Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Ο Αβραμόπουλος με τον 'Αντερς Φογκ Ράσμουσεν

Για το ρόλο και τις προοπτικές του ΝΑΤΟ, καθώς και για τις επιχειρήσεις της συμμαχίας, συζήτησαν σήμερα στην Αθήνα ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, με το γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, 'Αντερς Φογκ Ράσμουσεν.

Παράλληλα, ο κ. Αβραμόπουλος ενημέρωσε το γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ για την υποψηφιότητα της Κύπρου στη "Σύμπραξη για την Ειρήνη" της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Η επίσκεψη του κ. Ράσμουσεν αποτελεί μία πρόσθετη επιβεβαίωση του σταθεροποιητικού ρόλου που διαδραματίζει η χώρα μας στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου, είπε ο κ. Αβραμόπουλος, επαναλαμβάνοντας ότι η Ελλάδα θα τηρήσει και θα τιμήσει τις συμμαχικές υποχρεώσεις της.

Ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας τόνισε την ανάγκη ενδυνάμωσης της εταιρικής σχέσης ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και τον ευρωπαϊκό οργανισμό ασφαλείας, ώστε να έχουμε τις αποδοτικότερες για τις αμυντικές μας ανάγκες λύσεις.

Στο σημείο αυτό διευκρίνισε ότι, με βάση τα δημοσιονομικά δεδομένα, όλες οι χώρες έχουν προχωρήσει σε εξορθολογισμό των αμυντικών δαπανών, ακολουθώντας προς την κατεύθυνση αυτή είτε την αρχή της «έξυπνης άμυνας» του ΝΑΤΟ είτε την αρχή «της συγκέντρωσης και αξιοποίησης πόρων και δεδομένων» σε επίπεδο ΕΕ.

Από την πλευρά του, ο κ. Ράσμουσεν μίλησε για ανάπτυξη «των καινούριων δυνατότητων, ώστε να μοιραστούμε το κόστος, να εκπαιδευόμαστε μαζί, ώστε να λειτουργούμε ως ενιαία δύναμη». Πρόσθεσε ότι «ζητάμε τη συμβουλή των εταίρων που έχουν τους ίδιους στόχους με εμάς» και επανέλαβε ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις νέες απειλές για τη δική μας ασφάλειας.

Προσβλέπουμε στην πλήρη υποστήριξη της Ελλάδας, κατέληξε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...