Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013

Στη θέση του αρχηγού της Πυροσβεστικής ο μέχρι σήμερα υπαρχηγός του σώματος

Τον αντιστράτηγο Βασίλη Παπαγεωργίου επέλεξε την Πέμπτη το ΚΥΣΕΑ μετά την παραίτηση του μέχρι πρότινος αρχηγού, Σωτήρη Γεωργακόπουλο


Τον αντιστράτηγο Βασίλη Παπαγεωργίου επέλεξε την Πέμπτη για Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥ.Σ.Ε.Α.).


Στον αποστρατευθέντα Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο, Σωτήριο Γεωργακόπουλο, ο οποίος παραιτήθηκε αιφνιδίως πριν από λίγες ημέρες, απονεμήθηκε ο βαθμός του στρατηγού εν αποστρατεία και ο τίτλος του Επίτιμου Αρχηγού του Π.Σ.

O Αντιστράτηγος Π.Σ. Βασίλειος Παπαγεωργίου, γεννήθηκε το 1959, στο Λαντζόι Ηλείας. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.

Το 1982, κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα και το 1986 αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας με το βαθμό του Ανθυποπυραγού.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του υπηρέτησε, στην Π.Υ. Κω, στην Π.Υ Ρόδου, καθώς και σε πολλές Υπηρεσίες της Διοίκησης Αθηνών και Πειραιά.

Υπηρέτησε επί επτά χρόνια ως Αξιωματικός Επιχειρήσεων στην Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών στην Ελευσίνα (1η Ε.Μ.Α.Κ.), όπου και το 2009 προαγόμενος στο βαθμό του Αρχιπυράρχου, ανέλαβε καθήκοντα ως Διοικητής αυτής. Την ίδια χρονιά τοποθετήθηκε και ως Διοικητής της Δ.Π.Υ. Δυτικής Αττικής.

Τον Ιανουάριο του 2011 προήχθη στο βαθμό του Υποστρατήγου και του ανατέθηκαν τα καθήκοντα του Διοικητή της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής.

Τον Νοέμβριο του 2012 προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου, οπότε και ανέλαβε καθήκοντα του Υπαρχηγού του Π.Σ.

Έλαβε μέρος σε επιχειρήσεις διάσωσης του σεισμού της Αττικής, το 1999, στην κατάσβεση μεγάλων δασικών πυρκαγιών, καθώς και στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας χημικών υλών της εταιρίας «ΧΥΜΑ».
Συμμετείχε σε αποστολή διάσωσης μετά από καταστρεπτικό σεισμό στο Ιράν, καθώς και σε αποστολή βοήθειας για την κατάσβεση δασικών πυρκαγιών στο Ισραήλ. Επίσης παρακολούθησε σειρά εκπαιδεύσεων στη Γαλλία, Τουρκία, Ιταλία και Βέλγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...