Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Π.Ε.Α.Λ.Σ: Παρέμβαση για χορήγηση της ειδικής άδειας εξετάσεων και στους διδακτορικούς σπουδαστές


Προς Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίουκ. Μιλτιάδη ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ
ΚΟΙΝ.: κ. Αρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Αντιναύαρχο ΛΣ ΜΠΑΝΤΙΑ Δημήτριο
ΥΝΑ/Α.ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ./ΠΚ-Β’
Αρχιπλοίαρχο Λ.Σ ΠΑΠΠΟ Αντώνιο
Κύριε Υπουργέ
Για άλλη μια φορά επικοινωνούμε μαζί σας προκειμένου να σας γνωστοποιήσουμε τα...
δικαιολογημένα ερωτήματα που μας τίθενται από στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., σπουδαστές διδακτορικού επιπέδου, αναφορικά με τον αποκλεισμό που υφίστανται από το δικαίωμα λήψης της ειδικής άδειας εξετάσεων, καθώς οι καθ’ ύλην αρμόδιες Υπηρεσίες Λ.Σ –ΕΛ.ΑΚΤ αρνούνται να τη χορηγήσουν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ. 1 και 5 του Π.Δ 138/2001 (ΦΕΚ 120 Α’/ 18.06.2001), σε όσους από το προσωπικό Λ.Σ φοιτούν σε Ανώτατα ή Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, ανεξάρτητα εάν φοιτούν για τη λήψη του πρώτου ή δεύτερου πτυχίου ή μεταπτυχιακού τίτλου, χορηγείται κατ’ έτος με αποδοχές ειδική άδεια εξετάσεων. Η άδεια αυτή χορηγείται για όσα έτη σπουδών απαιτούνται για τη λήψη πτυχίου ή μεταπτυχιακού τίτλου.

Είναι φανερό ότι στην παραπάνω διάταξη ο νομοθέτης δεν συμπεριέλαβε ρητά και τους διδακτορικούς σπουδαστές ως δικαιούμενους της ειδικής άδειας εξετάσεων, προφανώς επειδή τότε δεν ήταν συχνό εν αντιθέσει με σήμερα το φαινόμενο των διδακτορικών σπουδών για τα στελέχη Λ.Σ.. Εντούτοις, είναι γνωστό ότι οι διδακτορικοί σπουδαστές βρίσκονται σε ανώτερο ακαδημαϊκό επίπεδο από τους μεταπτυχιακούς φοιτητές και συνεπώς, υπάρχει εξίσου η ανάγκη λήψης της σχετικής άδειας. Επιπρόσθετα και σύμφωνα με το πνεύμα του νόμου, είναι άδικο αυτοί να μην απολαμβάνουν του σχετικού δικαιώματος αδείας κατά τις συναντήσεις με τους εποπτεύοντες καθηγητές τους.

Κύριε Υπουργέ

Σε μια εποχή που η υψηλού επιπέδου εκπαίδευση και η εξειδίκευση αποτελούν τα πιο σημαντικά εργαλεία για το προσωπικό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, προκειμένου να ανταποκρίνεται κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα καθήκοντά του επ’ ωφελεία των πολιτών, η πολιτεία οφείλει τουλάχιστον να διασφαλίσει το δικαίωμα των στελεχών - σπουδαστών διδακτορικού επιπέδου στην εν λόγω ειδική άδεια. Άλλωστε δια της ασκήσεως του δικαιώματος αυτού προάγεται η ατομική γνώση και εκπαίδευση του προσωπικού, ενισχύονται τα προσόντα του και αυτό έχει θετικό αντίκτυπο στην εν γένει υπηρεσιακή αναβάθμιση του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Προς τούτο σας καλούμε να παρέμβετε, αποκαθιστώντας το περί δικαίου αίσθημα, προκειμένου να συμπληρωθεί - τροποποιηθεί η επίμαχη διάταξη ή, σε περίπτωση που αυτό δεν είναι άμεσα εφικτό, προτείνουμε να προωθήσετε την έκδοση γενικής Διαταγής σύμφωνα με την οποία οι υπηρεσίες θα χορηγούν την εν λόγω άδεια και στους σπουδαστές διδακτορικού επιπέδου.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ



Ο Γενικός Γραμματέας
Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...