Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Ξηλώθηκε σπείρα 22 ληστών που ήταν ο τρόμος του κέντρου της Αθήνας!

Οργανωμένη σπείρα αλλοδαπών, που διέπραττε ληστείες σε βάρος πεζών, κυρίως γυναικών από τις οποίες αφαιρούσαν τσάντες, πορτοφόλια και χρυσές αλυσίδες, καθώς και διαρρήξεις σε ΙΧ αυτοκίνητα στο κέντρο της Αθήνας εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα σε συνεργασία με την ΟΠΚΕ (Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος) Κολωνού.

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται 22 άτομα, τα οποία συνελήφθησαν στα Πατήσια. Οι 16 είναι υπήκοοι Αλγερίας και οι έξι Αφγανοί, οι οποίοι μαζί με άλλους αλλοδαπούς που αναζητούνται είχαν διαπράξει σωρεία ληστειών και κλοπών τους τελευταίους έξι μήνες.

Από την μέχρι τώρα έρευνα-προανάκριση, έχουν εξιχνιαστεί 35 ληστείες σε βάρος πεζών ατόμων και 45 διαρρήξεις-κλοπές σε ΙΧ αυτοκίνητα.

Οι δράστες πουλούσαν μέρος των κλοπιμαίων στην πλατεία Ομονοίας και Μοναστηρακίου και τα υπόλοιπα τα έκρυβαν σε διάφορα εγκαταλελειμμένα σπίτια στο κέντρο της Αθήνας.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε σε δύο σπίτια που χρησιμοποιούσαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: πλήθος από κοσμήματα, τσάντες, ρολόγια χειρός, γυαλιά ηλίου, πορτοφόλια, διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, μαχαίρια, στιλέτα και διαρρηκτικά εργαλεία.

Τα κλοπιμαία μεταφέρθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα, προκειμένου να αποδοθούν στους παθόντες.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν εντός της ημέρας στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...