Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Ενισχύεται το Λιμενικό Σώμα με 65 περιπολικά

Υπογράφηκε από τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μ. Βαρβιτσιώτη και από εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας "Θεοχαράκης ΑΕ" η σύμβαση για την αγορά 65 περιπολικών οχημάτων του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, που προέκυψε μετά από ανοιχτό δημόσιο διεθνή διαγωνισμό.


Η αγορά των συγκεκριμένων οχημάτων, κόστους 1.586.715,00 ευρώ, συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων και κατά 25% από εθνικούς πόρους.

Τα οχήματα είναι 1.600 κυβικών και τύπου 4Χ4, διαθέτουν πετρελαιοκινητήρα νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, και η προμήθειά τους θα συμβάλει, σε μεγάλο βαθμό, στην ανανέωση του στόλου των χερσαίων μέσων του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής και κατ' επέκταση στην αναβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας του Λιμενικού Σώματος.

"Οι πόροι του Ευρωπαϊκού Ταμείου Συνόρων, σε μία περίοδο που δεν περισσεύουν χρήματα από ελληνικής πλευράς, αποτελούν για εμάς ένα χρήσιμο και πολύτιμο εργαλείο για την ανανέωση των επιχειρησιακών μέσων του Λιμενικού Σώματος", δήλωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...