Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Επιστρέφει η Τρόικα και απαιτεί 1.000 απολύσεις από ΕΑΣ και ΕΛΒΟ


Εφτασε η Τρόικα στην Αθήνα και πριν καλά καλά οι δανειστές συναντηθούν με τα στελέχη της κυβέρνησης προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις, απαιτούν τη συρρίκνωση των αμυντικών βιομηχανιών και ζητούν εδώ και τώρα 800 με 1.000 απολύσεις εργαζομένων. Στην απαίτηση αυτή των δανειστών η κυβέρνηση συμφώνησε μόλις η Τρόικα δέχθηκε ο αριθμός των υπαλλήλων που θα αποχωρήσουν να προσμετρηθεί στις 1.000 απολύσεις που προβλέπει η Μνημονιακή υποχρέωση για 4.000 απολύσεις στο Δημόσιο μέχρι το τέλος του 2013.

Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ κυβέρνηση και Τρόικα συμφωνούν στη συρρίκνωση ΕΑΣ και ΕΛΒΟ με τη λειτουργία μόνο ενός εργοστασίου ενώ η ΛΑΡΚΟ θα ιδιωτικοποιηθεί. Για να επιτευχθεί όμως η συμφωνία θα πρέπει από τα Αμυντικά Συστήματα να αποχωρήσουν 800 με 1.000 άτομα.

Συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές φαίνεται πως έχει επέλθει και στην εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου σε όλο το Δημόσιο αλλά και τα λουκέτα και οι συγχωνεύσεις στη ΔΕΚΟ. Ωστόσο οι Τροϊκανοί περιμένουν και το τελικό σχέδιο για το νέο φόρο στα ακίνητα που αναμένεται μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Την ίδια ώρα οι διαπραγματεύσεις δανειστών – κυβέρνησης αναμένεται να είναι πολύ σκληρές αφού δεν τα βρίσκουν στο μέγεθος του δημοσιονομικού κενού. Από την πλευρά της η ελληνική κυβέρνηση κάνει λόγο για 500 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι δανειστές δεν πέφτουν κάτω από τα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...