Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Αιματηρές συμπλοκές στις φυλακές Κορυδαλλού

Αιματηρές συμπλοκές μεταξύ κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού σημειώθηκαν το Σάββατο και την Κυριακή, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 15 άνθρωποι και 2 σωφρονιστικοί υπάλληλοι που προσπάθησαν να επέμβουν, αναφέρει το tvxs.gr

Τα επεισόδια ξεκίνησαν στην Γ πτέρυγα των φυλακών, το απόγευμα του Σαββάτου, όταν κρατούμενοι άρχισαν να ξυλοκοπούνται μεταξύ τους με αιχμηρά αντικείμενα. Δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι επιχείρησαν να παρέμβουν, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν και αυτοί. Νωρίς τα ξημερώματα και με την παρουσία Εισαγγελέων, η κατάσταση ηρέμησε και οι κρατούμενοι επέστρεψαν στα κελιά τους.

Το μεσημέρι της Κυριακής ωστόσο, νέα επεισόδια σημειώθηκαν στην Β πτέρυγα, χωρίς όμως να αναφερθεί κάποιος σοβαρός τραυματισμός. Και οι δύο πτέρυγες έχουν υποστεί εκτεταμένες υλικές καταστροφές.

Σε σχέση με τα αίτια των συμπλοκών, η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Τα δύο σημαντικότερα αίτια είναι η υπερσυμφόρηση των φυλακών με σημαντικές παρενέργειες στις συνθήκες κράτησης των κρατουμένων και η αλλαγή του εγκληματικού χάρτη με τη μετάλλαξη της παραβατικής συμπεριφοράς από τους παραβατικούς, τόσο έξω στην κοινωνία, όσο και μέσα στις φυλακές κατά την κράτησή τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...