Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Β. Παλαιοκώστα "δείχνει" η βόμβα που σκότωσε συνεργάτη του Χρυσοχοϊδη

Nikos Palaiokostas - Eπίκαιρο (προς αποφυγή πα...Image by Έλενα Λαγαρία via Flickr
Ο Τρόμος της ΕΛ.ΑΣ. οι Αφοι Παλαιοκωστα (φωτό αρχείου, απ΄ τη
σύλληψη του Νίκου Παλαιοκώστα) 

Αποτύπωμα του δραπέτη Βασίλη Παλαιοκώστα έχει εδώ και μήνες εντοπίσει η ΕΛ.ΑΣ στο φάκελο - βόμβα που σκότωσε τον στενό συνεργάτη του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, Γιώργο Βασιλάκη.

Το σχετικό εύρημα προέκυψε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ ήδη από τις αρχές του περασμένου Ιουλίου. Από την Αντιτρομοκρατική και την ΕΥΠ είχε γίνει προσπάθεια να κρατηθεί μυστικό με την ελπίδα να αποφέρουν καρπούς μπλόκα και συντονισμένες έρευνες για τη σύλληψη του διαβόητου κακοποιού.

Η προσπάθεια ωστόσο δεν ευοδώθηκε καθώς εκτός των άλλων η πληροφορία σχετικά με την εμπλοκή του Παλαιοκώστα στο θάνατο του Βασιλάκη διέρρευσε, σύμφωνα με μια εκδοχή, στον Τύπο από το...Μέγαρο Μαξίμου!

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η ΕΛ.ΑΣ εντόπισε στον πλαστικό, εσώκλειστο φάκελο που περιείχε τον εκρηκτικό μηχανισμό παλαμικό αποτύπωμα του Βασίλη Παλαιοκώστα.

Δεν έχει βεβαίως διευκρινιστεί εάν ο δραπέτης κατασκεύασε τη βόμβα κατά παραγγελία άλλου προσώπου ή εάν ήταν αυτός ο εντολέας που ζήτησε και παρέλαβε έτοιμο τον μηχανισμό.

Υπενθυμίζεται ότι το δέμα - βόμβα είχε σταλεί στο πολιτικό γραφείο του Μ.Χρυσοχοϊδη και είχε μεταφερθεί στο κτίριο της Κατεχάκη μέσω συνεργατών του.

Ο φάκελος συνοδευόταν από μήνυμα υπογεγραμμένο δήθεν από τον εμπλεκόμενο στην υπόθεση Siemens Χρήστο Καραβέλα το οποίο απευθύνονταν στον τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Έγραφε: "Κύριε υπουργέ. Με δεδοµένη την εντιµότητά σας, και µε προσωπικό κριτήριο την εµπιστοσύνη, και την εκτίµηση που έχω στο πρόσωπό σας, έλαβα την απόφαση να σας αποστείλω δείγµα σηµαντικών εγγράφων, και αποµαγνητοφωνηµένων συνοµιλιών που αφορούν άµεσα την υπόθεση Siemens. Σας γνωστοποιώ πως πληθώρα ανάλογου υλικού βρίσκεται στην κατοχή µου. Η σύζυγός µου Μάρθα και ο δικηγόρος µου Ι. Μαρκουλάκος είναι ενήµεροι και θα διαχειριστούν την υπόθεση, εφόσον υπάρξει το ανάλογο ενδιαφέρον από πλευράς σας"

Λίγες ημέρες το συμβάν είχε δημοσιευθεί στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία' προκήρυξη ανάληψης ευθύνης με την υπογραφή "Θανάσης Κλάρας", το πραγματικό όνομα του Αρη Βελουχιώτη. news247.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...