Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Η ανθρωπιά των Ενόπλων Δυνάμεων είναι πάντα εδώ


Του Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ 

Τα εντοπίσαμε σε ένα Δελτίο Τυπου <<ρουτίνας>> του ΓΕΑ.Αξίζει να τα καταγράψουμε στο πλαίσιο της Κοινωνικής Προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων,
-->Από το Αεροπορικό Απόσπασμα Ρόδου διατέθηκαν δύο υπαξιωματικοί, ως οδηγός και συνοδός σχολικού λεωφορείου για την κάλυψη των αναγκών μετακίνησης των παιδιών με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ) στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου.


-->Από τη Μοίρα ΓΕΑ διατίθενται επί καθημερινής βάσεως είκοσι πέντε (25) μερίδες φαγητού στο Κέντρο Αστέγων του Δήμου Αθηναίων.

--->Το ''Συγκρότημα Εξυπηρέτησης Προσωπικού Αεροπορίας (το ΣΕΠΑ, ένα είδος υπηρεσιακού ''σουπερ μάρκετ''), στο πλαίσιο συμμετοχής στην κοινωνική δράση «Όλοι Μαζί Μπορούμε», παρέδωσε στην ενορία Αγίων Ασωμάτων Θησείου, είδη διατροφής, που συγκεντρώθηκαν στο πρατήριο τροφίμων από καταναλωτές του Συγκροτήματος.

Δεν ξέρουμε πόσο διήρκεσε η διάθεση των στελεχών στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου. Μπορεί μια μέρα , μπορεί και μια σαιζόν! Ούτε πόσα τρόφιμα μαζεύτηκαν από το ΣΕΠΑ. Σημασία έχει η κίνηση ιδιαίτερα αυτή την δύσκολη περίοδο που οι περικοπές έχουν περιορίσει το κοινωνικό δίχτυ προστασίας που είχε στήσει η Πολιτεία.

Από την φωτογραφία πάντως που ΤΥΧΑΙΑ βρήκαμε στο αρχείο - από τις Σέρρες- φαίνεται ότι η περίπτωση της Ρόδου δεν είναι η μόνη ''χακί'' συνδρομής σε ΑΜΕΑ! Ούτε μόνο στο ΣΕΠΑ μαζεύουν τρόφιμα.

Υπάρχουν πάρα πολλές τέτοιες περιπτώσεις ή και παρόμοιες και από την ΠΑ και τους άλλους Κλάδους!

Και φυσικά όλες αξίζουν το μπράβο μας! Αν το γράφουμε είναι γιατί ''πάντα χρειάζεται ένας καλός λόγος'' αλλά και να πούμε ότι η καθημερινή λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων έχει περιθώρια για περισσότερη κοινωνική δράση. Έμπνευση και πρωτοβουλία χρειάζεται. Και παρότρυνση από την ηγεσία- τοπική και κεντρική!

''Όλοι μαζί μπορούμε''! Και η μια μερίδα που περισσεύει από το ...καζάνι και πετιέται, σε κάποιον λείπει!

onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...