Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Σε διαθεσιμότητα υπάλληλος της Περιφέρειας Αττικής

Σε διαθεσιμότητα έθεσε με απόφασή του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός υπάλληλο της Δ/νσης Οικονομικών, της Περιφέρειας Αττικής, ενώ παράλληλα με άλλη απόφασή του διέταξε τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης.

Μετά από ανώνυμη καταγγελία ο σχετικός έλεγχος απέδειξε ότι ο υπάλληλος έχει εκδώσει παρατύπως εντολές πληρωμής ΑΜΕΑ, για ποσό που ξεπερνά τις 700.000 ευρώ κατά το χρονικό διάστημα 2002-2010.

Συγκεκριμένα, την 27η Δεκεμβρίου 2010 η προϊσταμένη εξυπηρέτησης του πολίτη της Νομαρχίας Αθηνών δέχθηκε τηλεφώνημα αγνώστου, ο οποίος κατήγγειλε συγκεκριμένα πρόσωπα και παράνομες πράξεις.

Την ίδια μέρα ενημερώθηκε προφορικά ο τότε Νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός, ο οποίος έδωσε εντολή στην προϊσταμένη να ενημερώσει εγγράφως - όπως και έγινε - το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (Δ/νση Εσωτερικών Υποθέσεων), τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011 το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Διοίκησης ξεκίνησε τον έλεγχο με τη συνδρομή της Τράπεζας και της Διεύθυνσης Οικονομικών της Περιφέρειας Αττικής.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία που έθεσε στη διάθεση των Ελεγκτών η Τράπεζα προκύπτει ότι σε συγκεκριμένο συγγενικό πρόσωπο του υπαλλήλου έχουν εκδοθεί παρατύπως εντάλματα πληρωμών για το διάστημα 2002-2010 συνολικού ύψους 720.000 ευρώ και έχουν εισπραχθεί τα 713.180 ευρώ.

Επειδή ο συγκεκριμένος υπάλληλος εργάζεται στη συγκεκριμένη θέση από το 1998, έχει ζητηθεί από την Τράπεζα να δοθούν ανάλογα στοιχεία και για το χρονικό διάστημα 1998-2001.
http://www.mesogianews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...