Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2013

Φώφη: Δεν θα γίνουν μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις ενστόλων

Για την πρόταση έκδοσης Προεδρικού Διατάγματος με θέμα: «Υγειονομική Περίθαλψη των Στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος και των Μελών των Οικογενειών τους», την οποία υπέγραψε, ενημέρωσε τα προεδρεία των τριών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματα, η οποία παράλληλα σημείωσε, ότι «όπως προκύπτει και από το προσχέδιο του προϋπολογισμού δεν έχουν συμπεριληφθεί μειώσεις στους μισθούς και στις συντάξεις των ενστόλων», ενώ τόνισε ότι «καμία συζήτηση δεν έχει γίνει σχετικά με συγχωνεύσεις στρατιωτικών νοσοκομείων».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με το Προεδρικό Διάταγμα:

α. Εξισώνονται προς τα πάνω (έως το 26ο έτος ηλικίας), τα όρια ηλικίας των τέκνων που δικαιούνται υγειονομική περίθαλψη ανεξάρτητα από το φύλο τους.

β. Οι σύζυγοι στρατιωτικών αποκτούν δικαίωμα υγειονομικής περίθαλψης, με τους ίδιους όρους, ανεξάρτητα από το φύλο τους.

γ. Τα αδέλφια στρατιωτικών, που δεν δικαιούνται υγειονομική περίθαλψη από ασφαλιστικό φορέα και έχουν αναπηρία άνω του 67 %, αποκτούν το δικαίωμα αυτό ανεξάρτητα από το φύλο τους.

δ. Παρέχεται για πρώτη φορά δικαίωμα υγειονομικής περίθαλψης σε διαζευγμένους, εφόσον δεν αντλούν δικαίωμα υγειονομικής περίθαλψης από άλλη πηγή.

ε. Παρέχεται για πρώτη φορά δικαίωμα υγειονομικής περίθαλψης σε τέκνα με Μεσογειακή ή Δρεπανοκυτταρική Αναιμία, εφόσον απασχολούνται περιστασιακά και όχι μόνιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...