Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Τέρενς Κουίκ: Στο πλευρό της Ένωσης Προσωπικού του Λιμενικού Σώματος Θράκη

Στο πλευρό της Ένωσης Προσωπικού του Λιμενικού Σώματος Θράκης, η οποία διαμαρτύρεται εντόνως για την επικείμενη κατάργηση των Λιμενικών Σταθμών Μαρώνειας, Αβδήρων, Φαναρίου και τον ταυτόχρονο υποβιβασμό του Υπολιμεναρχείου Λάγους σε Λιμενικό Τμήμα, τάσσεται με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.


Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου της Ένωσης, που παραδόθηκε στο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Τέρενς Κουίκ από τον Πολιτευτή Ξάνθης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Χαράλαμπο Ευστρατίου:


«Πρόσφατα κατατέθηκε στο Αρχηγείο Λ.Σ –ΕΛ.ΑΚΤ πρόταση η οποία
προβλέπει την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των Λιμενικών Σταθμών Μαρώνειας, Αβδήρων,  Φαναρίου και των ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ του Υπολιμεναρχείου Λάγους σε Λιμενικό Τμήμα υπαγόμενο διοικητικά στο Κ.Λ. Καβάλας.

»Τη στιγμή που παρά τη χρόνια προσπάθεια απαξίωσης, μετά βίας οι Λιμενικές Αρχές της Θράκης προσπαθούν να ανταποκριθούν στην αποστολή τους στεκούμενοι στο ύψος των περιστάσεων μόνο με το φιλότιμο των υπηρετούντων σε αυτές και παρά την γεωγραφική διαμόρφωση και πληθυσμιακή κατανομή, βάση του οποίου ιδρύθηκαν, με την πραγματοποίηση της ανωτέρω πρότασης καταστρατηγούνται καίρια.

»Τόσο η δυνατότητα επιτήρησης – φύλαξης της ευρύτερης περιοχής όσο και η δυνατότητα εξυπηρέτησης των πολιτών θα μειωθεί στο ελάχιστο και όλα αυτά ενώ βρισκόμαστε στην πλέον ευαίσθητη γεωστρατηγικά περιοχή της Ελλάδας.

«Κατανοείτε ότι οι εν λόγω λιμενικοί σταθμοί, επιτελούν τεράστιο έργο
τόσο στην πάταξη του οργανωμένου διασυνοριακού εγκλήματος (παράνομη  διακίνηση ναρκωτικών, όπλων, τσιγάρων και λαθρομεταναστών) όσο και στην εμπέδωση  του αισθήματος ασφάλειας για τους πολίτες της Θράκης;», ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και ζητά αντί τον υποβιβασμό, την περαιτέρω ενίσχυση των Λιμενικών Σταθμών Μαρώνειας, Αβδήρων, Φαναρίου και του Υπολιμεναρχείου Λάγους.

Υπενθυμίζεται, ότι πρόσφατα ο Τέρενς Κουίκ κατέθεσε Ερώτηση για αντίστοιχα καλλικρατικά σχέδια που αφορούν την Κέρκυρα, τονίζοντας ότι «η συγκυβέρνηση με τον εξαναγκασμό του Λιμενικού Σώματος σε εφαρμογή σχεδίου ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, το εξοντώνει από τα καθήκοντά του στη θάλασσα, στο πλευρό της Ναυτιλίας και του Έλληνα πολίτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...