Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Πωλείται ένα από τα δύο κυβερνητικά αεροπλάνα

16 αποστολές για τη μεταφορά ασθενών και μοσχευμάτων έκαναν τα Embraer σε ένα χρόνο


Δεκαέξι αποστολές πραγματοποίησαν τα αεροσκάφη τύπου Embraer για τη μεταφορά ασθενών και μοσχευμάτων, μετά την απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να παραχωρηθούν στις Ένοπλες Δυνάμεις για να καλύπτουν ανάγκες μεταφοράς ασθενών, αλλά και ανάγκες εκπαίδευσης πληρωμάτων.


Όπως προκύπτει από έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο, μετά από σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Ψυχάρη, τα δύο αεροσκάφη Embraer (30 θέσεων ΕΜΒ-209 και Embraer 13 θέσεων LEG-484) το διάστημα Αύγουστος 2012- Αύγουστος 2013, χρησιμοποιήθηκαν για τους εξής σκοπούς:

- Για την εκπαίδευση πληρωμάτων: Το αεροσκάφος ΕΜΒ- 209 πραγματοποίησε 50 αποστολές με 87,5 ώρες και το αεροσκάφος LEG - 484 πραγματοποίησε 16 αποστολές με 26,4 ώρες με συνολικό κόστος πτήσεων 403.832 ευρώ.

- Για τη μεταφορά ασθενών και μοσχευμάτων στο εσωτερικό και το εξωτερικό τα εν λόγω αεροσκάφη εκτέλεσαν συνολικά 16 αποστολές (το ΕΜΒ-209 12 αποστολές και το LEG-484 ακόμα τέσσερις αποστολές) με συνολική διάρκεια πτήσεως 60,4 ώρες και κόστος πτήσεων 214.153.

- Για τις ανάγκες μετακίνησης της πολιτικής ηγεσίας. Κυρίως δηλαδή του προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας που έχει διαβιβάσει στον Ανδρέα Ψυχάρη πίνακες με τις μετακινήσεις της πολιτικής ηγεσίας και το κόστος ανά δρομολόγιο, ενημέρωσε τον βουλευτή ότι με την υπουργική απόφαση που εκδόθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, εγκρίθηκε η εκποίηση του αεροσκάφους LEG-484.

Ενημέρωσε επίσης ότι το Ανώτατο Αεροπορικό Συμβούλιο και το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων γνωμοδότησαν υπέρ της «εκποίησης ενός εύχρηστου Α/Φ EMBRAER ERJ-135 BJ Legacy, μετά του υφιστάμενου αποθέματος ανταλλακτικών» συνολικού εκτιμώμενου κόστους 6.824.254 δολάρια και 965.704,84 δολάρια αντίστοιχα, με τη Διενέργεια Διεθνούς Πλειοδοτικού Διαγωνισμού μέσω της Πολεμικής Αεροπορίας και ήδη -μετά και τη σύμφωνη γνώμη του ΓΕΕΘΑ- υπέγραψε και τη σχετική υπουργική απόφαση.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...