Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Με 32 νέες μοτοσικλέτες ενισχύεται το Λιμενικό Σώμα

Χρηματοδοτείται κατά 75% από πόρους του Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων


Με 32 δίκυκλα ενισχύεται το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή με απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, το έργο χρηματοδοτείται κατά 75% από πόρους του Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων και κατά 25% από εθνικούς πόρους και η απόφαση «εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου για την αναδιοργάνωση και αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του Λιμενικού Σώματος σε εξοπλισμό και τεχνικά μέσα».

Σχετικά με την προμήθεια των νέων μοτοσικλετών ο κ. Βαρβιτσιώτης δήλωσε ότι  «το Λιμενικό Σώμα για να αντεπεξέλθει στις πολύπλευρες και πολυδιάστατες δραστηριότητες του, δηλαδή την επιτήρηση των θαλάσσιων συνόρων, την αστυνόμευση των λιμένων, την παροχή βοήθειας σε τομείς έρευνας και διάσωσης και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος οφείλει να είναι εφοδιασμένο και συνεχώς να αναπροσαρμόζει τον εξοπλισμό του».

Παράλληλα, σημείωσε, «η καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης, που παρουσιάζεται με ιδιαίτερη ένταση στη χώρα μας, λόγω και των γεωπολιτικών εξελίξεων στον περίγυρο μας, κάνει επιτακτική την ανάγκη για συνεχή συντήρηση και ανανέωση των τεχνικών μέσων του Σώματος».

Στόχος του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, όπως είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης, «παραμένει η ορθή και αποτελεσματική αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων της ΕΕ με σκοπό το γενικότερο εκσυγχρονισμό του Σώματος και την ισχυροποίηση της τάξης και ασφάλειας μιας Ευρωπαϊκής χώρας, ναυτικά προσανατολισμένης, όπως είναι η Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...