Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Υπό αστυνομική επιτήρηση όλη τη νύχτα η Ακρόπολη

Στις 7 το πρωί του Σαββάτου θα συσκεφθούν εκ νέου οι συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού προκειμένου να αποφασίσουν για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους.

Το απόγευμα αποχώρησαν από την Ακρόπολη, η οποία θα βρίσκεται υπό αστυνομική επιτήρηση όλη τη νύχτα.

Λίγο πριν το μεσημέρι ο αρχαιολογικός χώρος άνοιξε οριστικά με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

«Ναι» στη διαμαρτυρία, «όχι» αυθαιρεσία, παρατήρησε από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός.

Το δικαίωμα της έκφρασης κάθε πολίτη, είναι ιερό. Ιερό όμως είναι και το δικαίωμα όλων, στον κοινό μας πλούτο. Ένας πλούτος που δεν ανήκει σε κανένα άτομο, σε καμία ομάδα σε κανένα κόμμα. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να βάζει λουκέτο, να αιχμαλωτίζει αρχαία μνημεία όπως η Ακρόπολη, και να ιδιοποιείται μίας παγκόσμιας κληρονομιάς, παρατήρησε ο κ. Παπανδρέου στο πλαίσιο απάντησής του σε επίκαιρη ερώτηση της γ.γ. της ΚΕ τουΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για την ανεργία.

Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε λογικό και θεμιτό να υπάρχουν αντιδράσεις, σημειώνοντας όμως πως άλλο είναι η διαμαρτυρία και άλλο η αυθαιρεσία. «Αυτές οι ενέργειες τραυματίζουν τη χώρα και δίνουν πάτημα σε όλους εκείνους, οι οποίοι ποντάρουν στην ήττα της Ελλάδας, να μπορούν να τρίβουν τα χέρια τους. Αυτές οι ενέργειες προκαλούν και ανεργία, διότι χτυπούν βασικές μας βιομηχανίες, όπως είναι ο τουρισμός, αλλά απωθούν και επενδύσεις».

«Κανένα κόμμα δεν μπορεί να υποθάλπει τέτοιες ενέργειες», τόνισε, την ώρα μάλιστα που «δίνουμε λύσεις στο πρόβλημα των συμβασιούχων καθώς παραλάβαμε ένα νομικό χάος με την υπογραφή του ίδιου του αρχηγού της ΝΔ», ο οποίος -όπως είπε- αρνείται και σε αυτή την περίπτωση να αναλάβει τις ευθύνες του.

Το μόνο που έκαναν οι συμβασιούχοι, ήταν ότι άλλαξαν του λουκέτο στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου. Το προβλημα ήταν τα ΜΑΤ του κ. Παπουτσή και τα δακρυγόνα, απάντησε η κ. Παπαρήγα. Δεν έγινε τίποτα προσβλητικό για την Ακροπολη. Οι εργαζόμενοι υπερασπίζονταν το δικαίωμα στη δουλειά από αυτό εκτίθεται ο τουρισμός, διερωτήθηκε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Αυτό που έκαναν οι εργαζόμενοι, τη στιγμή που λύνουμε τα προβλήματά τους, είναι να βάλουν λουκέτο στην Ακρόπολη. Δηλαδή, να εμποδίσουν άλλους εργαζόμενους να δουλέψουν, να εμποδίσουν την τουριστική ανάπτυξη στην Αθήνα και να δώσουν το σήμα παγκοσμίως - και δείτε τις ξένες εφημερίδες, σήμερα- που διασύρει τη χώρα μας», ανταπάντησε ο Πρωθυπουργός.

«Σας καλώ και σας εγκαλώ: ή θα προχωρήσουμε στη χώρα μας πραγματικά σε μία αναμόρφωση, ή κάποιοι θα συνεχίζουν να θέλουν να βλέπουν αυτή τη χώρα να βουλιάζει - ίσως, εν ονόματι της διεθνούς επανάστασης», υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου, διαμηνύοντας πως δεν πρόκεται να επιτρέψει τέτοιες μεμψιμοιρίες. «Εμείς δεν θα αφήσουμε αυτές τις μεμψιμοιρίες και μικροκομματικές σκοπιμότητες, να εδραιωθούν και να κυριαρχήσουν στην πολιτική ζωή της χώρας. Εμείς είμαστε εκείνοι, που εγγυόμαστε ότι η χώρα θα πάει μπροστά, ότι θα γίνουν οι μεγάλες αλλαγές», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...