Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Ρυθμίσεις για την περίθαλψη και τα οδοιπορικά των Λιμενικών

Διαβεβαιώσεις υπ. Ναυτιλίας για εξόφληση χρεών προηγούμενων ετών


Την επίλυση των προβλημάτων της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και της καταβολής οδοιπορικών των λιμενικών ανακοίνωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.


Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του υπουργείου και του Λιμενικού Σώματος ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι: «Είμαι στην ευτυχή θέση να σας ανακοινώσω την υλοποίηση μιας δέσμευσης που έχω αναλάβει απέναντι σε όλα τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος και να ανακοινώσω ότι ελέχθησαν και ενταλματοποιήθηκαν από την Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου όλες οι ληξιπρόθεσμες υγειονομικές δαπάνες  των παρελθόντων ετών του προσωπικού, συμπεριλαμβανομένου και του 2012, περίπου ύψους 6.000.000 ευρώ».


Ο υπουργός σημείωσε ότι κατά τις επισκέψεις του στα κατά τόπους λιμεναρχεία και συνομιλώντας με το προσωπικό τους αντιλήφθηκε πως το μόνιμο παράπονο τους ήταν το γεγονός ότι δεν μπορούσαν να πάρουν τα φάρμακά τους, παρότι πλήρωναν για την εισφορά τους. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι σε πάρα πολλές περιοχές, όπως στη Μυτιλήνη, είχε κοπεί η πρόσβαση σε φαρμακεία.

«Δεν μπορούσε να πάρει κανένας λιμενικός με το βιβλιάριο του τα φάρμακά του. Από αύριο τα φαρμακεία θα πάνε να ειδοποιήσουν όλους τους φαρμακοποιούς της χώρας ότι μπορούν να εισπράξουν τα χρωστούμενα τους. Είμαι βέβαιος ότι μέσα από αυτή την διαδικασία θα γίνουμε ίσως ο καλύτερος πελάτης των φαρμακείων» τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης.
Όπως σημειώνεται, μετά από αυτές τις ενέργειες, αναμένεται να ολοκληρωθεί η εξόφληση των δαπανών στους δικαιούχους, μέσω των οικείων Εφοριών μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους συνολικού ύψους άνω των 6 εκατομμυρίων ευρώ.

Επιπρόσθετα επισημαίνεται πως ελέγχονται και οι υγειονομικές δαπάνες του 2013 και αναμένεται η εξόφληση σημαντικού μέρους αυτών των δαπανών.

Παράλληλα, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι ολοκληρώθηκε ο έλεγχος των οδοιπορικών εξόδων των στελεχών του Λιμενικού Σώματος και έχει σταλεί στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών για εξόφληση μέσω τραπεζικών λογαριασμών των δικαιούχων, έως το τέλος τρέχοντος οικονομικού έτους, το υπόλοιπο οδοιπορικών εξόδων των ετών από 2006 έως 2009και ενός υπολοίπου του 2011, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι χρήματα που χρωστάμε από το 2006, περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ και μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν μπει στους τραπεζικούς λογαριασμούς  των δικαιούχων. Αυτό ήταν μια δέσμευση ότι αυτά που χρωστάμε πρέπει να τα δώσουμε».

Ταυτόχρονα, όπως ανέφερε ο υπουργός, ελέγχονται οι δαπάνες οδοιπορικών εξόδων του έτους 2012 και αναμένεται η ενταλματοποίηση και η εξόφληση ενός μεγάλου μέρους αυτών μέχρι το τέλος του 2013.

Τέλος, εντός του πρώτου τετραμήνου 2014 αναμένεται να ολοκληρωθεί και η εξόφληση των υπόλοιπων υγειονομικών δαπανών έτους 2013 και οδοιπορικών εξόδων ετών 2012 - 2013.

Σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος σημειώνει ότι «θεωρούμε ότι με τις κινήσεις αυτές: Αλλάζουμε σελίδα, αναγνωρίζουμε τις προσπάθειες όσων πραγματικά βοήθησαν σε αυτή την προσπάθεια και δεν πανηγυρίζουμε γιατί δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής κανενός ότι το κράτος και οι υπηρεσίες του απλά μας επέστρεψαν τα λεφτά μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...