Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Σε αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις τα «βατράχια» του Λιμενικού

Τροπολογία με την οποία δίνεται η δυνατότητα στη Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος να συμμετέχει σε αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις συζητήθηκε στη Βουλή.


Όπως ανέφερε στην ομιλία του ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με αυτό τον τρόπο δίνεται η νομική κάλυψη στη Μονάδα για επιχειρήσεις στις οποίες συμμετέχει και ταυτόχρονα διασφαλίζεται η υπαγωγή της στο καινούργιο οργανόγραμμα του ΓΕΕΘΑ, που είχε δημιουργήσει τη «Δύναμη Δέλτα», το διακλαδικό Σώμα το οποίο είναι υπό την εποπτεία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ.


Ειδικότερα ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε πως «η Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος, που σήμερα απαριθμεί ενενήντα τρία στελέχη, κάνει καθημερινά επιχειρήσεις και είναι μια Μονάδα για την οποία είμαι πολύ υπερήφανος, ως υπουργός Ναυτιλίας».

Πρόσθεσε ακόμη πως για τη Μονάδα αυτή, που δημιουργήθηκε το 1991 και η μορφή της τροποποιήθηκε το 1995, «δεν είχαν προβλεφθεί δύο πράγματα τα οποία είναι πάρα πολύ κρίσιμα. Δεν είχε προβλεφθεί η συμμετοχή της σε αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις και δεν είχε προβλεφθεί η συμμετοχή της και η υπαγωγή της στο καινούργιο οργανόγραμμα του ΓΕΕΘΑ που είχε δημιουργήσει τη «Δύναμη Δέλτα», αυτό το διακλαδικό Σώμα το οποίο είναι υπό την εποπτεία του Α/ΓΕΕΘΑ».

Ο υπουργός τόνισε πως κρίνεται απαραίτητο να δοθεί άμεσα η νομική κάλυψη στο προσωπικό της συγκεκριμένης Μονάδας «για επιχειρήσεις τις οποίες μπορεί να κληθούν αύριο το πρωί να κάνουν. Δεν αλλάζουμε τίποτα στη διοίκηση και στην οργάνωση απ' ό,τι προβλεπόταν μέχρι σήμερα. Είναι μόνο η επέκταση αυτής της εντολής και παρακαλώ τους συναδέλφους και τα κόμματα να υπερψηφίσουν τη συγκεκριμένη τροπολογία».

Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...