεί σε αυτό.

Ο «Καλλικράτης» της ΕΛ.ΑΣ. που για την ώρα έχει µείνει στα χαρτιά ελλείψει πόρων, προέβλεπε τη µεταφορά του στους Αµπελοκήπους αφού, όπως παραδέχονται και ανώτεροι αξιωµατικοί της ΕΛ.ΑΣ., η λειτουργία του στα Εξάρχεια περισσότερο επιβαρύνει παρά διευκολύνει την Αστυνοµία. Το σχέδιο όµως έµεινε στα χαρτιά, όπως και ένα άλλο που προέβλεπε τη µετεγκατάστασή του σε νεοκλασικό κτίριο της περιοχής.

Τριάντα κουκουλοφόροι αλώνιζαν ανενόχλητοι µε µολότοφ το Σάββατο στα Εξάρχεια

Φοβούνται λευκή απεργία από τα ΜΑΤ

Το ενδεχόµενο καθόδου των αστυνοµικών που υπηρετούν στα ΜΑΤ (ΥΑΤ) σε λευκή απεργία φοβάται πλέον το επιτελείο της ΕΛ.ΑΣ.

Οι αστυνοµικοίπου υπηρετούν εκεί τονίζουν πως ένιωσαν εκτεθειµένοι από τηφυσική και πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, µε αφορµήόσα επακολούθησαν τα σοβαρά επεισόδιαστο Κέντρο της Αθήνας την περασµένη Τετάρτη.

Πολλοί από τους αστυνοµικούς των ΥΑΤ δεν έκρυβαν την απογοήτευσή τους πωςβρέθηκαν στο επίκεντρο αρνητικών κριτικών, δίχως να τους προστατεύσει η ηγεσία τους. «Με 4 µήνες στην Κερατέα, µε δεκάδες τραυµατίεςανάµεσά µας, µεελάχιστα χρήµατα και όµως κάποιοι, προσπαθώντας να βγάλουν την ευθύνη από πάνω τους, βρήκαν τον σάκο τουµποξ της Αστυνοµίας, τα ΥΑΤ, για να κριτικάρουν»: αυτό είναι το κλίµα που επικρατεί στις διµοιρίες, αστυνοµικοί των οποίων δηλώνουν αποφασισµένοι για λευκή απεργία.

«ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ;» «Είτε κάνουµε κάτι, είτε δεν κάνουµε, πάντα στο επίκεντρο της κριτικής και του κινδύνου της τιµωρίας βρισκόµαστε. Οπότε γιατί να κινδυνεύουµε να σπάσουµε τα πόδια µας και να καιγόµαστε από τις µολότοφ;», λένε χαρακτηριστικά.

Το κακό κλίµα προσπαθεί να το διορθώσει τώρα το υπουργείο γνωρίζοντας πως µε τους υπηρετούντες σε νευραλγικές υπηρεσίες να κάνουν ουσιαστικά λευκήαπεργία τα πράγµατα µπορεί να εξελιχθούν άσχηµα.

Σε αυτό το κλίµα, ο ΧρήστοςΠαπουτσής επανήλθε µε νέα δήλωση χθες, σηµειώνοντας πως η Αστυνοµία «συνεχίζει τις υπεράνθρωπες προσπάθειες για την αντιµετώπιση της εγκληµατικότητας και της παράνοµης µετανάστευσης». TA NEA

«Παρακρατικό χτύπηµα»
θεωρεί ο πέτρος Κωνσταντίνου, δηµοτικός σύµβουλος άθηναίων και µέλος του ΆΝΤΆΡΣΥΆ, τα όσα έγιναν το µεσηµέρι του Σαββάτου στη λαϊκή αγορά της οδού Καλλιδροµίου. οπως καταγγέλλει, πίσω από τους κουκουλοφόρους κρύβονται συνεργάτες της ΕΛ.ΆΣ. και κάνει λόγο για νέα υπόθεση «Καρφίτσα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...