Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Συλλήψεις για εκβιασμό μέσω διαδικτύου

Ένας άντρας και μία γυναίκα συνελήφθησαν σήμερα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τις κατηγορίες της άσκησης μέσω διαδικτύου συκοφαντικής δυσφήμησης, απόπειρας εκβιασμού και παράνομης βίας σε δικαστικούς, κρατικούς λειτουργούς και επιχειρηματίες, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας. 

Πρόκειται για δύο Έλληνες, έναν άντρα και μία γυναίκα, 50 και 38 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι συνελήφθησαν κατόπιν μήνυσης που υπέβαλλε στην εισαγγελία επιχειρηματίας, σύμφωνα με τον οποίο οι δύο συλληφθέντες αναρτούσαν δημοσιεύματα που τον έθιγαν στον ιστότοπο που διαχειρίζονταν, ενώ τον εκβίαζαν προκειμένου να του αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δράστες ερευνώντας τα ψηφιακά τους ίχνη στο διαδίκτυο και στη συνέχεια, έπειτα από καταπείγουσα δικογραφία που τους διαβίβασε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, πραγματοποίσηαν έρευνα στο σπίτι τους, κατά την οποία επιβεβαιώθηκε ότι επρόκειτο για τους διαχειριστές της συγκεκριμένης ιστοσελίδας.

Κατά την διάρκεια της έρευνας, βρέθηκε έντυπο υλικό και χειρόγραφες σημειώσεις, το οποίο, σύμφωνα με τους αστυνομικούς αποδεικνύει την παράνομη δράση των ανωτέρω δραστών, κυρίως όσον αφορά στα καταγγελλόμενα σε βάρος κρατικών λειτουργών, δικαστικών και επιχειρηματιών. Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν έναν εσωτερικό σκληρό δίσκο ηλεκτρονικού υπολογιστή, έντεκα cd-dvd, μια δισκέτα, ένα σημειωμάριο με χειρόγραφες σημειώσεις και άλλα πειστήρια τα οποία εστάλησαν για εργαστηριακή εξέταση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Ο 50χρονος είχε αποφυλακισθεί πρόσφατα, αφού είχε εκτίσει στις Φυλακές Κορυδαλλού ποινή κάθειρξης 16 ετών για κακουργήματα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...