Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Συνελήφθη 45χρονη για απάτη με διορισμούς

Ως στενή συνεργάτιδα υπουργών καθώς και με άλλες ιδιότητες εμφανιζόταν 45χρονη συνταξιούχος του Δημοσίου και αποσπούσε μεγάλα ποσά από ανθρώπους που έψαχναν για δουλειά, υποσχόμενη ότι θα τους διόριζε στο Δημόσιο.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την δίωξη οικονομικών εγκλημάτων της ασφάλειας Αττικής και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της 45χρονης, η οποία από τα μέχρι στιγμής στοιχεία φαίνεται ότι είχε αποκομίσει συνολικά 257.000 ευρώ μέσα σε πέντε χρόνια.

Η κατηγορούμενη σύμφωνα με την αστυνομία εκμεταλλευόταν την ανάγκη ανθρώπων για εργασία και εμφανιζόταν στους ίδιους ή στους συγγενείς τους στην Αττική και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, ως συνεργάτιδα υπουργών και ως συνεργαζόμενη με κοινοβουλευτικές ομάδες, κόμματος, που είχαν αρμοδιότητα στις προσλήψεις προσωπικού στα υπουργεία. Σε άλλες περιπτώσεις εμφανιζόταν ως πρόσωπο με πολύ υψηλές γνωριμίες και προσβάσεις στον κρατικό μηχανισμό και τον ΑΣΕΠ.

Έτσι έπειθε τους παθόντες ότι θα διορίσει αυτούς και τα μέλη των οικογενειών τους στο Δημόσιο και σε όποιες υπηρεσίες ήθελαν, ανάλογα με τα προσόντα τους, εφόσον όμως προηγουμένως κατέθεταν σε τραπεζικό λογαριασμό της 6.000 ευρώ για κάθε διορισμό.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι το ποσό που έχει αποσπάσει στο χρονικό διάστημα από το 2005 έως το 2010, που κάνει αυτή τη δουλειά, είναι πολύ μεγαλύτερο από τις 257.000 ευρώ, που προκύπτουν μέχρι στιγμής, γιατί ακόμη δεν έχουν εξετασθεί όλοι οι παθόντες που έχουν καταθέσει χρήματα στους λογαριασμούς της 45χρονης ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχουν και άλλα άτομα που δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί.

Η δικογραφία που αφορά σε απάτη κατ' εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, υποβλήθηκε στον εισαγγελέα και παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...