Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2013

Τσίπρας: «Η πλειοψηφία των αστυνομικών δεν έχει σχέση με την Χρυσή Αυγή»

Το τρίπτυχο «αναδιοργάνωση-εκπαίδευση-εκδημοκρατισμός», είναι η πολιτική που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για την Ελληνική Αστυνομία, όπως την παρουσίασε ο πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση που είχε με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας (ΠΟΑΞΙΑ).

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις και ιδιαίτερα με αφορμή της αποκαλύψεις για συμμετοχή αστυνομικών σε δράσεις της Χρυσής Αυγής, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι η κοινωνία χρειάζεται μια σύγχρονη και δημοκρατική αστυνομία που να προστατεύει τον πολίτη.

Πράγμα που σημαίνει ότι απαιτείται αναδιοργάνωση, εκπαίδευση και εκδημοκρατισμός -και οι τελευταίες εξελίξεις είναι μια μεγάλη ευκαιρία να προχωρήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση, είπε χαρακτηραστικά.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε τη θέση του κόμματός του να τεθεί η αστυνομία υπό κοινοβουλευτικό διακομματικό έλεγχο και υπογράμμισε ότι είναι θέμα τιμής και για τους ίδιους τους αστυνομικούς να βγάλουν από πάνω τους τη ρετσινιά για υπόθαλψη εγκληματιών.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι η πλειοψηφία της αστυνομίας δεν θέλει να έχει καμία σχέση με αυτά τα φαινόμενα, ωστόσο σημείωσε την ανάγκη να αποψιλωθούν οι θύλακες που συνεργάζονται με την Χρυσή Αυγή και αυτό, όπως είπε, πρέπει να προέλθει από πρωτοβουλία των ίδιων των αστυνομικών.

Εκ μέρους της ΠΟΕΣΥ, ο Χρήστος Φωτόπουλος δήλωσε ότι οι αστυνομικοί κάνουν αγώνα προκειμένου να αναληφθούν πρωτοβουλίες για να απαλλαγεί η αστυνομία από τα ναζιστικά βαρίδια, ώστε να έχουμε μια αστυνομία που θα σέβεται τα δικαιώματα των πολιτών.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...