Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Ανάληψη ευθύνης για το δέμα βόμβα στον Χ. Καστανίδη

Προκήρυξη με την οποία αναλαμβάνουν την ευθύνη για την αποστολή παγιδευμένου με εκρηκτικά δέματος στο γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Χάρη Καστανίδη απέστειλαν τα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς. 

Η ενέργεια, όπως αναφέρουν, αποτελούσε την «πιο ελάχιστη έκφραση αλληλεγγύης στον αγώνα των μελών του πυρήνα φυλακής της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και στους αξιοπρεπείς συντρόφους στείλαμε εμπρηστικό-πακέτο στον υπουργό Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδη ο οποίος είναι υπεύθυνος για την άρνηση του ενός εκ των δύο απαιτήσεων των συντρόφων για τη μαγνητοφώνηση των πρακτικών της δίκης. Δεν θα απαντήσουμε στα ψέματά του όσον αφορά την ποσότητα δήθεν ισχυρής εκρηκτικής ύλης που ξεστόμισε για λόγους επικοινωνιακής πολιτικής ώστε να παρουσιάσει τον εαυτό του ως θύμα. Θα αρκεστούμε να επαναλάβουμε ότι τα μέτρα προφύλαξης ήταν ίδια με αυτά των προηγούμενων 14 πακέτων ώστε να μην τραυματιστεί κάποιος άσχετος».
Η προκήρυξη – η οποία έχει το έμβλημα της οργάνωσης φέρει την υπογραφή «Παράνομος Τομέας Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία / Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» - ξεκινά με ένα απόσπασμα από την πρόσφατη επιστολή που απέστειλε ο Μιχάλης Νικολόπουλος, μέλος του πυρήνα φυλακής της Σ.Π.Φ. όπως αναφέρεται. Χαρακτηρίζουν το δικαστήριο όπου γίνεται η δίκη των προφυλακισμένων μελών της οργάνωσης ως έκτακτο πολιτικό στρατοδικείο και σημειώνουν: «Η άρνηση της τοποθέτησης μικροφώνων για την καταγραφή των πρακτικών της δίκης και η κράτηση των ταυτοτήτων όσων αλληλέγγυων θέλουν να βρεθούν δίπλα στους κατηγορουμένους είναι οι “αρετές” του θαυμαστού κόσμου της δημοκρατίας. Αυτοί που με τις ληστρικές τους ορέξεις έχουν υποθηκεύσει την ζωή ενός ολόκληρου πληθυσμού, τώρα μιλάνε για “δυσβάσταχτο κόστος των μηχανημάτων απομαγνητοφώνησης των πρακτικών της δίκης”ενώ ταυτόχρονα επαναφέρουν στην σύγχρονη ιστορία την έκδοση νέων πιστοποιητικών φρονημάτων, φακελώνοντας ασύστολα τον κόσμο που θέλει να παρακολουθήσει τη δίκη , εξυπηρετώντας προφανώς όχι και τόσο “αθώους” σκοπούς, αλλά την τροφοδότηση των καταστατικών της Ασφάλειας και της Αντιτρομοκρατικής».
Επισημαίνουν ακόμη ότι «ο πυρήνας φυλακισμένων μελών της Σ.Π.Φ. και οι αξιοπρεπείς σύντροφοι ξεκινώντας απεργία πείνας στις 3-2-2011 έθεσαν ένα όριο ζωής και αξιοπρέπειας.”Αυτός ο αγώνας δίνεται ,όχι για μία πρόσκαιρη νίκη σε αυτό το δικαστήριο ,αλλά για να επιβληθεί σαν κατεστημένο σε όλες τις μετέπειτα πολιτικές δίκες ,η δυνατότητα απρόσκοπτης παρακολούθησης από τον αλληλέγγυο κόσμο. Ένας αγώνας που κορυφώνεται με την έναρξη απεργίας πείνας” (Γεράσιμος Τσάκαλος- Μιχάλης Νικολόπουλος -μέλη πυρήνα φυλακισμένων της Σ Π Φ ) Οι σύντροφοι μετέτρεψαν το δικαστήριο της εξουσίας σε νίκη όχι μόνο της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς αλλά και του ευρύτερου επαναστατικού μετώπου. Ότι έχει συμβεί κι ότι θα συμβεί αποτελεί τη νέα παρακαταθήκη των δικαστηρίων και των διώξεων που ετοιμάζει το καθεστώς στους πολιτικούς του αντιπάλους».
Στην προκήρυξη τονίζουν ότι δεν είναι τυχαίες συμπτώσεις όπως η ευκολία με την οποία «η αστυνομία και οι εισαγγελείς γεμίζουν φωτογραφίες υπόπτων τις οθόνες τηλεοράσεων και τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, για να αποδειχθεί εκ των υστέρων ότι οι άνθρωποι αυτοί, όπως η αναρχική Φαίη Μέγερ ή ο Κ.Σ. που συνελήφθη ως ύποπτος για ληστεία στη Θεσ/νίκη τελικά δεν είχαν καμία σχέση με τις “κατηγορίες” που τους απέδιδαν .(Να προσθέσουμε πως για την συγκεκριμένη ληστεία συνελήφθη ο αναρχικός Ράμι Συριανός και σίγουρα αν οι αθώοι αξίζουν μία φορά την αλληλεγγύη μας ,τότε οι ένοχοι την αξίζουν χίλιες) Ούτε είναι τυχαία η νέα μόδα των συλλήψεων ανθρώπων που κατηγορούνται για άγνωστη-ανώνυμη τρομοκρατική ομάδα, όπως η υπόθεση των 6 και η σύλληψη των 4 συντρόφων της Θεσ/νίκης».
Ακόμη αναφέρθηκαν και στα πρόσφατα γεγονότα στη Νομική λέγοντας χαρακτηριστικά «…θέλουμε να πούμε δύο λόγια για τα πρόσφατα γεγονότα στη Νομική. Αυτή είναι η εποχή των δολοφόνων. Όταν τα ντουβάρια ενός κτηρίου, έχουν πιο πολύ αξία από 300 βασανισμένες ψυχές, τότε σίγουρα κάτι δεν πάει καλά. Έχουμε μιλήσει παλιότερα για τις αντιφάσεις των μεταναστών, όμως όταν η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας νοιάζεται πιο πολύ για τα παράθυρα και τις πόρτες ενός κτηρίου, τότε μην ψάχνετε τους εγκληματίες και τους δολοφόνους στα κλεφτρόνια και τους απελπισμένους. Κοιτάξτε γύρω σας, μιλούν άπταιστα ελληνικά και ορισμένοι κυκλοφορούν σε ακριβά αυτοκίνητα φορώντας γραβάτες. Γιατί να ξέρετε πως όταν κάποιος είναι απάνθρωπος στα λόγια , σπάνια μένει μόνο σε αυτά...»
Επιπροσθέτως δήλωσαν πως θα συμμετέχουν στο Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο- Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία και πρόσθεσαν ότι «στέλνουμε λοιπόν τον πιο δυνατό επαναστατικό χαιρετισμό στους συντρόφους- επαναστάτες σε όλο τον κόσμο με την πεποίθηση ότι οι φωνές και οι πράξεις μας μπορούν να συναντηθούν και να συντονίσουν την συνολική επίθεση μας ενάντια στην εξουσία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...