Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Νέα συγκέντρωση συμβασιούχων στην Ακρόπολη

Κλίμα έντασης επικρατεί και σήμερα έξω από τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης όπου έχουν συγκεντρωθεί οι συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού, στις κινητοποιήσεις των οποίων συμμετέχουν από σήμερα και οι μόνιμοι υπάλληλοι του υπουργείου σε μια κίνηση αλληλεγγύης μετά τα χθεσινά βίαια επεισόδια εις βάρος τους από την αστυνομία.

Ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης δεν λειτουργεί, καθώς οι μόνιμοι υπάλληλοι πραγματοποιούν στάση εργασίας έως τις 12 το μεσημέρι και η είσοδος φρουρείται από δυνάμεις των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι συμβασιούχοι, υπάλληλοι κλήθηκαν από άλλες υπηρεσίες προκειμένου να λειτουργήσει ο αρχαιολογικός χώρος, σπάζοντας έτσι τη στάση εργασίας που πραγματοποιούν οι μόνιμοι υπάλληλοι.

Οι συμβασιούχοι ζητούν την κατάργηση του νόμου που δεν επιτρέπουν την εργασία πέρα των 24 μηνών, την τήρηση της εργασιακής νομοθεσίας, όχι μόνο από τους ιδιώτες αλλά και από το κράτος, αλλά και τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου για όσους καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...