Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Εκταφή για την υπόθεση του χαμένου νεφρού

Στην εκταφή της σορού του γιου τους Κρίστοφερ που πέθανε πριν από 11 χρόνια στο Φαληράκι προέβησαν η μητέρα και ο θετός πατέρας του στην επαρχία Ντάραμ της Αγγλίας, με αφορμή την αφαίρεση του νεφρού του 24χρονου από γιατρούς στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου.

Όπως καταγγέλλει η οικογένεια, τον Ιούνιο του 2000 ο Κρίστοφερ Ρότσεστερ πέθανε από εσωτερική αιμορραγία που προκλήθηκε μεν από πτώση από το μπαλκόνι του ξενοδοχείου του, αλλά δεν αντιμετωπίστηκε σωστά λόγω της αδιαφορίας των Ελλήνων γιατρών που θεώρησαν ότι η περίπτωσή του δεν ήταν σοβαρή. Στη συνέχεια, όπως υποστηρίζουν, οι γιατροί αφαίρεσαν παράνομα κατά τη νεκροψία το νεφρό του γιου τους πριν η σορός επιστρέψει στη Βρετανία. Όταν ζήτησαν την επιστροφή του νεφρού λένε ότι παρέλαβαν ένα όργανο που εξετάσεις DNA απέδειξαν ότι ανήκει σε άλλον.

Οι ελληνικές αρχές υποστηρίζουν ότι οι εξετάσεις που έγιναν δεν είναι ολοκληρωμένες και ζητούσαν την εκταφή για τη λήψη νέων δειγμάτων DNA. Κατά την εκδοχή των γιατρών ο νεφρός του θύματος είχε καταστραφεί από την πτώση και την αιμορραγία και επομένως δε θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για μεταμόσχευση, όπως καταγγέλλουν οι γονείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...