Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Λέσβος: Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες και ΒΙΝΤΕΟ από την άσκηση «Παρμενίων 2013»


Με την παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, ολοκληρώθηκε η άσκηση «Παρμενίων 2013». Η τελική φάση της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) πραγματοποιήθηκε στο Πεδίο Ασκήσεων «Καμένου Δάσους» στη Λέσβο.

Η άσκηση ήταν εντυπωσιακή και όπως είπε ο κ. Αβραμόπουλος:«Χθες στον Έβρο ζήσαμε στιγμές συγκινητικές, στιγμές ψυχικής ανάτασης. Το ίδιο και σήμερα εδώ στη Λέσβο. Και θα μεταφέρουμε αυτό το μήνυμα στην ελληνική κοινωνία, αλλά και σε όλους εκείνους που θεωρούν ότι η Ελλάδα γονάτισε. Η Ελλάδα παραμένει όρθια. Και ένα εκ των σημαντικότερων κομματιών του εθνικού μας συστήματος, είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις».


Την άσκηση παρακολούθησαν ακόμη η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώφη Γεννηματά, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Θανάσης Δαβάκης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός, Μιχαήλ Κωσταράκος, ο αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος, Αθανάσιος Τσέλιος και ο αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος, Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ.

Μετά το πέρας της άσκησης, ο κ. Αβραμόπουλος, απηύθυνε χαιρετισμό, στον οποίο μεταξύ άλλων σημείωσε:

«Ολοκληρώθηκε σήμερα στη Λέσβο μία εντυπωσιακή άσκηση. Η άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ, η οποία είχε σταματήσει εδώ και 3 χρόνια, αλλά η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου από κοινού με τη στρατιωτική ηγεσία, αποφασίσαμε ότι πρέπει να ξαναγίνει. Μπορεί η δημοσιονομική συγκυρία να έχει γονατίσει την ελληνική οικονομία. Δεν έχει γονατίσει όμως σε τίποτα το εύψυχον, αλλά και τις δυνατότητες του ελληνικού αμυντικού συστήματος.


Οι στιγμές που ζήσαμε σήμερα αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα εξακολουθεί, παρά τις δυσκολίες της εποχής να διατηρεί ένα από τα πλέον αξιόπιστα αμυντικά συστήματα στην Ευρώπη. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι παρούσες με μία ισχυρή παράσταση σημαίας, σε κάθε γωνιά του πλανήτη, όπου αυτό μας ζητείται και το χρέος το επιβάλει».

Επίσης ο υπουργός Άμυνας προσέθεσε: «Με την σημερινή ευκαιρία και επειδή το μήνυμα από αυτή την άσκηση θα ταξιδέψει πέρα των συνόρων της χώρας, θα ήθελα να θυμίσω ότι η πατρίδα μας εξακολουθεί να είναι ένας σταθερός και σταθεροποιητικός παράγοντας στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και της νοτιοανατολικής Ευρώπης.  Επαναλαμβάνω ότι η πολιτική μας είναι φιλειρηνική. Αλλά και η ετοιμότητά μας δεδομένη. Οι Έλληνες πολίτες πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς. Έχουμε φροντίσει όλοι – και εκείνοι που πέρασαν πριν από εμάς και σήμερα εμείς – έχοντας δημιουργήσει ένα περιβάλλον ασφάλειας για τον τόπο μας και ειδικότερα για τις ακριτικές μας περιοχές.

Ο ελληνικός λαός για πολλές δεκαετίες με μεγάλες θυσίες έχει εξοπλίσει τις Ένοπλες Δυνάμεις με ό,τι το καλύτερο διατίθεται σήμερα σε παγκόσμια κλίμακα. Και στην Αεροπορία και στο Στρατό και στο Ναυτικό. Σήμερα, εμείς έχουμε μία υποχρέωση. Αυτό το αμυντικό σύστημα και τα οπλικά συστήματα που το συνοδεύουν, να τα συντηρήσουμε και να τα διατηρήσουμε.  Τα σίδερα όμως αυτά δεν θα ήταν τίποτα αν δεν υπήρχε η δύναμη ψυχής του Έλληνα στρατιώτη. Όλοι αντιληφθήκαμε ότι το εύψυχον που διαχρονικά διέκρινε τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι ακόμη υψηλότερο. Τα μηνύματα, λοιπόν, που σήμερα στέλνουμε από αυτήν την όμορφη γωνιά της πατρίδας μας, από τη Λέσβο, είναι προς τον ελληνικό λαό να κοιμάται ήσυχος. Να αισθάνεται την ασφάλεια και τη σιγουριά που του εγγυώνται οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις».

«Τον τελευταίο καιρό γράφτηκαν πολλά, ακούστηκαν πολλά. Τίποτε από όλα αυτά δεν έχει βάση. Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις πιστές στον όρκο τους είναι πάντα έτοιμες να ανταποκριθούν στο υπέρτατο καθήκον. Και σήμερα εμείς ως πολιτική ηγεσία, αυτό το μήνυμα μεταφέρουμε στο πολιτικό σύστημα της χώρας και στην ελληνική κοινωνία», ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος.







 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...