Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2013

Προκαταρκτική εξέταση για το διαγωνισμό του Λ.Σ.

Η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτική εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί αν τηρούνται οι νόμιμες διαδικασίες στο διαγωνισμό του Λιμενικού Σώματος για 80 δόκιμους σημαιοφόρους.
           
Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών της Αθήνας με αφορμή δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, στο οποίο καταγγέλλονται μη νόμιμες διαδικασίες στη διεξαγωγή του διαγωνισμού 80 δοκίμων σημαιοφόρων στο Λιμενικό Σώμα.

Το δημοσίευμα ανέφερε τη σκληρή επίθεση που εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, χαρακτηρίζοντας «σαθρό» το επιχείρημα του υπουργού ότι η διαδικασία μέσω ΑΣΕΠ είναι «ακριβότερη». Η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει πως η κυβέρνηση που απολύει εργαζομένους για τον αδιαφανή τρόπο πρόσληψής τους, με το επιχείρημα ότι δεν προσελήφθησαν μέσω ΑΣΕΠ, την ίδια ώρα στήνει έναν διαγωνισμό εκτός ΑΣΕΠ.

Η έρευνα γίνεται προκειμένου να διαπιστωθεί αν όλα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα είναι βάσιμα ή όχι.

Παράλληλα, η εισαγγελία σήμερα διέταξε άλλες δύο προκαταρκτικές εξετάσεις που αφορούν δημοσιεύματα εφημερίδων.

Η πρώτη γίνεται για αναφορές των Real News, Έθνος και Βήμα της Κυριακής, σύμφωνα με τις οποίες, υπάλληλοι του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας και της Μεταλλουργικής Βιομηχανίας Ηπείρου εισπράτουν μισθούς και επιδόματα χωρίς να έχουν υποστεί την περικοπή μετά την ψήφιση του ενιαίου μισθολογίου.

Το άλλο δημοσίευμα αφορά καταγγελία ότι συνδικαλιστές της Ελληνικής Αστυνομίας εισέπρατταν για μεγάλο χρονικό διάστημα αμοιβές για δήθεν υπερωριακή απασχόληση.

efsyn.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...