Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Εισαγωγή μαθητών από Εσπερινά Λύκεια σε Στρατιωτικές Σχολές, ζητά με παρέμβασή του ο Λ. Αυγενάκης


Να δοθεί η δυνατότητα εισαγωγής σε Στρατιωτικές Σχολές, για τους μαθητές των Εσπερινών Λύκειων ζητά με παρέμβασή του ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης προς... τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.



Η φοίτηση στα Εσπερινά Γενικά Λύκεια διαρκεί τέσσερα (4) σχολικά έτη, με αντίστοιχες τάξεις, Α Εσπερινού, Β Εσπερινού, Γ Εσπερινού και Δ Εσπερινού.


Όπως επισημαίνει ο Ηρακλειώτης Βουλευτής: «τα Εσπερινά Λύκεια είναι ισότιμα με τα Ημερήσια, οι μαθητές εξετάζονται σε πανελλαδικό επίπεδο και αξιολογούνται για την εισαγωγή τους σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Οι μαθητές των Εσπερινών Λυκείων εισάγονται σε ποσοστό 1% σε όλες τις σχολές των ΑΕΙ – ΤΕΙ, εκτός των στρατιωτικών σχολών, εφ’ όσον έχουν φοιτήσει και στις δύο τελευταίες τάξεις του σχολείου.»

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Λ. Αυγενάκης «ωστόσο, ενώ ο νομοθέτης αναγνωρίζει την ισοτιμία τους ως προς την εισαγωγή των μαθητών στις σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ, παραγνωρίζει το γεγονός ότι τα Εσπερινά Λύκεια, ενώ είναι Λύκεια 2ης ευκαιρίας, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν μαθητές κάτω των 27 ετών για την εισαγωγή τους στις Στρατιωτικές Σχολές, συνιστώντας μια αδικία για μαθητές οι οποίοι εργάζονται και παρ’ όλα αυτά, επιδιώκουν την εισαγωγή τους στη τριτοβάθμια εκπαίδευση και συγκεκριμένα στις Στρατιωτικές Σχολές.»

Τέλος, ο Λευτέρης Αυγενάκης ζητά από τον Υπουργό να αρθεί αυτή η αδικία σε βάρος των μαθητών των Εσπερινών Λυκείων εφόσον είναι κάτω των 27 ετών προκειμένου να μπορούν να εισαχθούν σε αυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...